Jump to content

Vad är reklamfilm på spekulation???


_nemo_

Recommended Posts

Jag läste om en kille som gjort mycket reklamfilm, och han sa att han gjorde några på spekulation utan uppdragsgivare, och efter det fick han mycke jobb. Kan någon här berätta vad detta innebär? Är det att man gör reklamfilm av ett redan existerande märke?

Link to comment
Share on other sites

Hmmm jafattar inte riktigt fortfarande.....ett dåligt exempel...om man filmar en volvobil som kör över t.ex en katt...sen skriver man...volvo v70, krossar allt....kan man bli stämd då elle??

 

Elle om man gör en snygg seriös egen reklam för tex minimeal...o använder deras slogan o allt...kan man bli stämd då??

Link to comment
Share on other sites

Jag tror det ar varumarkesintrang om man anvander logotyper fran existerande marken. Jag som bygger modeller bestamde mig for att gora en modell av en VOLVO PV 544 och for sakerhets skull fragade jag om lov hos Volvo. De sa okay, men jag fick inte trycka VOLVOs logga varken pa modellen eller pa kartongen.

 

Jag skulle tro att exemplet om volvo som krossar allt ganska garanterat ger en stammning for smutskastning av varumarke, men helt saker ar jag inte.

 

Dock skulle jag tro att det ar helt okay att gora en reklamfilm pa fiktiva varumarken eller om man inte namnger varumarkena men att det syns vilka de ar. Lite osakert menar jag att det ar sjalva varumarkena som ar skyddade, dvs loggan. Namnen VOLVO, COCACOLA, NIKE etc ar inte skyddade, arnars skulle jag inte ens kunna skriva dem nu i forumet utan tillstand. Hange du med?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Många gånger kan det gälla att man gör en skitbra reklamfilm för t.ex. NIKE men inte kontaktar NIKE för att sälja den utan att man "endast" använder den till sin CV. Med andra ord en fiktiv reklamfilm endast att kunna skryta med. Men det är klart.... skulle NIKE också gilla den där är ju saken biff.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...