Jump to content

Camensky

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Days Won

  1

Camensky last won the day on August 12 2011

Camensky had the most liked content!

Camensky's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

13

Reputation

 1. Nu går det att anmäla sig, Dags att anmäla din film! | Sveriges Kortfilmfestival 2014.
 2. Söker du efter ett budskap i TV-serien Two and a half men? Då får du leta länge...! Eller tänker du på filmen Three men and a baby? Självklart sätter sig nån ner och skriver ett roligt manus och får det sålt. Sen kan man ju fundera hur mycket man vill huruvida nån puckad, rolig komedi har så mycket att säga. Kanske finns det något under ytan, kanske gör det inte det. Sen tycker väl kanske inte jag att det är särskilt asspännande att söka efter budskap i Rat Race eller i Two and a half men/Three men and a baby när det finns så många bättre och mer intressanta filmer att diskutera och fundera på.
 3. Fick du något svar? Vore intressant att veta hur det går till/vad det kan kosta.
 4. Kul tråd! Vi får ju absolut inte glömma Michael Nyman som bland annat gjort musik till flera av Peter Greenaways filmer, exempelvis Memorial till The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover. Cliff Martinez har på senare år gjort ett par riktigt bra scores (Only God Forgives, Contagion, Drive, Traffic). Dessutom får man inte glömma bort den största av de största, mr Morricone. från Allonsanfàn och alla känner ju till . Sen tycker jag verkligen att hade ett toppensoundtrack och soundtracket till gjorde var väl det bästa med den filmen.
 5. Ja, precis, just ordet 'själar' ger det hela en religiös ton, även om jag inte tror att det var det TS menade. Annars kan man ju ta det (apropå Arnold) åt Total Recall-hållet, att man opererar in någon typ av "personlighet"/programvara som får personen att agera på ett visst sätt (vilket inte är vad som händer i Total Recall, men som ett exempel på procedur). Kanske kan HP senare ta strid mot den programmeringen och vilja bryta sig loss osv osv yada yada.
 6. :) Inte meningen att sno tråden åt sånt, hoppas det går bra för er!
 7. Du menar att få den ganska matta looken, va? Om du filmar så är det ju en picture style med låg kontrast som Oller säger, typ Cinestyle eller liknande. Om du sysslar med efterbearbetning så kommer nog Jolt_Jokerns förslag fungera.
 8. 100 miljoner kronor? Vad har du fått de siffrorna från? En svensk långfilmsbudget ligger väl snarare runt 20-30 miljoner TROR jag (vet dock inte om P&A är inräknat i det). Men Box Office Mojo är väl kanske inte den mest tillförlitliga källan när det kommer till hur det går för svenska filmer i Sverige? Skulle mer lita på den här: Statistics
 9. Jag tycker att den är lite rörig. Rösten säger en sak och det skrivs sedan upp på skärmen, ordet "word" dyker upp väldigt många gånger och det känns lite upprepande... Det är väldigt på näsan och gör mig inte särskilt intresserad av hur slutprodukten kan se ut. Det hela känns lite som en historialektion. Mitt tips skulle vara att snabba till det litegrann och korta ned på meningarna. Allt behöver inte sägas med ord om du vill göra en trailer för en grafisk novell, låt de tecknade bilderna visa vad det hela handlar om. Gör mig intresserad av det grafiska, det som är det unika i det här.
 10. Tror inte att det är en sitar, det är som sagt lite för låga toner för det (tycker jag). Knepigt alltså, kan inte bestämma mig för om det är ett sträng- eller blåsinstrument :) Påminner lite om den typ av musik ormtjusare brukar spela med en flöjt, så jag är lite inne på om det är nån typ av flöjt. Kanske en panflöjt? Eller kanske nåt helt annat, kanske en cello? Hjälpte säkert ingenting, men vore kul att veta vad det är. Påminner om soundtracket till Uncharted-spelen.
 11. Tänker du något som typ Kurosawas Rashômon? I den får vi se hur en händelse upplevs olika av varje karaktär.
 12. Spännande: Upstream Color | Shane Carruth
 13. En mataffär för rika människor som heter RICA, det är inte så illa pinkat... Om nio av tio som har gett dig feedback på ditt manus tar upp att det är för snåla beskrivningar så att man inte riktigt får en bild av vilka personerna och platserna är, då kanske det ligger något i det? Sure thing, en miljonär som lever "rena lycksen" kan absolut käka panpizza eller makaroner och köttbullar, men vad är poängen med det? En films inledning handlar väldigt mycket om att bygga upp karaktärer och presentera en problematik, om en miljonär sitter och käkar panpizza finns det väl något mer i det än att "det är bara är så." Gör det till en grej, om du absolut vill ha med det. Låt Erik vara supersnål. Låt Erik vilja ha panpizza för att det påminner honom om något. Låt det finnas en poäng i att det absolut ska vara panpizza de käkar. Det är inte konstigt att någon vill ha en slice Billys då och då men det är en film du har skrivit, låt det finnas en poäng med saker och ha inte med saker bara för att din morfar brukar käka sådant.
×
×
 • Create New...