Jump to content

FilmFix

Members
 • Posts

  28
 • Joined

FilmFix's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Om Panasonic håller vad dom säger vilket dom brukar göra så släpps den här kameran i dagarna. Det ska bli riktigt spännande att se recensionerna på den versionen som släpps på marknaden. Jag väntar någon månad innan jag köper den, men har den inga markanta stora fel så är den ett klart inköp för min del. Panasonics kameror är överlägsna för oss halvproffs som vill göra film.
 2. Relativt enkel text att lära sig mima till och psykiskt skrämmande låt.
 3. Problemet är att de flesta biograferna har köpts upp av SF och de tillåter bara att sina inavlade elitgräddes filmer visas där. Man får i så fall hyra en större lokal (kanske en mindre idrottshall) och hyra någon sorts projektor att visa upp filmerna på. Lär bli svårt att få det att gå runt utan sponsorer.
 4. Rätt spännande med enkla medel, tycker filmen var helt godkänd. Anser mig vara skräckfilmsexpert så man får väl skämmas om man gissar fel, Doom är taget redan men jag fick nog lite Resident Evil vibbar på den.
 5. Jag har i skrivande stund ett stort problem med varor från dem. Det jag beställt har ett värde utav 1.300 dollar, men de har skrivit 29 dollar så tullen i Tyskland har stoppat paketet och nu vill tullen att kontaktar dom. Cinecity har skickat en jpg bild på deras undervärderade "invoice" till mig som de vill att jag ska skickar till tullen i Tyskland om de frågar efter den. Jag har inte en aning om hur jag ska göra. Om jag skickar bilden till tullen så ljuger jag för dom och riskerar kanske att varken få paketet eller pengarna tillbaka. Ljuger jag inte så kanske de skickar tillbaka paketet och cinecity hamnar i trubbel och då kanske de förnekar allting eller säger att varorna jag beställt bara är värda 29 dollar och då förlorar jag allt ändå. Råd någon?
 6. Här är en trailer till som visar lite mer vilken action den här filmen verkar ha. http://bit.ly/Expendables
 7. Jag hänger inte riktigt med i hur du ska kunna hyra all utrustning utan något startkapital?
 8. Klar förbättring där med lite knappar på den. Tycker den har lite samma look som gamla filmkameror typ 16mm, riktigt snygg... men det där handtaget är vulgärt, det kommer jag troligen såga bort (om de inte dragit sladdar igenom den).
 9. Ojdå, ja jag kommer definitivt nobba Scarlet för den här. Har bara väntat på att Panasonic ska komma med något revolutionerande i stil med DVX:en på sin tid, den här kan nog bli en värdig arvtagare till den tronen (tycker inte HVX var det riktigt).
 10. Får ni in 5 eller fler bidrag så kan jag sponsra ett vinnarpris på 500kr (presentkort till valfri fotobutik) om ni vill?
 11. Gör ni bra filmer kan namnet på ert bolag vara vad som helst, man kommer ändå förknippa det med något positivt. Det behöver alltså inte vara något fyndigt eller klatschigt. Dessutom kommer ni ångra er längre fram om bolagsnamnet var någon "utomståendes" idé.
 12. Att du har olika kelvin på ljuskällorna ska inte göra bilden suddig. Det blir dock lite knepigare att vitbalansera, och att blanda ljuskällor så kan av många tyckas som mindre attraktivt. O.I.S kan däremot ge något sämre bildkvalité om du har den på. Det är bättre att ordna skakiga filmsekvenser i efterhand när du sedan redigerar filmerna. Men i ditt fall verkar det vara något mer än O.I.S som gör bilden oskarp. Mitt tips är att det är någon/några inställningar som måste justeras. För om klippet även när du spelar upp det i datorn dator ser ut som den gjorde på youtube klippet så är det något galet nånstans.
 13. I det hela stora tycker jag den ser bra ut. Munnen och formen på huvudet är klockrent. Näsan är dock en aning för stor och för rund i formen. (ser sydafrikanskt ut) Näsborrarna ska vara mer ovala, de du gjort är runda och en aning för stora. Vecket mellan mun och näsa behöver vara lite bredare på din 3D-modell. Samma sak för vecken både under och över ögat (ser en aning asiatiska ut annars) Ser kanske ut som många påpekanden men det är det inte egentligen :) Snyggt jobbat tycker jag. Edit: Hittade 2 smågrejer till :) Din sons öron syns lite mer rakt framifrån. Och om du tittar på sidan av mungipan på din son så börjar hans kider ta form ca 1-2 cm ifrån mungipan. På 3D-modelen börjar kinden direkt vid mungipan.
 14. Gissar att jag tillhör den där lilla skaran i så fall för jag tycker den här filmen var riktigt bra. En cinematisk upplevelse där man själv kan göra en hel del tolkningar. Det märks att du lagt ner tid på den här och inte som de flesta andra bara trycker på rec och hoppas det som då händer framför kameran blir bra. T.ex i köket som ska spegla hur ensam killen är... där finns bara 1 stol, t.om i rummet bredvid finns det bara 1 stol vid det bordet. Det enda negativa jag kan komma på att anmärka på är just i samma scen (köksscenen), jag tycker där är lite för mycket ljus, kontrasten till de andra scenerna blir lite för stark. Tycker absolut du ska fortsätta göra film, du är i rätt bransch.
 15. Vad som följer med beror nog lite på vilken version du köper. Men i CS4 följer det med 1 låt, men du kan sedan hämta flera på Adobe. Om du har användning för de låtarna beror också lite på vad du ska göra för filmer. Ska du göra långfilm t.ex. så passar inte de låtarna riktigt, dom är lite för "tama". Men hmm jag vet inte om jag vill kalla Adobes produkter för proffsprogram och just Soundbooth är nog mer tänkt att användas för att redigera/mixa/förbättra det ljud som du spelat in tillsammans med filmerna.
×
×
 • Create New...