Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 25 av 29

Ämne: gratis program för stop motion

  1. #1
    Nybörjare
    Reg.datum
    jan 2007
    Inlägg
    15
    Karma
    0

    Standard gratis program för stop motion

    Nu har jag letat länge, så jag är bara tvungen att fråga er experter på ämnet..

    Jag försöker hitta ett program till XP! som är för stop motion. Helst ett där man kan se bilden när man capturar från sin dv-kamera.

    Alla program jag hittar är för MAC

  2. #2
    Nybörjare
    Reg.datum
    jan 2007
    Inlägg
    15
    Karma
    0

    Standard

    följdfråga..

    Går det att ta stillbilder via capture i Premiere Pro? I så fall kan man kanske använda det programmet för att göra stop motion. Vad tror ni?

  3. #3

    Standard

    Du behöver inte krångla till det i Premiere som du fundrade över. Det finns en massa program, det som dyker upp direkt är Monkey Jam. Seek and you will find!

  4. #4
    Nybörjare
    Reg.datum
    jan 2007
    Inlägg
    15
    Karma
    0

    Standard

    Precis ett sådant program jag letat efter.. Tackar. Lite simpelt kanske, men det är ju gratis

  5. #5
    Besatt medlem gorses avatar
    Reg.datum
    jul 2004
    Ort
    Åtvidaberg
    Inlägg
    3 569
    Karma
    19

    Standard

    Här är en annan som passar webkameror. Jag provade och lyckades installera drivrutinen för DV-kamera också. Men det är det ingen garanti på att det funkar. Men jag gillar programmet för det är så enkelt.
    http://www.animateclay.com/index.php...rtid=24&page=1

  6. #6
    Besatt medlem Anhools avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Gambia
    Inlägg
    849
    Karma
    15

    Standard

    AnimatorDV Simple är gratis. Rätt trevligt program faktiskt.

    http://animatordv.com/pr_ent.php

  7. #7
    Besatt medlem Team_fagotts avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 562
    Karma
    15

    Standard

    Jag kidnappar och fulbumpar tråden. Alla program jag hittar är för DV(f*cking)cam elelr webcam, finns det inget vettigt program som stöder digitalkamera? Verkar inte finnas något vettigt program som stöder det via USB iaf. har jag fel?
    Senast redigerad av Team_fagott den 2007-07-07 klockan 17:35.

  8. #8
    Besatt medlem Team_fagotts avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 562
    Karma
    15

    Standard

    Hittade stop motion (trail) pro 5, men det kostar 595 dollar,,, finns det inget billigare /gratis alternativ?

  9. #9
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2007
    Inlägg
    1 300
    Karma
    14

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Team_fagott Visa inlägg
    Hittade stop motion (trail) pro 5, men det kostar 595 dollar,,, finns det inget billigare /gratis alternativ?

    beror aldelses på din digitalkamera, jag lyckades med min Nikkon anväda datorn som minne, mer en så kunde jag inte göra.

  10. #10
    Besatt medlem Anhools avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Gambia
    Inlägg
    849
    Karma
    15

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Team_fagott Visa inlägg
    Hittade stop motion (trail) pro 5, men det kostar 595 dollar,,, finns det inget billigare /gratis alternativ?
    http://animatordv.com/sshots.php?tpc=16

    Finns olika versioner med olika prislappar.

  11. #11
    Besatt medlem Team_fagotts avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 562
    Karma
    15

    Standard

    Hmm tack för tipset. Men man använder fortfarande sitt kamera-remote-program för att grabba. Och då funkar det inte enns i "hobby"versionen (inte fick jag det till att funka i demot iaf) som är den billigaste och går lös på det fasila priset av 2008 sek. Verkar vara ett intressant prog annars

  12. #12
    Besatt medlem Anhools avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Gambia
    Inlägg
    849
    Karma
    15

    Standard

    Live chroma keying är härligt.

  13. #13

  14. #14
    Medlem
    Reg.datum
    feb 2007
    Inlägg
    62
    Karma
    0

    Standard

    Jag använder SMA (StopMotionAnimator), jag tycker det är bra och defenitivt lätt. Jag använder en webbkamera till det men jag tror man kan koppla en annan kamera till datorn för att använda den i det programmet.

  15. #15
    Besatt medlem Team_fagotts avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 562
    Karma
    15

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av örslösa Visa inlägg
    Jag använder SMA (StopMotionAnimator), jag tycker det är bra och defenitivt lätt. Jag använder en webbkamera till det men jag tror man kan koppla en annan kamera till datorn för att använda den i det programmet.
    Nej det har inte stöd för digitalkamera. Endast analog eller webkamera funkar.

  16. #16
    Nybörjare
    Reg.datum
    jul 2007
    Ort
    Eskilstuna
    Inlägg
    5
    Karma
    0

    Standard

    Du kan ju kolla igenom den här listan: http://www.stopmotionworks.com/stopmosoftwr.htm

    Så kanske du hittar något...

  17. #17
    Medlem
    Reg.datum
    feb 2007
    Inlägg
    62
    Karma
    0

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Team_fagott Visa inlägg
    Nej det har inte stöd för digitalkamera. Endast analog eller webkamera funkar.
    Ne, de kanske det inte har. Jag vet inte det eftersom jag bara använder webbkameran.

  18. #18
    Medlem
    Reg.datum
    aug 2007
    Inlägg
    35
    Karma
    0

    Standard Animator DV

    Tja, laddade ner gratis versionen Animator DV SImple+ och tyckte det funkade suveränt när man tar bilder och exporterade AVI-filen. Men problemen börjar egentligen när man startar om det och hela min sekvens går mycket fortare än den ska.

    Va e det här för nåt fel, eller är det ens ett fel och inte bara jag som inte fattar programmet.
    Känns som om det är väldigt buggigt. har hängt sig flera gånger så man får starta om programmet, och då uppstår ju hastighetsproblemet.

    Nån här som använder det här programmet kanske har svar på mina frågor.

  19. #19
    Besatt medlem Team_fagotts avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 562
    Karma
    15

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Stoffie Visa inlägg
    Tja, laddade ner gratis versionen Animator DV SImple+ och tyckte det funkade suveränt när man tar bilder och exporterade AVI-filen. Men problemen börjar egentligen när man startar om det och hela min sekvens går mycket fortare än den ska.

    Va e det här för nåt fel, eller är det ens ett fel och inte bara jag som inte fattar programmet.
    Känns som om det är väldigt buggigt. har hängt sig flera gånger så man får starta om programmet, och då uppstår ju hastighetsproblemet.

    Nån här som använder det här programmet kanske har svar på mina frågor.
    Varje sekund är 25 bilder. Så fem sekunder är 175 bilder. Har du gjort så så ska det flyta fint anars får du ta flera bilder av varje frame efter varandra.

    Vad som stör mig är att bara ett av alla jävla program stöder canon digitalkamera via usb (stop motion pro 5. Och det kostar så mycket att jag bara vill dö (jag vet att det finns en billigare verison, men upplösningen suger då gubbastjärt.)

  20. #20
    Besatt medlem jonkanons avatar
    Reg.datum
    aug 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    1 169
    Karma
    17

    Standard

    25 bilder i sekunden är väl kanske lite väl ambitiöst för stopmotion. ställ frameraten som önskat. Duplicera varje bild så du har samma bild i två rutor efter varandra. Vet inte varför men jag läste det någonstans och det fungerar i alla fall.

    /j

  21. #21
    Besatt medlem beta75s avatar
    Reg.datum
    jul 2007
    Inlägg
    2 175
    Karma
    15

    Standard

    Jag förstår inte varför ni behöver ett capture program till digitalkameran.
    Stativ, trådutlösare, tryck - flytta, tryck - flytta, tryck - flytta, tryck - flytta, tryck - flytta, tryck - flytta, tryck - flytta,

    Sen ligger alla "frames" i en mapp på minneskortet och det är bara att lägga ihop dem till en film.

    Tycker ni bilden är för liten på kamerans display så kan ni ju koppla den till TVn.

    /KN
    "bortom chansen att lyckas ligger möjligheten att misslyckas"

  22. #22
    Besatt medlem jmalmstens avatar
    Reg.datum
    dec 2004
    Ort
    Östersund, Sweden
    Inlägg
    2 936
    Karma
    17

    Standard

    jag har funderat lite förresten på det här... alla dessa stopmotion-program är ju för SD-upplösning... finns det något som klarar HD-upplösning?

    Stillbildstagning som beta75 nämner är ju dock en stor fördel och bra kandidat, enda är ju att man måste koppla in datorn efteråt hela tiden för att sedan ta in dom i Aftereffects/Premiere eller liknande varje gång man vill se resultatet...

    Men egentligen... vad klagar vi för... tänk förritiden när man gjorde allt på film och fick lämna in den på framkallning över natten innan man fick tillbaka den och insåg att nä... bild 342 så åkte ljuset ner lite och hela animationen är då värdelös...
    Hemsida >> http://www.jmalmsten.com/

    --- Finnes jobb för filmmakarintresserad i Jämtland? Slå en signal, droppa ett mail. Jag gör det mesta som är lagligt...

  23. #23
    Besatt medlem beta75s avatar
    Reg.datum
    jul 2007
    Inlägg
    2 175
    Karma
    15

    Standard

    världens kortaste klipp:

    http://beta75.se/fireworks.mp4

    Ett 20-tal bilder och mobilljud.
    Jag var tvungen att prova att lägga ihop bilderna till ett klipp.

    /KN
    "bortom chansen att lyckas ligger möjligheten att misslyckas"

  24. #24
    Medlem
    Reg.datum
    aug 2007
    Inlägg
    35
    Karma
    0

    Standard

    Jag har gjort som ni säger och duplicerat bilderna 2-3 gånger beroende på rörelsen. Men när man startar om programmet så går min sekvens, som egentligen skall va 15 sek lång i 12 FPS, typ på 3-4 sekunder. Och ibland hänger det ju sig när man vill göra en avi-fil. Men tänkte prova monkeyjam som jag fick tips om här. Se om det är pålitligare.

  25. #25
    Besatt medlem Team_fagotts avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 562
    Karma
    15

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av beta75 Visa inlägg
    världens kortaste klipp:

    http://beta75.se/fireworks.mp4

    Ett 20-tal bilder och mobilljud.
    Jag var tvungen att prova att lägga ihop bilderna till ett klipp.

    /KN
    Ja genast blev jag övertygad om att captureprogram är överflödiga.
    Nästa gång kan du väll prova att keya i realtid och plocka bort oskarapa frames i din mobiltelefon. Hur många minuter får föresten plats, vad händer om man råkar stöta till diitalkameran så den flyttas en milimeter eller två när du är i frame 1320 i en animation?