Jump to content

Dumt att köpa två grafikkort?


Raw

Recommended Posts

Hejsan

 

Jag tänker införskaffa en ny dator för filmredigering och jag kommer använda dessa program för att redigera >

 

* Avid MC5 Studentversion

* After Effects CS5

 

I erbjudandet så får man köpa två st sådanna här! Som sagt så kommer jag modofiera om beställning lite för att anpassa filmredigering men dethär med grafikkort har jag ingen koll på :/ För som sagt, tror man bara använder de när man spelar igentligen va?

 

Aja, enormt tacksam för svar! För isåfall kanske jag kan spara en tusenlapp eller två :)

Link to comment
Share on other sites

Jag känner inte till Aviden så mycket då jag redigerar med Adobe Premiere Pro CS5 men använder även AE CS5.

 

Men varför två grafikkort? Ska du använda fyra eller två monitorer? Kortet som du länkat till har ju två monitorutgångar så då räcker det med ett kort.

Du kanske kan vinna lite processorkraft om du kör en monitor per kort men frågan är om det går att ställa in det i respektive program.

 

Kolla även på Adobes sida om kortet har en processor som kan utnyttjas för rendering med OpenGL.

 

http://help.adobe.com/en_US/aftereffects/cs/using/WS3878526689cb91655866c1103a4f2dff7-79e8a.html

 

http://www.adobe.com/products/aftereffects/extend.html

Link to comment
Share on other sites

Behöver och behöver, det går med andra också. Men man bör kolla deras community efter kort som är "okej" utöver de som är certifierade.

 

Men två kort, ihop med Avid finns det väldigt få fördelar med. Jag har två Quadro-kort och provat Avid (MC5) där, och fick stora problem att hantera den tredje skärmen. Går knappt att starta. Adobe paketen hade inga problem.

Prestandamässigt finns det vad jag känner till heller inget stöd hos Avid för en sådan konfiguration.

Link to comment
Share on other sites

Hej, jag skulle rekommendera att du.

 

1. Läser igenom olika specifikationer över rekommenderad hårdvara för programmen i fråga (du bör klicka runt lite och inte stanna på huvudsidan).

Avid MC: http://www.avid.com/US/products/Media-Composer/system-requirements

Adobe After Effects: http://www.adobe.com/products/aftereffects/tech-specs.html

Adobe Premiere (använder du ju iofs inte, men skadar inte heller): http://www.adobe.com/products/premiere/tech-specs.html

 

2. Väljer hårdvara som passar spec,en.

Nvidia grafikkort och intel processor kan man snabbt sluta sig till är the way to go.

 

Ang grafikkort skulle jag välja något av följande:

1. http://www.dustinhome.se/pd_5010469666.aspx (bör funka ok med Avid)

2. http://www.dustinhome.se/pd_5010400520.aspx (Kort som Avid lär acceptera och som garanterat fungerar bra med Adobes program)

3. http://www.dustinhome.se/pd_5010305182.aspx (Kort som garanterat fungerar bra med de flesta redigeringsmjukvaror m.m. dock lite saftigt pris kanske).

 

 

 

De flesta redigeringsprogramvaror använder lite kraft från grafikkortet men inte mer än även de sämsta integrerade kretsarna av idag klarar av. Dock brukar många redigeringsprogram strula med fel sorts grafikkort (samma sak gäller processor m.m.) så att välja rätt är ändå viktigt.

 

Vissa redigeringsprogram och liknande har även möjlighet att använda viss acceleration via grafikkort (som traditionellt endast funnits till för spel, så som GeForce) om man har exakt rätt grafikkort vill säga, Premiere t.ex. kan accelerera rätt mycket via en teknik som heter CUDA (om man har rätt kort) men även After Effects kan använda OpenGL m.m.

 

Lycka till med handlandet, mvh /Pontus w

Link to comment
Share on other sites

ojdå, gick lite för fort!:p Råkade beställa ett Geforce GTX 460 kort (fail, I know) Min kompis å jag skulle slå ihop leveransen men han hade bråttom så jag valde ett som jag trodde skulle passa bra (och glömde såklart att läsa på detta fantastiska forum dum som man är)! Men tror jag kan byta till FX 580!

 

Men FX 580 har bara 512mb i minne medans GTX 460 har 1024mb! Kommer detta påverka redigering I After Effects eller är det inte visentligt med högt Grafikkortsminne?

Link to comment
Share on other sites

Nuvarande version av After Effects utnyttjar endast Open GL och de flesta jag känner har det avslaget. Så svaret är, det kortet fungerar utan problem i alla versioner av AE upp tom CS5.5. CUDA för Premiere Pro fungerar dock inte...

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

Nuvarande version av After Effects utnyttjar endast Open GL och de flesta jag känner har det avslaget. Så svaret är, det kortet fungerar utan problem i alla versioner av AE upp tom CS5.5. CUDA för Premiere Pro fungerar dock inte...

 

/Max

 

Syftar du då på FX 580? För både har ju open gl men endast FX 580 stödjer Avid MC5:) Men som sagt, spelar de nån roll om jag har ett grafikkort på 512mb eller 1024mb eller klarar jag mig i AE på 512mb? För jag kör Intels vassaste i7 processor och 16GB RAM?

Link to comment
Share on other sites

Den hjälper till att accelerera exempelvis 3D-positionering osv. Dom som använder Open GL i After Effects gör det i stort sett för att göra testanimationer och att testa layouts i 3D-miljöer. För rendering är den mindre användbar, det blir för mycket renderingsfel. Dett gäller alltså upp till CS5.5

 

 

//Max

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...