Jump to content

Bästa programmet för bluescreen?


warpz

Recommended Posts

AE = Abobe After Effects (http://www.adobe.com/products/aftereffects/main.html)

 

Jag själv skulle föreslå den billigaste av dom alla. Chromanator (http://fxhome.com/chromanator/). Kostar runt 700 kr och betalas med kreditkort eller check till England. Många som använder det är mycket nöjda på grund av hur mycket man får för det lilla priset. Jag själv använder Final Cut Pro 3 och det funkar så länge jag inte massproducerar filmer med bluescreen. Är inte särskilt fascinerad av det längre. ;)

 

Men om du tycker att After Effects verkar bra så kan du alltid köpa Matrox RT.X100 (http://www.matrox.com/video/products/rtx100xtremepro/home.cfm). Då får man After Effects, Adobe Premiere Pro, Audition och Adobe Encore DVD plus videoredigeringskort och kablage för realtidsredigering inpackat i ett pris mindre än vad själva AE kostar. Men ska du bara ha ett program för bluescreen så ska du inte köpa AE eftersom att det skryter med så mycket annat. Chromanator är specialiserat på blue-/greenscreen och du får det för ett otroligt mycket lägre pris.

Link to comment
Share on other sites

700 spänn är väll vad ett data/xbox spel kostar nu förtiden så det kan man ju inte kalla dyrt för ett bluescreen verktyg. Men har man AE så ska man skaffa en plugin som heter Keylight.. det slår det mesta.

 

Om du värkligen vill vara bäst så har Discreet en jävla massa produkter som proffsen använder dagligen på sina bluescreen produktioner. Men det är lite överdrift om du spelar in en film med polarna tex...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Min är ca 30 kvadratmeter och det bra med den är att då kan man springas lite på den och röra sig ungefär hur man vill.

 

Storleken beror ju på vad du ska göra. Ska du röra dig mycket eller vara flera personer bör du kanske ha en i klass med min, ska du bara stå stilla i princip behöver du bara en liten, det säger sig ju självt :)

 

Ändrade rubriken från "Bluescreen" till "Bästa programmet för bluescreen?"

Link to comment
Share on other sites

Ja det var exakt den jag menade :)

 

Jag upplevde inte några problem med skuggor eller ljussättning bara för att det var pappar. Det var istället bara lättare för pappen höll sig rak och slät hela tiden.

 

Dock så vill jag rekommendera att du köpter greenscreen istället (alltså chromagreen) för jag tycker det är lättare p.g.a att det är ljusare, men du kanske inte kan, men om du kan, ta green :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...