Jump to content

Recommended Posts

En post-apocalyptisk film om naturen och miljön. Budskapet ligger i att det i huvudsak handlar om vi måste ta hand om naturen för att vi själva inte ska gå under, då jag tror att naturen alltid kan hitta tillbaka även om människan dör.

 

Jag har försökt skapa en känsla av att allt ska vara lite målat eller sagolikt. Alla effekter är inte superbra och den mesta green screeningen är halvbra då jag filmat under dåliga ljusförhållanden i mitt eget kök. Jag har för det mesta använt mig av after effects och även fått hjälp med en 3D animerad båt och havsmiljö som är med i filmen.

 

Det är egentligen ett skolprojekt i samband med en kurs på högskolan kristianstad, men kände att jag ville ha lite kritik från annat håll mer än bara lärare. :)

 

 

 

Till utrustning har jag haft en egenbyggd green screen med hjälp av pvc-rör som ställning och grönt tyg. Kanske inte bästa gröna tyget. Men det fungerade ju.

 

Kamera: Canon eos 550D.

Program: After Effects, Photoshop, Premiere, Audacity, Autodesk Maya

Link to comment
Share on other sites

Fint visuellt! Du har verkligen fått till något snyggt, med tanker på omständigheterna. (Kök o greenscreen). Skulle dock rekommendera dig att inte nämna hinder i produktionen nästa gång. Nu tittade jag igenom filmen med inställningen (greenscreen i kök.....). Jag hade sagt att den var snygg även falls du inte nämnt produktionshindren.

 

Det var en fint skriven monolog, men den som läste den gjorde det inte särskilt bra. Rösten var väldigt tam och otajmad. Tyvärr drog detta ner filmen ganska så rejält. Men voice over är riktigt svårt, jag vet.

 

Men du har lagt hjärta o stjäl i den, och det syns. Bra jobbat!

Link to comment
Share on other sites

Tack för responsen! :) Bra att du nämnde det med voice overn. Ska tänka på det, då jag funderar på att försöka översätta den till engelska så småningom.

Kanske kan det vara en idé med lite mer utrymme för pauser mellan berättandet också? :)

Link to comment
Share on other sites

Det var en fint skriven monolog, men den som läste den gjorde det inte särskilt bra. Rösten var väldigt tam och otajmad. Tyvärr drog detta ner filmen ganska så rejält.

^Håller med. Känns som att den kunde kortats ner bra mycket också, skippa miljöbeskrivningar etc, för om du behöver sånt så gör du inget vidare jobb film-mässigt.

 

Greenscreen-materialet var ju inte så farligt, hade behövt rensas upp lite men annars såg det ju helt okej ut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...