Jump to content

16kolon9

Members
 • Posts

  390
 • Joined

 • Days Won

  4

16kolon9 last won the day on February 24 2008

16kolon9 had the most liked content!

Personlig information

 • Job/title
  Frilansfotograf och hantverkare

Filmskapande

 • Gear
  DVCPRO50 och DVCPRO via en Panny

16kolon9's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

42

Reputation

 1. Kuben har gett dig ett stort steg framåt i skapandet. Kom ihåg vad som fungerade och bygg vidare på det. Du är på helt rätt väg.
 2. Du har att göra inställningar för både sequens och import. Om du har en inställning för sequens och sedan ändrar importinställningen (kolla att du tar in både A+V) kan FCP tolka ditt val så att du ska konvertera det importerade materialet till att passa i sequens. Men det är bara att ta fram manualerna och läsa på. Du har väl manualen eller hur? Det står beskrivet ganska detaljerat där.
 3. Du måste skilja på om han hade en enskild firma som därmed han gick i personlig konkurs i,eller om det var ett aktiebolag som han pantförskrivit sina andra egendomar för och som tas i anspråk vid konkursen. Kortast du kan göra det är att låta honom svara på frågan om han har några pengar eller vänner kvar och låta honom svara; Fråga domstolen om vad jag har kvar. Jag tror de tog allt. Jag har inte ens ett gevär att skjuta mig med kvar. Sedan kan du låta honom dra ut på svaret i tvåminuter... Jag menar att du behöver inte veta allt om konkursförfarandet under 1930-talet. Det räcker med att du låter honom tala om att han förlorat allt, och du slipper belasta scenografen med långa listor på förlorad egendom och lösöre.
 4. Det låter som en självmotsägelse. Vid en konkurs av ett företag tas alla tillgångar i företaget och reas ut till mikroskopiska priser. Sedan betals konkursförvaltaren. Av det som finns kvar betalas pengar ut till staten, banker och andra fordringsägare mer säkerhet i bolagets bortsålda tillgångar. Det blir sällan pengar så att de räcker till alla. Slutligen får övriga borgenärer ett brev om att det inte blev några pengar kvar till dem. Vid en företagrekonstruktion förhandlas skulderna ner så att bolaget kan överleva en stund till. Om inte en lösning finns återstår bara konkurs. Vad är det du vill berätta om konkursen? Vid tidpunkten efter depressionen på 1930-talet fanns inte möjligheten till rekonstruktion. Det fanns bara kapitalförstöring enligt första stycket. Så vad är det som är viktigt så viktigt att konkursförfarandet skall tas upp i berättelsen. Många valde lokal blyförgiftning i hjärnan istället för att kunna genomlida konkursen som lik istället för levande liksom.
 5. vem vet, en ljuslins och fotografen kanske vill vara extremt nära extremsportaren
 6. Som Nemo så initerat beskriver finns det olika sorter av brev, ett av dessa brev som postas manuellt får försegling från posten på alla skarvar i brevet. Innan posten sätter din tejp där skriver du din egen namnteckning på skarven som sedan tejpas över med postens specialtejp. Givetvis kan en avancerad förfalskningsfirma typ SÄPO, KGB, MI6 eller CIA tillverka postens tejp och nytt kuvert. Sedan har du alltid möjligheten att börja jobba på posten och få en tjänst i kundservice och där stjäla tejp; ett annat brott förutom det urkundsbrott du är på väg att utföra. När du har allt detta klart och stoppat ner ditt på voodoofilm snodda manus har du bara två saker kvar att klara av. 1. Författarens egna kuvert som du inte vet datum på. 2. Loggad tid på filmmanuset hos voodoofilm. Och slutligen, manuset bör ha sålts, passerat rättighetskontrollen, och det ska finnas pengar kvar för dig att försöka stjäla med ditt processande. Om du snor alla manus du kan och stoppar dem i självadresserade kuvert har du snart drivor av papper i väntan på processbart manus. För att inte tala om alla besök till posten med tejpande av kuvert. Med en sådan produktion av manus lyckas du nog till slut få ett eget manus sålt. Framför allt verkar det inte vara någon stor business att stjäla manus och få fall verkar nå domstol. Kan detta bero på de enorma lönerna MacDonalds erbjuder den som hellre säljer skräpmat än stjäl skräpmanus? Jag måste tyvärr avbryta den här diskussionen eftersom det är inte säkert att läsarna till slut läser skillnaden mellan mig och den som startade denna avart till tråd. Lycka till med vilda fantasier.
 7. Om du har sålt ett manus är du inte amatör. Om din så kallade agent inte har frågat dig om var manuset är skapat så kan du fortsätta leva i konflikten mellan anglo-saxiskt och germansk rättstradition. Om du känner så att bristen på den informationen är ett tecken på en amatör får du väl ta upp det med din agent. Eftersom du sveper runt med acronymer som i en bokstavssoppa kan du fråga din agent vilket bibliotek i Washington DC jag menar. Det är inte nåt bilbiotek. Det är det biblioteket. Och med din överlägsna kunskap kan du lista ut vilket - eller fråga din agent... Ett brev som du postat till dig själv räcker för att etablera datum för skapandet i händelse av tvist. Att posta till andra platser kostar mer och ger inte mer skydd i händelse av tvist. Sedan är det inte bara att skicka manus till bolag eller agenter utan att undertecknad viktigt dokument som din agent tydligen har glömt att be dig om när du tycker att folk ska skicka manus. Men det är klart. Det kan din agent upplysa dig om - eller hur? Lycka till med skriva fantasierna
 8. Har du bemödat dig om att googla efter de tre fabrikat som jag nämnde ovan. Lampor från dem används i professionella sammanhang och sitter till exempel på kameran; med kvarttumsgänga eller med adapter till blixtsko. Du måste börja med att tala om på vilka avstånd du ska spela in extremsporten. Vilken befintlig belysning som finns. Dagsljus eller konstljus. Givet att videosensor är på 320ASA kan du bestämma bländare eller öppna upp helt på objektivet och gå på ljusstyrkan. Sedan får du räkna bakåt vad du behöver för belysning på kameran om det ens räcker till med bara kameramonterad belysning. Sedan får du ta hänsyn till att en likström lyser hela tiden medan en växelström pulserar och inte ger lika stort ljusflöde. Om inte en 25W lampa räcker för dig; ta två lampor i dubbelmontage. Eller om inte LED-bestyckad panel räcker - ta två paneler. Om du inte vet var du ska spela in och ljuset inte räcker får du skruva upp gain och förstärka signalen med grynighet som följd. Men du kan börja med att själv googla fram produkter från PAG, Anton Bauer och LitePanel så att du får ett hum om hur mycket de kostar. Du kan räkna med mer än 10000:- för nya grejer och lite billigare begagnat. Sedan beror det på var du köper utrustningen. Sverige eller import från tillverkare eller detaljist. Lycka till
 9. Det är möjligt att de har ändrat sin lagstiftning sedan jag jobbade där... and the trademark of an amateur is a registration with WGA West Coast. Det finns andra sätt att registrera manuskript av alla slag och dessa kan reggas hos ett känt bibliotek i Washington DC. Men om ditt manus är skapat här i Sverige så gäller svensk upphovsrätt för det manuset. Det borde din agent eller manager kunna upplysa dig om... eller hur?
 10. På vilket avstånd ska du belysa extremsporten du spelar in?
 11. Helt rätt att man som enskild företagare inte behöver dubbel bokföring och årsredovisningar. Men bokslut måste till. Moms redovisas. Inventarier redovisas och nedskrivas. Fonderingar hanteras. Deklarationer för näringsverksamheten upprättas och reduceringar av sociala avgifter beräknas. Kapital som ingår i verksamheten undantas från förmögenhetsbeskattning, och allt annat som ryms inom bokföringslagen, inkomstskattelage, momslagen och skattebetalningslagen med flera angränsande lagar. Samt det strikta ansvar som uppstår mellan arbetsgivare och kund för anställdas fel; bortsett från det som kan regressas. Jag menar helt enkelt att om man inte själv kan finna vilka skatteregler som gäller för att beräkna nettot efter skatter, ska man kanske inte starta företag på ett tag.
 12. Dessutom får kostnader på bokföring som äter upp resten av dina pengar. Räkna med 12 tusen för all bokföring och bokslut samt deklaration. Räkna ut din timpenning och se hur bra betalt du har på MacDonalds när allt är klart. Du blir bokföringsskyldig och drar på dig många ryggsäckar som du inte verkar veta vad de är än.
 13. Du tjänar bättre på MacDonalds än att jobba med det där programmet om 30 minuter. Hoppa över uppdraget och använd din tid till bättre saker.
 14. PAGlite LitePanels Anton Bauer du kan se på nätet vad som finns att tillgå om du söker efter priser mm
 15. För att datera eget manusdatum räcker det med att posta det till sig själv och lämna kuvertet oöppnat för framtida tvister. Men för att ha ett manus att datera måste manuset först skrivas. Att skicka iväg synopsis är ganska bortkastat av flera skäl. Men om du ska sälja manus ska du kunna visa att du kan skriva manus; skriv klart manuset först innan du börjar köpa lustjakter för pengarna du inte ännu fått. Med andra ord, skriv klart manuset först och leta agenter medan du skriver nästa manus.
×
×
 • Create New...