Gå till innehåll

Jontahontas

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Utmärkelser för Jontahontas

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tack för feedbacken grabbar! Bassbucket - menade inte att komma på dig så hårt, det sved bara lite i ögonen när jag fick välformulerad kritik och i samma mening stod det "jag såg inte hela filmen". Delvis tror jag detta beror lite på att jag inte är så hemma här på forumet och faktiskt inte hade räknat med att denna forumdel mycket verkar handla om att få feedback på vad man gjort. Givet att det är så, vilket är något jag uppskattar, är det ju faktiskt så att du skummat min film och faktiskt sett den med "kritiska ögon" och försökt utvärdera den. Nu när jag vet varifrån du kommer, så tackar jag helt enkelt :) Angående feedbacken jag fått från folk jag känner och att de är färgade så - jess I know jag e van. Problemet är att deras åsikter även väger ganska tungt då de är ~30-65 år och högskoleutbildade musiker (pianist, sångare) högskoleutbildade och yrkesverksamma konstnärer och fotografer. Men det är ju samma sak här, feedbacken blir ju säkert färgad på ett annat sätt, ofta från filmare som är "på väg" någonstans och då tenderar att se andras filmer utifrån sina egna drömmar och tolkningar. Tex din så nu när jag vet varifrån du kommer och hur du sett filmen kan jag ju värdera din feedback mer neutralt, på samma sätt som jag kan sortera bort morsans ja-skrikande och ta till mig det av hennes upplevelser jag känner är relevanta. FilmFix - tack! Kan hålla med om köksscenen, men jag har liksom inget mer material att använda mig av, och solen låg på (juli, 11:00) så fick helt enkelt göra det jag kunde med materialet jag hade. Ville även "sterilisera" scenen så mycket som möjligt och jobba med extrema kontraster i svart och vitt för att lägga vikt vid ensamheten och tomheten. Angående omklippning av filmen så kommer jag att vänta med det åtminstone ett par veckor. Då ska jag själv se om filmen från början till slut, och om jag upplever att den bör kortas ner gör jag det, inte annars ;) Tack igen grabbar, och MnD du har så rätt så rätt. Jag vill jobba vidare med lite teman och tankar jag har, och det är nog inte säkert att mina senare alster överhuvudtaget kommer att följa dramaturgiska riktlinjer och kanske snarare kommer dras åt "konstvideo" hållet eller vad man nu ska kalla det. Fan vilket pretto jag låter som, ni får sortera bort det haha!
  2. Shit asså, smaken verkar verkligen vara som baken och tempo verkar folk ha komplett olika åsikter om. Andra som har sett filmen säger exakt raka motsatsen, ja nästa, nämligen att tempot är mycket bra. Aja, det är i vilket fall kul att ni (eller ja du Mega99, bassbucket såg ju inte ens filmen) åtminstone tittar på filmen och tar dig an att skriva en rad. Uppskattas!
  3. Varför skulle jag inte ha gjort filmen själv? Jag kanske missförstått dig på ngt sätt... Jag gillar själv filmer med långsamt tempo och långa stillbilder, tex Schultze gets the blues och Halloween (1978). Synd att du inte gillade den.
  4. Kan väl tillägga att filmen är hyffsat absrakt, så vet du med dig att du inte gillar sådant så har jag besparat dig lite tid nu, samt omänvt såklart! :)
  5. Så! Nu har jag spenderat ett halvår på att göra min första riktiga kortfilm och jag måste säga att jag är rätt nöjd! Vem är jag? Hej, Jonatan heter jag! Jag har pluggat teoretisk filosofi och håller på att avsluta min kandidatexamen (redan skrivit C-uppsatsen) samt söker till konsthögskola. Har även pluggat 3D grafik och composoting. Det om mig. Byggde min egen blue screen i mitt rum och filmade scenerna med drömlik 3D bakgrund där. Såhär beskriver jag filmen på engelska: "Short movie about surrealism, the relation between dreams and non-dreams, emptyness, a world without colour and how it can all change depending on attitude." Titeln; Grismannen. Längd; ca 16 min Nog snack! Lagt upp den på youtube, här kommer länken; Och här kommer del 2; Hoppas ni gillar den! /Jonatan
  6. Jahaa, då har det klarnat lite, tack! Det ligger alltså i min kamera och bandet den spelar in på, och detta är vidare inget jag kan ändra på förutom om jag skaffar mig ett HDMI-kort. Det som från början gjort mig förvirrad var att jag fick berättat för mig att "När du kör capture från Kameran till datorn kommer materialet du för över bli cirka 1GB per minut". När jag då fick 110mb per minut istället tänkte jag "Skruttdator, den har komprimerat min film ned till värsta skiten". - Men detta stämmer alltså inte, utan det ligger i min kameras kvalitéer och det band den spelar in på? Och den kvalitét jag får kan jag heller inte förbättra genom att köra capture med ett annat "uncompressed" codec pga att kameran spelar själv in på band i .mpeg2? Och vidare kan jag alltså heller inte ställa in kameran till att filma i "uncompressed". Stämmer detta, eller skriver jag osanningar? :D
  7. Okej, tack för ert engagemang! Det här med Capture var mitt en jäkla röra! Jag installerade HDV split 0.77 beta, verkade inte finnas något nyare, stämmer det? Helt klart skönt att få allt i splittade scener istället för Premieres idiotfjamseri. Dock återstår detta: "Okomprimerad 1080i HD är minst 100GB / timme och kräver minst 3-4 diskar i RAID 0 för att orka spela in/upp under en längre tid." Det här är vad jag vill göra, inget mer. Hur gör jag? Är det något jag kan/bör ställa in på min kamera eller måste jag till HDV-split installera något tillägg för att kunna göra Capture utan komprimering? Både och? Jag installerade ffdshow och följde anvisningarna för att använda libavcodec som decoding för .mpeg2. Är jag ute och cyklar? Innan jag förvirrat för mycket vill jag bara ännu en gång säga - ALLT jag vill är att göra capture i okomprimerad form. Hur bör jag gå till väga? Om det har med saken att göra så sitter jag på 8gb, 3,4 dual core pentium samt 1*300gb + 1*2Tb hårdiskar 10000rpm (en för program en för lagring) samt ett 512mb geeforcekort.
  8. Hej! Jag har läst igenom denna tråd och tror att det är här jag borde skriva min fråga. Jag är också nybörjare inom området film och kommer inte till klarhet med capture. Jag tror mig ha urläst lite av svar här i tråden, men för säkerhets skulle skriver jag hela min process och de problem som dyker upp. - Filmar med min HV-30 med miniDV band (enda alternativet att spela in på va?) - För över med en Fire-wire kabel till min PC och använder mig av antingen Windows movie maker eller Adobe PP CS4. * Movie maker har bara .mpeg HDV som alternativ för capture som skall resultera i ca 11GB per timme *Adobe PPCS4 samma där, samt att jag kan INTE öppna HDV capture settings utan dialogboxen försvinner i samma stund den kommer fram. Vad jag har förstått så skall jag egentligen få 1GB per minut okomprimerat material, men jag får 110MB per minut, och alltså cirka 88% kvalitet går förlorat och allt ser ut som skit. Måste jag få tag i en MAC och köra capture till final cut för att inte behöva tvingas till kvalitetsförlust, eller kan jag på något sätt lyckas att med min PC importera filmat material okomprimerat? Jag blir galen av allt detta och har kollat runt på nätet som en tok i en vecka nu utan att hitta en lösning. Varför kan inte min PC ge mig alternativet att importera materialet såsom det ser ut utan istället tvinga mig till det enda alternativet som är att importera i 12% av originalkvalitén? Mvh Jonatan
×
×
  • Skapa nytt...