Gå till innehåll

eRsk

Medlemmar
  • Inlägg

    40
  • Blev medlem

Allt postat av eRsk

  1. eRsk

    Mynningsflamma

    [citat=Twizz]Jag satt och lekte lite med eldflammor idag. Fick dom ganska sjysta. Då är det bara en bild som jag lägger på. Men det är klart det blir ju snyggare om det är en animation som läggs på.[/citat] Varför då? Eler det enda man skulle kunna läga till med animation så at det skulle bli snygare är ju rök isåfall, men det är ju inte lättaste att inte få amatörmässig look på.
  2. Välj en röd lampa, det ser bättre ut oavsett om det är i Sverige. Köpte själv en sån för ett par år sedan som vi skule ha i en film. En stor sån alltså dock utan magnet men det är bara att limma på en ordentlig en själv. Folk har sett så mycket Amerikanska filmer så som tänker nog inte på att det inte passar in i Sverige. Vi åkte runt med en sån där lampa för skojs skull i vindrutan som vi koplade i bilbatteriet. Sen körde vi ikapp andra bilar som genast saktade in hehe. Det var riktigt skoj att se deras panikblick när man körde om, hahahaha! :D
  3. eRsk

    Mynningsflamma

    Jo jag tycker också det är tufft med stora mynningsflammor :) Titta på filmen "Desperado" där är dom 1 meter långa(!) det är grymt Men i mitt öga tycker jag att din mynningsflamma är kvar för länge, lovar att det räcker med en frame och som många andra så gör du flamman för gul i dagsljus. Pröva gör den vitare och inte lika koncentrerad om du förstår vad jag menar. Alltså du kan ha den lika stor som nu fast sen gör du den ännu större med en längre sträcka som flamman fadar ut på. En liten notis till som jag tänkte på, flamman ligger lite för långt ner. Mynningen sitter i överkant på pistolen, så flytta upp den lite, nu sitter den mitt på. lycka till :)
  4. Äsch, förstod väl att det skulle missuppfattas med en gång på det här forumet :P Men Gratisprogram och Photoshop liksom? När blev Photoshop gratisprogram? Det var det som var kul.. Gosh sluta sura :P
  5. eRsk

    Redigera fram för frame

    [citat=orange]Det som också är den stora fördelen med att göra detta i AE är att du slipper få så förbaskat mycket sämre kvalitet som man får när man göra till filmstrip. I AE så får man då också det som man gjorde i föregående "frame" i nästa. I Photoshop måste man måla nytt och då kan det bli svårt att göra på samma ställe.[/citat] Hört talas om lager i photoshop? :)
  6. [citat=Elix2004]Jag ska göra en film men hur får jag in den i datorn för att gjöra special efekter och sånt? Vilcket gratis program kan man använda för special efekter? Funkar photoshop.[/citat] Hahahahahaha! :D "Vilket GRATISPROGRAM kan man använda för specialeffekter? Funkar PHOTOSHOP" Veckans! haha! Hoppas ni förstår det roliga :P
  7. eRsk

    Mynningsflamma

    Är det en flamethrower-låga du har gjort? 3 frames, jisses, :)
  8. eRsk

    Hur man gör fake blod.

    Koblod ter sig alledles utmärkt och vill du att det ska torka eller vara tjockare än vanligt blod så läg i mammas redning eler nåt.. dessutom så är riktigt blod mycket lättare att ta bort om du ska spruta ner vägar och sånt.
  9. Hahaha, det var på skoj va? =)
  10. eRsk

    Hur man gör fake blod.

    Du köper koblod i närmaste livsmedelbutik, alla har det inte ståående men man kan alltid beställa och få det efter ett par dagar. Jag sa för den djärve. Koblod är helt ofarligt, det är dock inte grisblod så beställ koblod eller nötblod som det kallas i butiken. Det är fryst.
  11. eRsk

    Hur man gör fake blod.

    Gör som jag, köp koblod(!) Billigt och så är det dessutom äkta och är kolugnt att ha i munnen, inga problem för den djärve.
  12. 1 liter låter oerhört tråkigt. Kanske passar till en film med lergubbar. I lumpen fyllde vi en halv svart sopsäck med bensin och slängde i elden. Där kan vi prata eldmoln! :) Du läste förmodligen inte mitt inlägg om gaser och dylikt. Jag tänker som sagt inte skrivaut namnen på gaser som får "filmiska explotionseffekter" men det är inga ovanliga saker. Bor du på landet så har du det säkert en av gaserna i garaget. Mer säger jag inte. Olika gaser ter sig på olika sätt så enkelt är det. En del flammar upp långsamt och länge och en del försvinner på en halv sekund. That´s it
  13. eRsk

    Nybörjare

    Håller precis på med det där själv nu, och när jag fått ett riktigt bra svar någonstans så lovar jag att jag ska skriva här. Brukar ju koda i xvid för mindre filer som man skickar till kompisar och sånt för förhandstitter. Men jag antar att du menar att du vill ha finast möjliga kvalité och bränna ut den på DVD eller nåt. Sånt har andra fått göra åt mig men nu ska ag göra det själv. Jag återkommer med svar när jag vet =) Bättre det än att jag skriver en massa blaska som jag inte har nån aning om. *** Här kommer några mer tips till din trailer förresten. Använd så mycket pålagda ljud som möjligt. Om det är en action tex så kan du lägga till nåt "swoshande" basljud när texten glider in i bild eler nåt osv. Befintligt ljud blir oftast väldigt tamt och det räcker inte med musik. har du tillgång till att mixtra med ljuden något så läg musiken så långt ut åt höger och vänster som möjligt, finns u mer avancerade grejer att göra med det är ofta så lätt att göra och det gör så mycket. Det gör att musiken inte är så påträngande och slår ut röster osv. Mycket viktigt! Här kommer mitt eget favorittips då, yrkeshemlighet ;) Klipp bilderna efter musiken, det gör att det känns som om klippen flyter fram, som om klippen ska komma där dom kommer och så ger det en härlig känsla. Alltså du byter bild vid ett markerat ljud i låten, det kan vara ett trumslag osv. Jag tror du fattar hur jag menar.
  14. eRsk

    filmlook

    Om du läser en bit upp så står det, ändra inte frameraten, det förstår materialet. Håll bästa kvalité på orginalmaterialet, och sen grejar du med allt annat efteråt.
  15. Du kan ju inte få eld med hjälp av trycklugt, det blir bara ett dammoln. Måste alltid finnas nåt som "brinner" och hög värme med i bilden. När vi/jag har sprängt bil och dass i luften så har vi använt oss av olika gaser som vi fyllt i stora sopsäckar. Sedan antänds detta med hjälp av en språljuspistol för att minska risken att det exploderar så att brädor flyger 20 meter upp i luften och allt annat pulveriseras. Ökar man den ena gasen så blir eldmolnet gigantiskt och blir som ett svampmoln från en atombomb. Dock är brandrisken och personliga skaderisken mycket högre då. Men oavsett om du inte har någon av den gas som ger eldmoln utan bara har den gas som ger en otrolig tryckvåg så kan denna som lätt antänds av statisk elektricitet slita av dig kläderna. Så det är inget för en otränad att rekomendera. Vilka gaser som används tänker jag dock inte att skriva ut här. Det skulle förmodligen få någon kid att låna gas nånstans och testa detta och förmodligen få ordentliga skador och det vill inte jag känna mig skyldig till. Till den som ändå försöker sig på det här genom att hitta information någon annanstans så rekomenderar jag att du fyller i små flera påsar för att minska skaderisken när du fyller. Du behöver inte så mycket av den eldgivande gasen. Använd istället mortlad grillkol som är en av ingridienserna till svartkrut för att få en eld effekt. Tack hej!
  16. eRsk

    Nybörjare

    Så ska det låta :) Hmm, tips, jodå, trailern ska ju spegla din film. Har du en actionfylld film så se till att ha mycket klipp. I min film jag håller på med nu är varje klipp på ungefär 2,5 halv sekund och då är det ändå inte en fullsprakad action :) ca 220 klipp på drygt 10 minuter. Och en trailer för en action är väldigt intensiv, genomsnittsklippet ligger säkert på 1 sekund. Ska du göra en romantiskt drama så lugnar du tempot regält och kanske siktar in dig på klipp runt 5 sek osv. Spegla din film helt enkelt. Du förstår säkert vad jag menar. * * * * Övriga tips eller förslag, vanligt är ju att man lägger på en speakerröst, oftast mörk sådan, är du 15 år så går det u alltid at mörka rösten i ett program hehe. Blanda med texter och ah... titta på en trailer till en film som är av samma typ som din egen så kanske du kan blanda och hitta nåt som passar. Som jag sa förut gör det inte för likt bara, försök vara kreativ och gör lite annorlunda :) Lycka till!
  17. Såklart att jag har :) Vad vill du göra, spränga en bil, ett hus elelr kanske något enklare, ja jag är allvarlig. Men akta dig och spräng inte i stan! Hmm undrar om jag får ge såna här tips, det kanske är olagligt men då får väl någon säga till isåfall :P Fins så mycket dumma lagar nu för tiden iaf. Här kommer några tips Ragnars BIG BOOK; Ca, 2cm tjock nästan i a4 format, lite kortare på höjden. Den är grön, svart och orange. I den kan du göra flame throwers, hemmagjorda handgranater och claymore minor och bomber. Finns också gamla klassiska fällor som hur du gräver en fallgrop osv. KEMISK TEKNISKA RECEPT av Sven Englund; A4 format med vitt omslag med röda inslag. Positiva här är ju att det är på svenska. Kan ju vara bra och förstå vad som står när man grejar med sånt här. Där kan du göra fyrverkerier sprängämnen osv, men också ansiktsmasker och parfym hehe DEADLY BREW av Seymour Lecker En röd liten "pocketbok" i A5 format. Advanced Improvised Explosives, jag tror namnet talar för sig själv. Där har du några böcker i allafall, nu får jag väl polisen på mig eller nåt :P vore ju väl fånigt isåfall, dom borde ha andra saker för sig än att sätta dit olk som tipsar böcker hehe. At tänka på, tryckvågen blir starka på avstånd, så bara för att du inte blåser bort dig själv så kanske du krossar grannens fönster. Hur som haver så är det här som med film, Pröva på de enkla grejerna och gör dom helt rätt innan du ger dig på de svåra avancerade grejerna. Nu kommer nån smart kille säga, "jo pröva!, du kan inte mer än misslyckas" så visst gör som du vill men kom ihåg att jag varnade dig! ;)
  18. eRsk

    5.1 Surround-ljud

    Visst, fast jag är inte här för att hävda mig själv. Vet att alla inte tål kritik, men man måste kunna ta kritik för at bli bättre och jag har bara givit tips. Förstår inte vad det är att bli upprörd över bara för att jag menar att det inte är effekterna som gör filmen bra och att man bör klara av det enkla först innan ger sig in på det svårare. Tycker ånga gnäller väldigt mycket tillbaks. En del tar det dock bra och förstår vad jag menar. Jag skaffade 8 m/bit idag så jag kanske kan lägga upp nåt så småning om. Kanske dock inte på här men jag länkar väl i så fall.
  19. eRsk

    Nybörjare

    Alltså det var inte så att jag bojkottar varenda filmare här. Finns säkert många duktiga filmare, redigerare etc. Men jag citerar AndersSjöström med att många verkar tycka "wow vilka häftiga effekter det finns och sätter in alla i rad". Inget fel att testa, man lär sig mycket och jag har vart 14-15 år jag också och grejat med effekter alldleles för mycket. Men i efterhand har jag lärt mig och förstått att det inte är det som gör filmen. I och med "dataåldern" ursäkta uttrycket hehe men den gör filmaren blind på alla effekter i och med att allt går så lätt och då är det inte så lätt för en ovan filmare att se den röda tråden i vad som bygger e film. Jag försöker bara hjälpa "effektkillensomvillblifilmaren" ett par år framåt i tiden, men det är möjligt at det inte går, kanske man måste genomgå de där effektåren för att kunna svälja sin stolthet och förstå det där. Det är inget ont i det jag säger
  20. eRsk

    5.1 Surround-ljud

    Såklart att man lär sig, jag har väl själv exprimenterat. Men din lärare hade en poäng. En bra kortfilm är svår att göra bara den. Dock skadar u det inte att få veta hur det går till :P Ursäkta min "gnällighet" men det är så mycket ytlighet i det här forumet. Film är som mänskor, det är insidan och helheten som räknas. Men vill man hålla på med ljud så självklart ska man exprimentera med det, på samma sätt som en filmare exprimenterar med olika vinklar. men om det här är en film som han vill tävla med osv och inte ha för sig själv så ger det mer poäng om han gör det något enklare okej först. Hänger du med?
  21. eRsk

    5.1 Surround-ljud

    hmm kul ;) hehe
  22. eRsk

    Nybörjare

    Spelar ju ingen roll vad jag eller du tycker personligen. Tanken är att hjälpa den som vill komma nån vart med sitt filmande. nu vet jag inte om det är så i det här forumet, det verkar hittills mest vara hobbyfilmare som gör taffliga effektfilmer ihop med grabbarna och det är inget fel på det. Hjälpen är till den som vill komma nån vart. Han ska satsa på att klara av de enkla sakerna först och göra dom riktigt bra och förstå att det inte är effekter som gör en bra film.
  23. eRsk

    Nybörjare

    Hmm, lättast är ju att hämta inspiration från andra filmer och se hur dom ser ut. Tarantinos filmer tex innehåller ju väldigt enkla för och eftertexter, dom fyller sin funktion helt enkelt bara. Personligen tycker jag att de enkla förtexterna är de snyggaste. Gäler att hitta ett snyggt typsnitt. Häftigast är ju om man gör ett eget typsnitt. Du kan ju alltid lägga till förtexterna till bilder i början behöver ju inte vara helt svart men jag är nog fel att ge tips åt den saken eftersom jag älskar förtexter med svart bakgrund och ljud till, då blir allt förväntansfullt tills bilden kommer igång. Men snegla du på andra filmer och hitta inspiration där, men gör det inte för likt, för associerar folk till en stor film som redan är gjord så kommer det alltid att dra ner anseendet för din egen film. Försök alltid att vara orginell!
  24. eRsk

    filmlook

    Har du sett bilden på en DV kamera i miljonklassen? Det används bla också för att råmaterialet går att spela över. Det är en otrolig skillnad på bild om man jämför DV-mini och DV-Pro tex.. De flesta nya svenska filmerna spelas just in med DV i många scener. Färgerna kommer inte att hjälpa dig att få bättre "filmlook" om vi pratar om samma saker här. Film har en släpning i bilden som gör allt lite mer overkligt. Råmaterialet ser oftast för verkligt ut om du förstår. Därför skickas filmerna in för bearbetning i efterhand för att få filmlooken. Livvakterna är ett exempel på en sån film om jag inte minns fel. Och när jag säger hemmavideo känsla så menar jag inte att bilden är dålig eler oskarp eller nåt annat i den stilen. Den är för verklig, vet inte hur jag ska förklara det bättre, jag trodde du förstod vad det pratas om när man går ut på internet och söker efter "filmlook" etc.
  25. eRsk

    5.1 Surround-ljud

    Men inse att man inte riggar upp 3 - 5 mickar för att få surround-ljud, ge dig inte på svåra grejer, i allafall inte om du vill lyckas. Klara av det enkla först. Eller så blir det pankaka av alltihop som alla andra tonårsfilmer.
×
×
  • Skapa nytt...