Gå till innehåll

Nossloh

Medlemmar
  • Inlägg

    11
  • Blev medlem

Allt postat av Nossloh

  1. Jag funderar lite grann på om det finns någon hårddiskvideo som är bärbar (som en walkman) har stöd för inspelning och uppspelning av DV-codec, MPEG, divx m.m är snabbstartad (en dator är inte det) ej behöver installeras en massa program har s-video och kompositingång har DV in/ut HDMI inspelning har inbyggd bilskärm och redigeringsmöjligheter och hur bra kvalitet är det och vad kostar en sådan?
  2. Man kan ett enkelt program som man kan ladda ner ändra namnet på bilderna från exempelvis DSC_001.jpg till 20070801-120101.jpg med hjälp av ett enkelt program som läser av EXIF-taggen. På så vis ser man på filnamnet när bilderna är tagna och man minimerar risken för dubletter. Vet ej om programmet fungerar bra med serietagna bilder (flera bilder på samma sekundtal) Programmet körs via kommandotolken och är litet och enkelt. http://www.sentex.net/~mwandel/jhead/ - Länk till programmet jhead -nf%Y%m%d-%H%M%S *.jpg - Döper om bildfiler till ÅÅMMDD-HHMMSS
  3. Nossloh

    Filma mindre amatöraktigt

    Ett bra tips! Avbryt inte filmning mitt i en dialog om det inte är nödvändigt och filma inte förlänge. Det finns inget som är så irriterande som när man kollar på en film och dialogen är sönderklippt, eller när man måste snabbspola för att hinna orka kolla igenom filmen.
  4. Nossloh

    Samsung VP-X110L

    Som kamera tror jag att det är ganska dålig, sensorn är för dålig. Som mediaspelare vet jag inte, då jag inte har provat den.
  5. * Ljudkvalitet kan också vara viktigt (eftersom det är det som skiljer en videokamera från en digitalkamera). De flesta videokamerorna har hyfsat bra ljud (bortsett från att den inbyggda mikrofonen tar upp ljud från själva kameran). * Batteritiden - Kan vara bra om man vill filma länge. * Speltiden - Om man vill filma en hel konsert utan avbrott är det nödvändigt. Det var inget problem med de gamla stora VHS-banden, men med DV-band är speltiden oftast alltför begränsad.
  6. Har du tur kan du laga bandet med transparant tejp. Rekommenderas iofs inte utan görs på egen risk. Tejpen får inte vara för för tjock för då blir det bandtrassel igen.
  7. Ska man ha speciella DV-band för att kunna spela in med LP? Har provat att spela in med LP med ett vanligt konsument-DV-band och hade det inte varit för drop-out problemet så hade det varit perfekt.
  8. Är denna digitalkamera bra på filmning inomhus. Den har 10x zoom, 5 megapixel och optisk bildstabilisator. På dpreview hittar jag bara filmexempel på utomhus där jag tycker att det mesta verkar vara helt okej, bortsett från att himlen inte syns. Jag har även läst att den kan vara mycket brusig vid svagt ljus, men hur brusig är den jämfört exempelvis med en DV-kamera med motsvarande pris (lite under 3000 kronor)? http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz1/page3.asp http://se.pricerunner.com/photography/digital-cameras/565585/expert-reviews
  9. Nossloh

    Videobelysning

    Den här är bra. Kanske inte lika smidigt som den andra, men går på batteri (inbyggt som ej är utbytbart), har inbyggd laddare och lyser starkt och kostar 149:- http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=87473 Enda nackdelen är att den bara räcker i 50 minuter per laddning. Vet ej hur bra den andra lampan är.
  10. Hur snabb dator behöver man om man ska koda MPEG och/eller divx (utan tillbehörskort) i realtid?
  11. Nossloh

    Nattbuss 807

    Jag kommer ihåg att Nattbuss 807 fanns i flera olika varianter, där de har ändrat vissa dialoger. Vilket är ganska ovanligt i svenska filmer.
×
×
  • Skapa nytt...