Jump to content

Musikvideo gjort i After Effects! (Panzermensch - Porn)


Linus Karlsson

Recommended Posts

Hej!

 

Dettta är min första musikvideo som jag började planera redan för snart ett år sedan! Med den samnlagda tiden av filmning, planering och främst så har jag räknat ut att jag måste ha lagt ner MINST 150-170 timmar! Och då menar jag VERKLIGEN MINST 150-170 som förmodligen är en 20-30 timmar mer.

 

Musikvideon handlar enkelt om en kille som runkar till en porrfilm men eftersom jag har tycker bäst om att jobba med "seriösa" projekt, alltså projekt som inte innehåller en massa fjant eller liknande så har jag gjort musikvideon RIKTIGT SERIÖS! Vi har filmat mestadels i Karlskoga men även i en grotta i Stilas Stoll utanför Filipstad.

 

Kort om musikvideon:

Längd: 4:31

Band - Panzermensch

Regi, manus & klippning - Linus Karlsson/ Underground WORLD pictures

Sammanlagda VFX tagningar - 78 var av 62 så har jar HELT bytt ut bakgrunds himmelen plus att samtliga clipp förutom två så har jag gjort Dag till Natt effekten

Medhjälpare till musikvideon: Bregårdsskolan - Karlskoga & CTV.

Filmat med: Steadicam & en Sony Axelkamera!

Redigerat i: Adobe Premier Pro CS3 & Adobe After Effects CS3

Filmat i: Runt om i Karlskoga och i en grotta i Philipsstad

 

Eftersom jag lagt ner så OERHÖRT MYCKET TID på denna video så uppskattar jag all form av kretik och kommentarer och ni FÅR GÄRNA SPRIDA denna vidare sålänge ni refererar till mig och Panzermensch!

 

https://www.youtube.com/watch?v=fAOODBrg_Xo

Link to comment
Share on other sites

Spontana tanken är att du behövt lägga ner såpass mycket tid på videon för att du planerat dåligt. Filmat utomhus mitt på soliga dagen, trots att du mörkar ner och byter ut himlen. Antingen hade man ju filmat det på en molnig dag eller helt enkelt kört allt på natten -- Riktig natt.

Som det är nu med alla VFX känns det snarare som en over-the-top musikvideo från 80-talet där inget riktigt satt som det skulle.

 

Klippningen var iallafall bra! :) Sen ska jag inte såga ditt post-arbete heller -- Vet hur det är att försöka göra sitt bästa med materialet i efterhand, men här känns det som att det mesta var kört redan under filmning. Det positiva är ju att man alltid lär sig och tar med sig av det till framtida projekt! :bire

Link to comment
Share on other sites

Tack Tolin!

 

Det var som du sa, det var lite dåligt planerat och det hade med en mängd faktorer att göra, min tanke var faktigst att spela in detta lite senare på kvällen och lägga lite mildare ljuskorrigering på det i efterhand och att det skulle vara månligt i bakgrunden. Men eftersom vi spelade in i ett gransakap med en högtalare i bakgrunden så var vi tvungen att spela in det på ljusa dagen och sen eftersom jag lånade steadicamen ifrån ett företag och att vi alla som skulle vara på inspelningstillfället (9 st) var tvungen att kunna samtidigt så kunde vi inte göra detta på någon annan dag :/ Men nu i efterhand så har jag lärt mig en hel del av detta och vet hur jag ska vara bättre förberedd så att jag inte behöver göra (som du framförde) lägga på en massa extra arbeten i efterhand för att så att säga torka över misstag under inspelningstillfället! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

En fråga: Klippen med bandet på taket har en och samma färgton, blått. Men resten av klippen har en helt annan. Det passar inte riktigt ihop - Känns osammanhängande. Tänker på 0:27, 03:39 och 2:52. Var det tänkt att dessa klipp skulle ha en egen färgtoning eller blev det en liten miss? Hade varit bättre om dessa också varit blåtintade. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...