Jump to content

camarade

Members
 • Posts

  121
 • Joined

Everything posted by camarade

 1. "Priset gynnar den som frågat?..." Det är väl du som gynnas om någon köper hos dig? Du har ungefär samma priser som t.ex. Kaffebrus som också säljer import från Asien. Tycker att dvxuser använder sig av en bra modell... Många företag som är aktiva på forumet men de får inte direktlänka i inlägg. Vilket gör att dem får "bete sig mer proffsigt" och faktiskt posta informativa inlägg, inte bara "buy our stuff, that's the best". I någon sorts konstruktiv mening känns det inte som att du anstränger dig speciellt mycket i dina inlägg. Om du tycker att det Du säljer är det bästa, så motivera kanske lite mer varför, prata om X produkten i allmänhet, etc. Om du bara länkar till en LED-lampa när någon frågar om ljus generellt t.ex. är det ju knappast något allmänintresse utan direkt annonsering.....
 2. Så länge ni inte importerar LED-lampor från Kina och tar det tredubbla som typ Kaffebrus & Scandinavianphoto så stödjer jag initiativet ;)
 3. Klipper om en färdig film i CS5. Den är renderad i CS4 media encoder h264 1080p 25fps, preset bitrate (vad det nu är, 30-40isch). Inlagt i AVCHD 25p projekt. ...och det är nåt fuffens med preview fönstret. Bilden skakar och "pixlar" sig (typ som det kan bli när man spelar upp en nedladdad film och codecen inte ladda in när man spelar). Verkar inte påverka renderade resultatet så är väl inte världens undergång, men problemet är iaf enbart med material renderat som ovanstående nämnt.
 4. Jovisst, men Adobe gör ett bra drag i att vara tydliga med detaljerna, även om DSLR raw hantering såklart är 50/50 "oss" och andra delen vanlig dödlig konsument. Vart kan man läsa Adobebloggen? :)
 5. 18:55 onwards, http://www.zacuto.com/shootout ....den intressanta frågan är om CS5 native ändå inte ska användas, utan konverteras först till cineform. edit: Max, några tankar kring detta? (saxat från cinema5d): according to this guy (Jason Levine) who works for adobe: "Once the file is brought into PPro CS5, it's effectively 'decoded' and upsampled from 8-bit to 32-bit float, for the very purposes of VFX and CC. You're not editing in H.264 mode, nor are you limited to it's native color space, so it'll all depend on what you export TO at the end. The key is that even though the native file was H.264, you're still in 'first generation', ie, you haven't lost a gen importing into Prem (which you do in other apps when you're transcoding). Your first output will essentially be the 2nd generation. "
 6. Snack och snack vet jag inte, den grymt stora skillnaden mot videokällan h264->prores är det jag reagerade på. Nej nej, vi pratar inte om prestanda nu, utan den stora skillnaden utseendemässigt och den uppstädning av trashet från h264. Får kolla närmare på cineform, dock snackar vi ju om en icke-ignorerbar förändring av bildkvalitén, så detta är för min del en klar +1 point för att skaffa Mac. Detta berörde de bara några sekunder i avsnittet för övrigt, men som sagt, det visuella resultatet från hs64-prores hade jag ingen aning om, men är definitivt ett "must have".
 7. Okej, efter att ha sett zacuto shooout del 3 så är det uppenbart att det är absolut nödvändigt att konvertera Canon DSRL h264 till ProRes. Vad är motsvarigheten till en sådan codec konvertering på PC och Premiere CS4?
 8. Jao. (billigaste i7, 12gb ram). Men konvertering är alltså bara en prestandagrej? Det finns inga andra "hinder" att redigera i CS4, bara helt enkelt så att de flesta inte har datorer som pallar det? (skummar lite på dvxforum, verkar som processorbelastning är boven i dramat om man sitter på något svagare än core i7) Det funkar "egentligen" bra att köra canons h264 i Prem. CS4? AVCHD 24p är den preset jag använt hittills.
 9. Verkar funka felfritt på min stationära (av det jag testat, iofs inte mer än 10 min). Vad är det för probs folk brukar ha då?
 10. edit: det löste sig
 11. Tips på en laptop (pc) som tros/vets klara främst Canon's DSRL h264? Tänker mig under 10k. Oroar mig mest vad man får för processor för de pengarna.
 12. studera scenerna när McGregor möter sig själv i The Island (2005), nu använder de sig förvisso inte av billiga amatörknep för att lura åskådaren men kanske kan ge inspiration
 13. Varken hoberna eller dvärgarna är CGI...
 14. cöpypaste: http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?p=200022#post200022 Som sagt, jag tycker personligen att 35mm adapterns är en omständig sörja som inte är värt besväret (och om det _har_ varit värt besväret så är det inte det år 2010). 550D har sina brister, förslagsvis läser du i dennes tråd. Plocka upp en beg. HV20 för mindre än en tredjedel av nypriset för HV40 och lägg mellanskillnaden på ett 550d kit så har du två kameror som kompletterar varandras brister.
 15. HDV är ju HDV, so to speak. När det är bra så är det riktigt bra, när det är mindre bra så är det mindre bra... En 35mm adapter slukar ljus, mina erfarenheter är tyvärr negativa. En f1.8 lins är odugligt även i fullt dagsljus utomhus, den redan gryna HDV-komprimeringen blir i princip som scannad film, ie en jävla massa brus... detta framgår kanske inte på testvideos på vimeo men tro mig, det syns när du kör det i 1080p. Har gjort en film med blandat adapter/original material och det SYNS, t.o.m. en person med noll koll ser att något är "fuffens" när 35mm adaptern är inblandad. On top of that bör du rikta in dig på dyrare märken, de billigare sortens hemmabyggen är inget jag rek. Och för the love of god, köp INTE en statisk adapter. Nu säger någon säkert "man får vad man betalar för", och det stämmer utmärkt, eftersom du får en 550D + 18-55 lens för mindre än en HV40 + adapter + lins, och levererar MYCKET bättre bild... ...å andra sidan måste du då ha extern ljudinspelare (vilket du bör ha även med HV40), men iaf. Nu sålde jag just 550D för den var oduglig för _mina_ behov, så researcha kameror noga. Om vi pratar fokusmöjligheter osv. känns det dock spontant som ett smartare drag att plocka upp en fin beg. xl2 el. motsvarande. My 5 cents
 16. camarade

  Aiptek?

  300 kr billigare: http://cdon.se/hemelektronik/aiptek_ahd_h5_extreme-7458303 En del kameror av den billiga sorten kan ha konstiga codecs, hett tips kan vara att goolga kameran NOGGRANT innan köp, även om det "bara" är ett par tusen i sjön om de hamnar i sjön, så att säga...
 17. Gjorde mig av med min 550D, lite blandade känslor kring kameran faktiskt... den ganska kraftiga jelly-effekten utesluter kameran för allround primär (och en uppsättning med flera kameror funkar inte om man är arbetslös). Ingen HDMI-output på extern skärm + avsaknad av ljudkontroll är också två anledningar att jag väljer att inte behålla den. Jag upplevde det också som mycket svårt att se på skärmen i dagsljus (speciellt med tanke på att den är "glossy"), de viewfinder-lösningar som är inom budget känns inte helt självklara heller... det är i princip HD-monitor som gäller, och det går ju inte på 550D med bara en processor. Också riktiga biffar på horisonten, och inte bara Scarlet. Och videoutvecklingen kan definitivt jämföras med datorernas nu... saker blir gamla innan man fått hem dem i brevlådan, typ... ;)
 18. Går det att sortera filer/lista dem som inte används i Ppro CS4? Alltså, alla filer som ligger i "korgen" (vafan... ja, där man lägger filerna...), om man kan se vilka som inte används. Rätt jobbigt när man vill rensa och har +1000 filer som ligger, t.ex. ljudfiler, får söka på ".wav" och prova delete & se om man får upp varning att filen ligger i projektet så att säga.
 19. Tier: Mina högst (amatörmässiga) åsikter efter någon timmes testande, + Fantastisk bildkvalitét (överlägset HDV) + Möjligheterna och djupet + Storleken + 18-55is kit lensen fungerar bra för video (men kort blir skräp) - Inget går "auto". Ja, du kan köra autofokus och autoexponering, men det ser skit ut. - "Jelly"-effekt vid rörelser. Kan räcka med en handhållen panorering för att bilden ska "kladda". Provade att panorera snabbt fram-o tillbaka på ett staket, resultatet blev nästan komiskt. - Kräver tid och tålamod. Slutsats: Detta är INTE en videokamera, det är en stillbildskamera med videofunktion för entusiasten. Jag kommer från en studiokittad HV30 efter ett par års användning, och 550D känns avancerad för mig även i grundutförandet. Däremot kan jag tänka mig att "tröskeln" blir mindre om du är van vid DSRL sedan tidigare. Har du tålamod, köp. Vill du trycka på record och få awesome resultat direkt ur lådan, köp en vanlig videokamera.
 20. Funkar fint för mig... se till att ha senaste CS4... mediokert geforce-kort, gamla 7800rpm med låg cache, 12gb ram, biligaste core i7. Knappast någon dator att tala om i redigeringssammanhang. .mov är en container som kan innehålla olika filformat Piratbatterier finns snorbilligt på ebay, en kille på dvxuser sa att de oftast funkar utmärkt men att de är "ledade" på ett osäkert sätt när man tar isär dom, om det smäller så smäller det rejält så att säga. Använde piratbatterier till HV30 men tycker personligen det är att låta snålheten bedra visheten, i alla fall om vi snackar om mycket användande. Men man gör ju som man själv vill.
 21. Hur samlar man in pengar som svensk? Det verkar som att man enbart får in sponsorpengar via amazon payments, som kräver amerikansk bank. Å andra sidan finns det en massa svenska projekt på sidan... Well? :)
 22. Vet någon om batterigrepp har skruvgänga under? Ser inte ut så på bilder.
 23. plf66: Ja det blir lite inzoomat menar du eller? Spelar väl ingen roll om det är optiskt? Eller vad är nackdelen... utöver att det blir skakigt utan stativ? :) Får med en 18-55mm 3.5-5.6 IS , den har dåligt betyg på Fotosidan.se men den kanske täcker mitt behov för video, bättre att komplettera med en annan lins? (tips på vilken i sådana fall?)
 24. Förlåt för dagisnivån... är ivrig att ha ett vettigt objektiv redo så fort kameran kommer! (t.o.m. jag ser ju att bundle-objektivet är skräp för video). Är detta objektiv passande för 550D och är det samma Description säger: "Canon 50mm USM f1.4" ...lite mindre peng än de grabben i första videon rekommenderade också (7-8k). Ska ju ha råd med resten också. Många tuggummin. Hurrrrrrrr.
×
×
 • Create New...