Gå till innehåll

Återskapa månljus på en strand


Hebron

Recommended Posts

Hallå. Skulle behöva lite tips till en scen till min nästa film.

 

Det är så att huvudkaraktären och birollen ska åka och bada och de ska springa ut på bryggan och då ska stranden och bryggan vara upplyst med månljus. Det jag undrar är hur man ska göra med ljuset då.

Jag ska spela in scenen tidigt en kväll eller väldigt tidigt på morgonen i maj och hoppas att det ska vara mörkt men ändå relativt ljust ute. I filmen ska det utspela sig mitt i natten.

 

Genom skolan har jag tillgång till redheads, Arri tungsten och något ser ut som om Kino Flo.

 

Jag har sett på en inspelning att de använde sig av en stor boll över lampan för att få till ett slags månljus.

 

Något tips om hur jag ska göra ?

Länk till kommentar
Share on other sites

Spela in på dagen och blända ned tills det ser ut som natt. Strunta helt i lamporna; de kommer inte att hjälpa dig om du har bilder som skall vara ens en smula vida.

 

För närbilder är det en fördel om du kan rigga upp lite frost för solljuset, men det har ju egentligen inget med nattgrejen att göra.

 

Så återstår ju frågan hur realistiskt ljuset skall vara. Om du vill fuska och ha en ljusare bild än vad månen faktiskt skulle åstadkomma så kan du lägga en lätt blå ton på bilden, eller åtminstone desaturera färgerna i redigeringen.

 

/Jakob

Länk till kommentar
Share on other sites

jag håller på att göra ungefär en sådan scen som du ska göra, ska spelas in imorgon. Dock ska vi vara inomhus och använda oss av lampor.

 

Jag tänker göra ungefär som jbergman säger. Fast i ditt fall då, skippa lamporna, inget lättningsljus alls. Utan se till att det är en väldigt solig dag, för då blir det hårda skuggor, vilket iaf jag vill ha för att återskapa en månupplyst scen. Filma dock aldrig solen. Du ser till att absolut inget är utbränt i bilden, dvs sätt på zebra ränder i kameran och se till att du inte har några sådana i bilden. Nu kommer du få en väldigt mörk bild där bara de väldigt upplysta bitarna syns ordentligt medan de andra ligger slängt i skuggan.

I post sen drar du ner på färgerna ordenligt, och drar även ner på ljuset en del, tills du är nöjd. Vill du nu ha nattscener som i hollywood så slänger du på lite blåfilter också.

 

Så skulle jag provat att gjort iaf, jag har dock inte gjort det ännu, så det jag säger kanske inte funkar helt optimalt. Men prova. Du kan även kolla in denna tutorial i after effects så lär du dig en del. http://videocopilot.net/tutorials/day_to_night_conversion/

Länk till kommentar
Share on other sites

Har man lite budget så kan man skicka upp en ballong och belysa den med en 10 000 wattare eller starkare. Då får du en riktigt fin blänk i vattnet. Har aldrig gjort det själv men några av mina kollegor har gjort det. Kan höra mer exakt hur dom gjorde ifall det verkar som nått du vill testa och har råd med.

Länk till kommentar
Share on other sites

Det där med ballongen tror jag inte kommer funka iom att det är nollbudget. Men jag tror jag ska göra så att jag tar en vid bild med naturligt ljus ganska tidigt på kvällen när det fortfarande är ljust och bländar ned den och sen på närbilderna så blir det belyst med frost och lite annat.

 

Tack för tipsen.

Länk till kommentar
Share on other sites

intressant fråga! jag känner personligen att jag inte riktigt vet hur jag skulle ha gjort...men jag ha några idéer,,,,

 

om ni filma på film, använd tungsteen och undvika att filma himmelen,,,,(dra ned den blåa färgen pytelite i post)

 

använd ett 80a filter vid dagsljusfilm

 

filma med video: ....skulle man kunna undvika att filma himmelen och enbart justera färgerna i post? eller skulle detta se fruktansvärt ut?

 

notera att jag ej ha testat dessa funktioner utan det är bara vad jag tror skulle kunna funka, rätta mig om jag har fel,

 

fortsätt tråden! väldigt intressant!

tack för ordet

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...