Jump to content

blod


Recommended Posts

Hajj hajj! Hur kan man göra blod effekter (skjuten i magen, huve, arm)? Vi vill inte betala för mer än vatten ballonger typ så de är däärför vi inte ivll köpa en sån där JÄTTE pump för 500 kronor. Hur ska vi göra?

 

Ps! De ska va så värkligt som möjligt.... Ds!

Ps 2! Vi har inga effekt progrm så vi kan inte göraeffekterna i datorn Ds 2!

Link to comment
Share on other sites

blodet kan du göra av t.e.x. mörk sirap lite vatten och röd karamellfärg. Även lite gul fär å få de se realistikst ut. För att sen använda de så kostar en pump för de första inte 500 hundra utan man kan köpa en i närmaste trädgårdsaffär lr en på biltema för 49 spenn. Sen tar du och håller i blodet i pumpen. pumpar några gånger. sen tar man en smal slang å sätter på den på skaftet på pumpen å drar slangen inanför kläderna upp till halsen t.e.x. sen är de bara trycka så skvätter de blod. tror de kallas luft tryck . har ej provat de men de borde funka.

Link to comment
Share on other sites

Ett ännu enklare tips (även billigare), är att skippa pumpen och låta en person sköta lufttrycket. Använd möjligtvis inte sirap i blodet, då det har en fantastisk förmåga att bli klibbigt, vilket kan leda till svårigheter när du sen ska rengöra slangen för återanvändning. Dessutom kanske konsistensen kan vara aningen för trögflytande för att kunna spruta ut ur slangmynningen.

 

Annars kan man ju använda tvättsvampar. Finns på tex. Biltema för ca 20 kronor. Dränk dem i ditt hemmagjorda blod. Personen som sen blir skjuten ( eller whatever) håller svampen i handen (får kanske skära till den så att den kan ligga dold) och tar sig för magen, eller där han blir skjuten, och klämmer då ihop svampen mot kroppen så att blodet sipprar ut mellan fingrarna. Personen bör kanske med fördel bära en vit t-shirt eller skjorta då blodet syns mer då.....

Link to comment
Share on other sites

Har provat med trycklufts spruta

 

Vi gjorde så att vi fäste en trägårdsslang till pumpen och bara hade blodet i själva slangen, aldrig i pumpen själv. Blodet vi använde var Vatten + Röd och Gul karamel färg, kanske lite potatis mjöl också.

 

Men vi hade nog förstort hål då det blev mer en dush en ett sprut, Tror det skulle funkat mycket bätter med Sirap i blodet....

 

Eller en smalare slang i slutet/minder hål

 

Ni kan förresten se resultatet här http://www.voodoofilm.org/forum/showthread.php?t=4258

Link to comment
Share on other sites

Borde det inte vara bra att blanda i lite blå karamellfärg då blod har en kall röd färg? har jag fel då? var ett tag sen jag eller blödde ;) Man borde kanske även göra så att blodet får en kallare röd färg än var det har i verkligheten då lamporna troligtvis gör det ljusare...

Link to comment
Share on other sites

[citat=ymmit]bra ide. men om man ska göra mitt sätt. Har du nåt förslag på vilket blod man kan använda då. recept asså som inte är så trögflytande?[/citat]

 

Nja, det var ett tag sedan jag höll på med SFX så jag har inte "kokat" ihop något blod på länge. Vi använde, för det mesta, blod som vi köpt på tex. Buttricks. Men ta en titt här annars:

http://www.voodoofilm.org/forum/showthread.php?t=3373

 

Här finns det gott om tips.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Clown]Borde det inte vara bra att blanda i lite blå karamellfärg då blod har en kall röd färg? har jag fel då? var ett tag sen jag eller blödde ;) Man borde kanske även göra så att blodet får en kallare röd färg än var det har i verkligheten då lamporna troligtvis gör det ljusare...[/citat]

 

Kall röd färg???? Röd är ju en varm färg oavsett vilken nyans den kommer i. Jag skulle nog snarare vilja påstå att Blod går mer åt vinrött. Alltså en väldigt mörk röd färg. Det finns ju egentligen bara ett sätt att få reda på vilken nyans blod har.......mohahahaha........!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Hehe. Nej har inte testat de än. Kanske ska till stan imorn å till biltema. Får kolla om den ligger kvar i korgen. Men om man ska fråga efter den kan man säga att man letar efter en trycklufts spruta lr va ska man säga hehe??

 

Förresten så provade jag ta med lite potatismjöl i blodet. De blev rätt snyggt. Först tog jag i ca i 1msk potatismjöl i en liten burk. Sen rörde jg lite med en sked så klumparna gick bort. Sen så hälde jag i ganska lite röd karamellfärg å rörde om. Sedan hälde jag i vatten , rörde till alla blev ungefär som vatten. Sen hälde jag ut nästan allt vatten så hade man fått i ganska lite vatten i smeten oxå. Sedan tog jag i ca i msk ljus/mörksirap å blandade. Sen till sist lite gul karammelfärg. Sen kan man ju ha i lite mer röd/gul färg för att få de som de ska vara. De ska ju vara väldigt mörk röd färg.

 

 

Kommer nog lägga ut resultatet av när jag använder trycklufssprutan och mitt recept på blodet på den här tråden lite senare.

 

Om nån vet några mer specialeffekter som man "inte" gör i dator utan mer får slita å göra själv kan ni ju skriva de på ett privatmedelande till mig. Typ när skottträffar väggar å marken å allt möjligt

 

Hade de så bra/mvh Timmy

Link to comment
Share on other sites

Okajj.... Tack för alla svar men har fortfarande lite problem. Vart kan man fixa en sån där pump? Ja tror inte mamma och pappa gillar om deras 13 årige son förstör en tryck pump till en film... :)

 

föresten du killen (glömde bort va du hette) i din TKO film tidigare i ämmnet va rätt bra ju... hur gjorde ni me blodet ur munnen (kan inte så mycket sånt än!:) )

? Och föresten så ser de lite kul ut när pumpen ligger kvar i bakgrunden när personen dör.. :)

 

 

Men om man inte ska lösa de me pump finns de andra sätt då? Började fundera på att ha en vatten ballong me blod under tröjjan och direkt när man blev skjuten smälla armen mot såret, asså av smärta typ. Då sprängs ju ballongen?

 

Fast ja har ju då inte testat och det kan bli dåligt... Jaja....

 

 

 

Föresten märks de att ja gillar att göra :)-smilisar

Link to comment
Share on other sites

[citat=Mannemoviemaker]Okajj.... Tack för alla svar men har fortfarande lite problem. Vart kan man fixa en sån där pump? Ja tror inte mamma och pappa gillar om deras 13 årige son förstör en tryck pump till en film... :)

 

föresten du killen (glömde bort va du hette) i din TKO film tidigare i ämmnet va rätt bra ju... hur gjorde ni me blodet ur munnen (kan inte så mycket sånt än!:) )[/citat]

 

Du kan nog köpa en sådan pump på tex biltema. Varför skulle dina föräldrar inte gilla det? Du har väll betalat för den själv, och varför ska du förstöra den?

 

Angående blodet i munnen så skulle jag tro att han hade fejk blod i munnen som han sedan spottade ut. Är väll egentligen det enda sättet tror jag.

Link to comment
Share on other sites

ok. Men nån som har ett förslag på vilken vägg man kan använda för att spruta blod på. Vi har vita tehelstensväggar men om man sprutar på dom går de inte bort har jag märkt. Tänkte ta lite A-4 pappar å åsätta ihop till en vit vägg men ser ju lite fult ut. Så va kan jag göra?

Link to comment
Share on other sites

Köp pumpen "Eros Pumpa Pressione" (eller något sånt) på Överskottsbolaget.

Det är en vit flaskliknande ganska stor pump. Kostar 149kr.

Men jag varnar dig, det är svårare än du tror att få till snygga blod-stänk effekter.

Det krävs träning utanför filmandet för att man ska lyckas få det bra på film sen. :P

Link to comment
Share on other sites

[citat=Mannemoviemaker]Jo! :) ja å en kompis hittade en bild på en liten mindre tryck lufts grejj. Bara för 34:90 kronor så en sån kanske man funderar på..... Är det lika dant me den då?

Här är den:

 

http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=820&iItemId=92260

 

Tycker ni de e värt å testa?[/citat]

 

den duger nog alldeles utmärkt.. och du behöver inte förstöra den. sätt bara på en slang. jag har använt en liknande i detta klipp. http://www.sprocket.se/media.php?id=530 . fast min kostade visserligen 189(!) spänn på jula

Link to comment
Share on other sites

Just den där du länkade till köpte jag, den funkar bra till blod som ska spruta ut ur ett sår en längre tid (tänk när han hugger av armarna på den svarte riddaren i holy grale) men inte för den effekt ash har fått till, det snabba blodstänket liksom.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Usarpe89]Just den där du länkade till köpte jag, den funkar bra till blod som ska spruta ut ur ett sår en längre tid (tänk när han hugger av armarna på den svarte riddaren i holy grale) men inte för den effekt ash har fått till, det snabba blodstänket liksom.[/citat]

 

isåfall gör du nog inte på samma sätt som jag.. du ska altså ha lite blod längst ut i slangen och ha en propp där. sen kör du enbart in med luft i andra änden av slangen med sprutan så att det blir ett tryck. proppen flyger ut av trycket och blodet också

Link to comment
Share on other sites

[citat=Mannemoviemaker][citat=Usarpe89]Ash - Men då har man väl ingen kontroll över när det ska spruta?[/citat]

 

 

jo man klickar ju på sprut knappen när de ska spruta.. Eller?

Är de mer avandserat än så här?[/citat]

 

nej. typ 1 sekund efter man har tryckt så sprutar det

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...