Jump to content

fisknn

Users Awaiting Email Confirmation
 • Content Count

  22
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Irreversibles brandsläckar- och våldtäcksscener är ju rätt så otäcka, vilket redan nämnts. Andra favoriter är diverse scener ur Ichi the Killer, (Speciellt bröstvårtorna :S )
 2. Hej. Har en Xl1s och tänkte köpa ett nytt objektiv. Vad finns det för sjyssta objektiv till Xl1s, någon som har några bra rekommendationer?
 3. [citat=Jamme]Någon som kan rekommendera några "filmregi-böcker"? Är nybörjare inom området ;)[/citat] Det är nog ganska svårt att läsa sig till en grund i regi om du aldrig sysslat med det. Det bästa är att börja själv och när du väl lyckats få en egen stil, kan du börja komplettera med böcker. Annars blir det väl lite som att försöka lära sig Linjär Algebra innan Addition. En bok, som egentligen inte är avsedd för praktiskt filmskapande är Film Art: An Introduction av Bordwell, Thompson(Vilken används som lärobok på filmvetenskap bl.a.) De ger många bra exempel på regi-stilar och olika
 4. [citat=Norton78]Händelse: Bild på en kille i en bil utifrån. Kameran glider ner och blir statisk på bildörren. Bilen rullar fortfarande. På dörren spelas det upp bilder! Det projiceras alltså minnen från huvudrollsinnehavaren. Nu är frågan: Hur gör man detta? Kan man göra det på ett snyggt sätt.....jämt och stabilt? Vilket datorprogram används?[/citat] Tja, After Effects hade ju varit att föredra. Du kan ju texa låta AE tracka en bild på dörren (Om kameran rör sig eller skakar i förhållande till bilen.)
 5. [citat=Jocke]Har precis börjat använda AE och testar lite olika tutorials. Har tyvärr ett problem som också är av rätt stor betydelse. När jag har gjort klart tutorialn och gjort exakt som det står i den, http://www.ayatoweb.com/ae_tips_e/ae21_e.html# , så blir det bara första framen som visas. Mitt problem är alltså att det inte händer något, det är bara den första framen man ser. Så är det vad jag än gör. Förstår inte varför, beror inte på rendering för det har jag gjort. Tacksam för hjälp.[/citat] Hmm. Ayato (Om han nu heter så) är sjukt dålig på att uttrycka sig. Jag har gjort exakt d
 6. Men alltså, om man gör en cover, alltså spelar musiken själv på en känd låt, som är copyrightad, är det olagligt eller behöver man ändå ha rättigheterna till den? Eftersom den kortfilm vi sysslar med nu inte är sådär väldigt seriös så tvivlar jag stort på att någon skulle låta oss ha med deras musik gratis.
 7. Är det lagligt att ha en cover på en copyright:ad låt med i en film?
 8. Tack det gjorde susen, jag fixade det. [citat=Christian van Caine]Ett problem många lösningar! Använder iof inte SoundForge själv, föredrar WaveLab, men principerna är desamma! Har du s/pdif (digitalt) in i ljudkortet? De flesta MD jag sett har både koaxialt (ström) & optiska ut, så med dom är det bara att välja, men har du bara den ena & inte ljudkortet har samma utgång så får du ta det analogt. Det är bara att koppla upp dom mot varandra vare sig du använder digitala eller analoga utgångar, & sen spelar du in som vanligt. Vad som faktiskt gör den här frågan svår (lite i v
 9. Hur drar man över ljud från en MD till SoundForge?
 10. fisknn

  Film-lek

  Mon Uncle av Jaques Tati
 11. Låter jäkligt bra faktiskt, väldigt mörk film. En grej bara, lägg lite mer energi på presentationer och namn. Jag blev lite förvirrad av vem de olika killarna var.
 12. När jag spelade PAL på en NTSC monitor i USA blev det svart&vitt
 13. Skithäftigt! Hur har du gjort lasersvärdet?
 14. Finns en plugin som heter Ultimatte tror jag, som tydligen ska vara väldigt bra. Har dock inte användt den själv.
 15. Eller så spelar du PAL på en NTSC-monitor.
×
×
 • Create New...