Jump to content

erreth

Members
 • Posts

  210
 • Joined

Everything posted by erreth

 1. Kan inte spela m2t i något av de uppspelningsprogram jag har inkl VLC. Ett till problem som är nästan är värre är att det hackar som fan 1bild/sek typ.
 2. När jag importerar mina AVCHD filer till datorn ser jag först på klippen i uppspelningsprogrammet PMB och kvaliten är jättefin och filerna blir inte ens särskilt stora ca 12MB för 10 sekunder. Men när jag importerar dom i Vegas9 blaskar allt ihop. Jag har försökt med alla möjliga "Project Properties" men mest dom självklara (custom 1440x1080, HDV 1080 50i osv) Jag renderar sen ut i "m2ts" som jag vet är rätt och konverterar sedan till MPEG 4 och resultatet är en mycket sämre kvalite än vad jag började med och filerna är inte ens mindre i storlek. Mycket tacksam för hjälp.
 3. problemet är att det står "device not available" hela tiden men däremot så överförde jag nu genom ett program jag fick med som heter PMB, inget redigeringsprogram dock men bilderna blir jättebra.. tyvär så blir det samma dåliga bild om jag försöker överföra dessa filerna till vegas
 4. blir det sämre kvalite för jag importerar och inte kör capture?
 5. Förlåt om jag var otydlig, är super fresh på redigering. Det stämmer nog att den spelar in i AVCHD för mappen där jag finner mina klipp heter just detta. Jag skrev Avi för jag renderar ut i detta format. PAL elller NTSC är ytterligare ett val man har i renderingen och jag har testat båda (klumpigt skrivit i första inlägget) Min dator har Duo processor 2,10Ghz med 4GB inernt och jag kör i version 9. Jag har ändrat till hdv 720-24p på project properties och fått bättre bild och även blivit av med släpandet. Däremot är det fortfarande helt omöjligt att redigera, ca 1 bild var 3:e sekund.
 6. Fick precis en ny hd kamera som har en fantastisk kvalite på displayen men när jag importerar den i Vegas ser det ut som jag filmat med en hi8 kamera. i tillägg hackar det som fan. Efter rendering är kvaliten fortfarande rätt dålig och bilden släpar. Kamera: Sony HDR-CX520VE Överföringsmetod: USB Format: Avi. PAL/NTSC
 7. Inte an men det ar bara for jag vart lat om jag ska vara arlig, men iochmed att det borjar dra sig mot vintertider sa flyttar folk och satter upp lappar pa varenda lyktstolpe om lediga rum.. sa varesej du vill dela rum med flera andra i en skyskrapa mitt i stan med gemensam pool, gym osv eller lite utanfor dar du kanske kan fa ditt eget sa brukar ligga pa runt 800 spann i veckan..
 8. Jag och "nzfcsl" här på voodoo besökte skolan för ett par dagar sedan på en såkallad orientation day där vi tillsammans med resten av de färska eleverna fick träffa lärarna och lyssna på dom berätta om skolan och studieplanen. Har inte så mycket mer än så att säga men stämningen när det kommer till skolan och lärarna känns riktigt soft ivf.. vi börjar själva skolan den 23e.
 9. Fett! Så du fick en dvd också.. hade jag också behövt, men självfallet får vi slå ihop oss.. åker till Thailand imorgon och flyger därifrån till Sydney den 21:a så får vi väl höras av och se om vi kan hitta nått billigt hostel, tror inte det kommer vara nån brist på sånna iallafall så det är nog inte lönt att kolla upp.. är väl heller inte jätteinsatt i detta land men det är ju ett populärt resmål bland unga svenskar och denna vintern speciellt eftersom surfing är så sjukt trendigt nu.. sen är det precis som du säger motsatta årstider där med riktigt farlig jävla sol under sommaren och sen på vintern runt 12 grader..
 10. Tack för tipset! Såg filmen och det var rätt coolt hur dom hade gett rollfigurerna deras egentliga yrke osv.. får spåna vidare lite på min.. kanske ska man göra den som en pseudodokumentär och som du säger om en inspelning där medarbetare kanske börjar ifrågasätta själva filmen och regissören börjar tänka på sin värdighet?
 11. jo jag vet.. skulle faktiskt egentligen vara smartare att göra detta som en dokumentär.. ideér om inslag?
 12. Kommer inom närliggande framtid få chansen att göra en kvalitativ kortfilm men har lite svårt att komma på en bra handling, hade helst velat göra den med något slags budskap som bas.. tillexempel dålig film. Det finns så fruktansvärt mycket dåliga filmer som görs just nu som bara spottas ut av storproduktionsbolag i hollywood som tjänar satan på låga breda filmer av infantila regissörer som tillexempel Siegfried och Spitzer ( Meet The Spartans, Disaster Movie ) Problemet är nu vilket upplägg jag ska ha för en sådan film, har lite ideér men dom känns lite platta.. nån som har nått förslag? Har ni sett serien "Extras" med Ricky Gervais så förstår ni vilket spår jag är inne på men kan ju inte direkt använda hans handling.
 13. ja, det är min plan också, se till att få iväg ett mejl till John Buckmaster sen så fort du skickat in ansökan, väntade i 2 veckor utan svar men efter jag mejlat honom rullade allt på skitfort
 14. Har inte kollat upp det men iom att det är högsessong så får man nog räkna med runt 11000 för resan, har heller inte kollat upp boende men skulle tippa på man kan hitta hostel för 100spänn/natten, håller kontakt med en snubbe på skolan som heter John Buckmaster som troligen du också kommer höra från om du söker in.. han är "International relations manager" och har sagt att han kan hjälpa till med boende.. Hade vart kul om du också kom in nu i vinter, har igen aning om hur det ser ut i klasserna eller hur många svenskar det kommer va men jag hoppas på några iallfall..
 15. 15500aud för två terminer (diploma of sceen) vilket är den jag tänker gå, det är en del pengar, men inte mer än vad det brukar kosta, jag har lagt undan en del så jag slipper studiemedel. Har inte fixat boende eller visum än men en på skolan sa han kanske kunde hjälpa mig med det-
 16. söker du in nu och samtidigt skickar ett mail till dom som gör dom uppmärksamma på att du sökt in så hinner du säkert få en plats till våren 09 om du vill det, och det finns platser kvar.. tror jag sökte in i början av augusti
 17. Jag sökte och kom in med start i Feb -09, det är inte nödvänigt att du har ett godkänt IELTS test, andra dokument på godkända engelska färdigheter går också bra, jag scannade helt enkelt in mitt gymnasie betyg och det funkade bra. Priset om du betalar innan 30 september (Early placement) är 15,315 AUD, i tillägg kommer försökring samt deposition vilket gör att slutsumman hamnar på 15,500 AUD (85 000 SEK)detta val gjorde jag. Betalar du efter detta datumet kostar det ca 2000 AUD extra men då betalar du bara halva inför varje termin. Tycker lätt du ska söka in, verkar som en bra skola och hur fett är inte australien för delen.. /Felix
 18. Tack, fick svar i fredags, Sydney nästa..
 19. Skickade min ansökan i fredags, är så sjuukt spänd på vad jag får för svar men dom flesta borde väl komma in, det enda som behövdes var, cv, bekräftelse på godkända engelska färdigheter och ett personligt brev.. nån annan som sökt?
 20. Som rubriken lyder, annars så skulle jag gärna vilja veta om det finns någon annan skola utan behörighetskrav.. drar mig som fan för komvux när media ämnena är på topp men grundämnena i botten.
 21. Är verkligen detta enda sättet? det enda som funkar för mig är att jag renderar filmen ruta för ruta, altså.. render current frame x24 frames och sen lägger in i mitt videoredigeringsprogram och sätter ihop.. men att hålla på såhär för ett 3 sekunders klipp är inte möjligt.. måste finnas ett annat sätt
 22. Efter jag har renderat en animation så är filen 0 kb och blir till avi.tmp fast jag bara vill ha avi, vet inte om det beror på att jag bara har 512 mb ram minne på min dator?
 23. erreth

  Maya 8.5??

  Hej, jag undrar var jag kan få tag i maya 8.5?.. har vart inne på flera sidor men inte hittat någon svensk återförsäljare, sen undrar jag vilken version man ska ha.. finns så många olika.. complete eller unlimited?
 24. tack för svaret, har vart där men vet inte var jag ska ladda ner, prövat ladda ner en men det funkar inte, "digital photo professional updater" men när jag klickar på .exe filen och den börjar installera så kommer det fram en ruta där det står "the application to be updated is not installed, the following applications can be updated: digital photo professtional, file utility updater eos viewer utilty RAW image task after installing the application to be updated. restart it"
×
×
 • Create New...