Jump to content

The Assassination (2.39)


MBP

Recommended Posts

Nja, din version av matrix var ju överaskande, tycker att det gick lite för snabbt. Kulorna som flög var dock bra, men bilen var ju bara töntigt, inte själva idén men det faktum att det går så sakta eller vad det nu är som får det att se så dåligt ut, men det är ju inget som inte går att fixa.

 

Bra gjort annars.

Link to comment
Share on other sites

Skruvhålet (eller vad de nu är?) för att fästa leksaksbilen i bottenplattan kom rakt ifokus i bilden. Det var ju lite synd. Bilen borde träffat kameran med någon annan yta än bottenplattan. I övrigt envisas jag med att datoranimeringar syns alltför väl för att jag skall tycka att det är kul. De smälter inte in. Hylsorna tex ser påsklistrade ut. Men slowmotionkulorna var snygga tycker jag.

Link to comment
Share on other sites

håller med om att bilen var dåligt gjort! Sen var det inget jag la så mycket tid på heller eftersom jag ville koncentrera mig på effekterna för det mesta.

 

ang. bullet time! Jag har för mig att det är när man ser saker i samma "hastighet" som när en kula avfyras från ett vapen...men jag kanske har fel?

Link to comment
Share on other sites

det är fel....det är ungefär som odinlundin redan har påpekat, att man får känslan som att kameran ''snurrar'' runt karaktären, men det är ju egentligen så att det är bara två film/videokamerar som finns med i själva effekten (äkta bullet-time) och sedan mellan dem är det en massa stillbildskameror med ett genomtänkt och utmätt avstånd mellan sig. När man sedan spelar in scenen (vilken ofta är med green/blue-screen, av naturliga orksaker) trycker man igång filmkamerorna och sedan avlöses stillbildskamerorna exakt samtidigt alternativt med några tusendelars sekunder för att få lite mer rörelse i tagningen, annars blir det nästan som att man fryser bilden och sedan snurrar runt kameran, vilket iofs är grymt häftigt och kolla på det osså. Stillbildskameraavlösningen brukar ofta ske med nån sorts anordning, så att de går av exakt samtidigt. Men sök på forumet, det finns mycket mer för de kunskapstörstande där.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...