Jump to content

Dreamcast för 2000 kr - värt?


Salle

Recommended Posts

Köp en sån här memory Atari-grej istället! Dreamcast har väl ganska kass grafik eller? På en atari slipper man all "försök till realistik look" så man får inte ont i ögonen och det är så jäävla kul!

495 spänn typ,

eller ännu bättre om du lyckas skaffa en riktig atari eller amiga

Link to comment
Share on other sites

Dreamcast var första 128bitars maskinen som kom. Och allt vi har idag som ps2, xbox och gamecube är 128bit. Så nej det är inte kass grafik. Dreamcast har också några av historiens bästa spel så jag vet inte vart alla får allting ifrån.

Dessutom är det en av de enklaste maskinerna att programera för, dvs att det är väldigt lätt att bränna ner program och spel till det. Dvs allt från vcd-program till emulatorer.

Link to comment
Share on other sites

[citat=sw33t]Dreamcast var första 128bitars maskinen som kom. Och allt vi har idag som ps2, xbox och gamecube är 128bit. Så nej det är inte kass grafik. Dreamcast har också några av historiens bästa spel så jag vet inte vart alla får allting ifrån.

Dessutom är det en av de enklaste maskinerna att programera för, dvs att det är väldigt lätt att bränna ner program och spel till det. Dvs allt från vcd-program till emulatorer.[/citat]

 

 

Helt rätt!

 

Dessutom är marknadsvärdet på många spel till olika konsoler mct högt. Va faan, jag har ju själv fem super-nintendosåel som säljs för mellan 1500-2000 spänn i butikerna. Och tänk på alla Neo-geo spel. Över 6000 spänn för en del får man lägga ut. Eftersom Dreamcast var kortlivad, så kommer säkert en del spel tillhöra ligan av åtråvärda sådana. Vänta bara. Det kan visa sig vara en god investering. - Framförallt om du får de RPG-spelen som kom till DCn.

Link to comment
Share on other sites

Skulle nån erbjuda mig en Dreamcast med 60 spel för under tusenlappen skulle jag förmodligen slå till direkt!

Lämna in morsan på pantbanken & prostituera hamstern!

...eller helt enkelt bara hämta ut pengarna ur kontot & slippa bli spöad av en uppretad aggressiv gnagare & dito moder ;-)

 

Här går både mina Amigor, C-64 & Atari's varma!

Atarin är fortfarande en av dom viktigaste delarna i min studio :-)

Link to comment
Share on other sites

Nedrans! Jag kondolerar på ett sätt, men även emulering har sin charm! :-)

Själv har jag en 600 (den används flitigast), 2st 500:or, två C-64:or (en ny & en gammal), tre Nintendo NES & tre½ Atari ST. En 1040STe & två½ MEGA4 STe jag använder i studion för sequensing :-)

Orsaken att jag har ett antal är till stor del att jag använder några som reservdelar, & att polare lastat av sina gamla prylar på mig när dom lessnat :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...