Jump to content

Hjälp med en rymning från ett ungdomsfängelse...


Speero

Recommended Posts

inte är det jag som ska rymma =) utan vill skriva om en. Vill ha lite exempel på rymningar. tex. snor nycklar efter att ha drogat en vakt. Öppnar en dörr där det finns ett öppet fönster, smiter ut och klipper upp stänglset.. en sådann lösning som kräver lite list.. om någon har en idé eller om man kan kolla på nätet så skulle det vara till stor hjälp..

 

Peace out ;)

Link to comment
Share on other sites

[citat=Speero]inte är det jag som ska rymma =) utan vill skriva om en. Vill ha lite exempel på rymningar. tex. snor nycklar efter att ha drogat en vakt. Öppnar en dörr där det finns ett öppet fönster, smiter ut och klipper upp stänglset.. en sådann lösning som kräver lite list.. om någon har en idé eller om man kan kolla på nätet så skulle det vara till stor hjälp..

 

Peace out ;)[/citat]

 

 

Jag inte ska du ha med att han/hon drogar vakten i alla fall. Det finns det inte stor möjlighet till.

 

Hur vore det att läsa om olika svenska rymningar?

Du har ju bland annat de som skedde förra sommaren från Hall osv. (med bland annat Tony Olsson i spetsen.)

Själv föredrar jag väl de lite äldre kanske. Clark Olofsson rymde minst en gång och det finns många fler.

För fjolårets rymmningar kan du söka på Aftonbladet eller Expressen tex.

Annars finns ju google.se också ;)

Ne.se

Och säkert litteratur i ämnet. :)

 

Se Alcatraz (osäker på stavningen) med Clintan. En härlig rulle om en av USAs största rymnigar någonsin.

Link to comment
Share on other sites

Jag betvivlar att ett ungdomsfängelse kräver så mycket list för att rymma ifrån. Enklast är väl att dra medan man är på permis.

 

En bekant till mig satt på kåken ett tag - öppen anstalt tror jag, dvs relativt låg säkerhet. Både att få in och ut grejer var inget som helst problem. Hehe, jag tror till och med att han rymde en gång och stack hem till familjen... Minns inte detaljerna dock.

 

Så, vad jag försöker säga är att om du vill få till en dramatisk rymning så måste omständigheterna vara speciella, dvs det måste vara bråttom ut. Kanske har han precis snackat med någon i telefon och fått reda på något som gör att han måste dra på en gång. (Telefoner och annat göms alltid i de allmänna uttrymmena så att vakterna inte vet vem det tillhör om det hittas, för övrigt.)

 

Ungdomsfängelser är inte som Hall, Kumla eller Alcatraz. Om det är sådan dramatik du vill ha så kan du lika gärna hitta på vad som helst, för särskilt nära verkligheten kommer det ändå inte att komma.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

Hehe... håller på att kolla på Prison Break för att få se lite mera.. där används en jävla massa och det verkar grymt bra :)

 

Jag vill nog att det ska bli mer en "planering" av rymningen. Det är 3 pers. en måste hålla koll på tider när vakter passerar olika områden.

En annan ska låtsas vara sjuk för att komma in till ett mer obevakat rum.

Den sista ska Planera en väg som leder ut genom köket, ventil ner till tvättstugan och därifrån ut genom ett fönster. På sjukhuset får han med sig en frätande vätska som sedan ska kunna öppna fönstret. Ahh.. det blir nått i detta stuket. Får se om det håller sedan ;)

Link to comment
Share on other sites

Folk brukar ju sticka ut under permistiden o dyker inte upp igen. Å andra sidan låter den med att sno nyckeln rätt troligt, nån senil vakt som e lat kanske gör bort sig !!! men ... du får vara lite mer specifik, vad är det för brott karaktären e dömd för ?

Link to comment
Share on other sites

En riktig cool rymning är i 12 apornas arme, där brucan (nästan) flyr efter kaoset som Brad Pitt drar igång. Kolla in den. Gör det inte för stort och svårt, använd små tillfälligheter, typ att någon börjar springa runt naken och skriker vilket gör att en dörr hamnar på glänt... där flyr din person och sedan krossar han ett fönster och springer för livet och får sjuts av nån trevlig människa. Tillfälligheter är mera intressant än om det är dödsplanerat.

Link to comment
Share on other sites

Man behöver bara beskriva det nödvändiga för historien:

 

 

INT. CELL. DAG

LARS och KARL sitter på sängen och snackar.

 

LARS

Du inser väl att min plan

för att rymma är idiotsäker ?

 

KARL

Den är skitbra!

 

 

EXT. STÄNGSEL UTANFÖR FÄNGELSET, NATT

 

Karl och Lars springer fram till stängslet. Karl hukar sig ner och använder sina händer för att hjälpa Lars upp på stängslet.

 

LARS

Din tur.

 

Lars räcker ner armarna och hjälper Karl upp på stängslet.

 

Lars och Karl hoppar ner från stängslet och kutar iväg mot en väntande bil. Bilen motorer startar upp. Lars öppnar bakdörren och kastar sig in samtidigt som Karl öppnar framdörren och kliver in.

 

Bilen far iväg med en sladd.

 

 

(Formateringen funkar inte så bra.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...