Jump to content

Ufosxm

Members
 • Posts

  203
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Ulf Malmros, Peter & Fredde och Tom Green.
 • Interests
  Underhållningsvåld, film och TV-spel.

Ufosxm's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Ny låt uppe som blev riktigt jävla bra enligt mig själv. Filminspirerad såklart, som vanligt. http://www.davidmusic.se/?p=162
 2. Har gjort datormusik sen lite mer än 13 år tillbaka. Jag försöker sprida många av mina nyare låtar så att filmskapare och annat patrask (är själv filmskapade men har knappt använt mina egna låtar) kan använda i sina verk helt gratis. Jag har släppt dem med licensen Creative Commons, vilket innebär att så länge ni inte tjänar pengar på att använda min musik eller snor den och säger att det är eran egen musik så får ni göra lite vad ni vill. http://www.davidmusic.se är webbplatsen och där finns MP3-filer att ladda ner. Jag använder mig av Soundcloud så att man kan lyssna på låtarna direkt via hemsidan. Har även lagt till en tag cloud så att ni kan plocka bland taggarna jag skrivit i inläggen. Klickar man t.ex. på guitar så kommer det upp ett par gitarrlåtar. Nästan allt finns att ladda ner, förutom de två senaste inläggen som är två låtar till iPhone-spel. De får ni fan inte använda ;) Gilla även gärna på Facebook! http://www.facebook.com/pages/Davidmusicse-Musik-f%C3%B6r-dina-projekt-filmer-eller-indiespel/156901797702108 Och sprid ordet vidare till filmfolk ni har kring er. Nu var det slutspammat! Hoppas att i alla fall en person kommer att tycka att det är en bra idé och finner en låt som passar. Mer information hittar ni på hemsidan, t.ex mer ingående vad Creative Commons är.
 3. Om din film inte ska användas i kommersiellt syfte så kan du gärna använda någon av mina låtar helt gratis. Förslagsvis: http://www.davidmusic.se/?p=34 http://www.davidmusic.se/?p=85 Även om du inte hittar något just nu så kanske det kan vara bra till framtiden? Ja det finns ju mycket mer på min hemsida http://www.davidmusic.se/ Licensen Creative Commons är satt på ljudfilerna och du kan läsa om licensen på http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/deed.sv
 4. Eftersom du är kär i Adobe och vill föde deras barn så rekommenderar jag dig att köpa Audition, som är en komplett studio för petnoga ljudredigering och som även har en bra studiodel där man lägger och klipper ljud på olika spår.
 5. Helt ok. Skulle behöva mer storytelling än att han bara tittar sig omkring och ser rädd ut. Rätt bra effekter men man ser verkligen att det är action essentials, plus att du inte flyttar det nedfallande taket när du flyttar kameran.
 6. Ufosxm

  fakeblod

  Mörk sirap och karamellfärg/matlagningsfärg som man drygar ut med vatten funkar utmärkt. Här är en film där jag sågar sönder min kompis Niclas. http://www.youtube.com/watch?v=0aR9TD8ttAU Spola fram till 4:00 så ska du få se att det sprutar upp rätt mycket tjockt blod i ansiktet på mig.
 7. Bara jag som tycker att det såg förjävligt ut? Särskilt vinjetten som han tydligen tyckte gav uttryck av att vara som på film. #3 på denna sida borde hjälpa mer: http://www.finalcutking.com/Video_Training/Free_Tutorials.html
 8. Fast ingen tutorial om hur man gör tecknat utseende, vilket var huvudsyftet till tråden.
 9. Den blev sådär =) Kul att skriva och spela in dock! Men väldigt dåligt planerad, och spelades in på 3 dagar bara. Allting planerades första inspelningsdagen.. det enda jag hade var manuset, och det blev ändå inte som jag hade tänkt från början. Men rätt kul ändå! De flesta scenerna blev gjorda i en tagning, det kändes väldigt Ed Wood att göra så men Björn fixade scenerna rätt fort. Ett plus för lösmustaschen? http://www.youtube.com/watch?v=TNzNeZj45hM&hd=1
 10. Ville bara meddela att bergslagen snart kommer att ha sin första svartvita ufofilm =) Har spelat in sjukt coola scener idag med en alien i motljus, med bygglampor och rökmaskin i bakgrunden. Exakt som jag ville ha det! Närkontakt-scenen med fönstret blev också väldigt mäktig. Det ska bli skoj att klippa ihop den för vi har gjort de mesta effekterna på plats, och vi har en grym 50-talsbil att köra runt i. Huvudkaraktären har trenchcoat, hängslen, hatt och kedjeröker. Awesome shit?
 11. Det finns en sjukt bra blogg just för stillbilder ur film, gjorde av en sann filmälskare: http://moviesinframes.tumblr.com/ Varje inlägg innehåller 4 frames och sedan namn på filmen och regissör. Mycket kul att gå igenom!
 12. Ahh, bra tips där med äldre plastfilm! Det är byggspottar vi kör med, så papper vore nog ingen bra idé i så fall =) Frigolit har jag tonvis hemma så det blir nog fint! Det verkar som att det blir klurigt det här.. Men det ska gå!
 13. Svetsgas? Låter farligt. Vi får klura.. kanske kan ordna sjukt stora raketer. Synd att de inte säljer thunderkings längre, det måste ju varit det ultimata verktyget för hemmafilmare om man ska spränga saker på film.
×
×
 • Create New...