Gå till innehåll

andreasw

Medlemmar
  • Inlägg

    54
  • Blev medlem

Utmärkelser för andreasw

Bidragsgivare

Bidragsgivare (5/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Jag har en dcr-hc40e dvkamera som jag använder flitigt. Nu är det så att kamerans display har börjat glappa rejält. Jag kan endast få upp en bild om jag håller displayen vikt i ett visst läge. Detta gör att det blir riktigt svårt att använda touch-kontrollerna. Jag är med andra ord beroende av skärmen. Garantin har gått ut för länge sen. What to do? Det sitter skruvar vid skärmen, ska jag skruva loss något? =) Ska jag skicka in kameran och vad kan det tänkas kosta? Tänker köpa en HD-kamera så småningom så jag vill helst inte lägga ut fler utgifter på denna. Tack på förhand!!
  2. Vad klassar du som en bra videokamera? I stillbildsvärlden handlar allt om megapixels hit och dit. Men vad gör en videokamera bra?
  3. andreasw

    Raymond-effekt

    det var det jag trodde :) ska testa nån dag. Tack!
  4. Hur gör man den effekt som används i introt till "Everybody loves Raymond" ? Bakgrunden zoomas ut samtidigt som förgrunden zoomas in. Kolla 00:07 in i videon: http://www.youtube.com/watch?v=tgpWCvBYWvI tack på förhand!
  5. Final Cut Studio 2.
  6. bra film, synd att man såg tråden på ett ställe :(
  7. Finns jättemånga guider på hur du får video att se ut som film! Kavlitén kan du inte göra något åt men de finns några enkla små knep för att få din video att se proffsigare ut: * Använd stativ när du filmar * Filma i widescreen. Eventuellt lägg på widescreen i efterhand. * Lägg på färgfilter på videon, varma eller kalla toner. * Stämningmusik. * Var inte rädd för att zooma, titta bara på CSI i dialogerna! * Focus, ställ in focusen på rätt objekt i kameran när du spelar in. Finns en hel del mer små knep, använd fantasin! :)
  8. andreasw

    Knepigt Codec-problem (?)

    återställ inställningarna. kanske hjälper. tryck på hjälp i startmenyn sen finns det nån länk som heter nånting med återställ inställningar. kommer inte ihåg exakt :P
  9. Du kommer bli helnöjd, iMacen är riktigt bra! Du kommer även kunna köra lite mer krävande program som Motion och Aperture! Det här har inget med videoredigering att göra, men är kul till iMacen: http://mekentosj.com/disctop/index.html#rolloverbuttons
  10. andreasw

    Redigeringsprogram

    "Jag har testat både Final Cut och Vegas men jag tyckte inte att dem höll måttet rktigt." Har inte testat vegas på riktigt men att Final Cut är bättre än Premiere kan jag faktsikt säga :)
  11. Hejsan! Skulle vilja få tag på en mygga till min kamera. Vart hittar jag sånna (säg inte i skogen..), och hur mycket kostar dom? Tack på förhand!
  12. lägg in i tidslinjen på ditt projekt, höger klicka och välj Lighten
  13. andreasw

    robotröst?

    finns program som kan det där. har dock inga exempel
  14. andreasw

    Stativ?

    har köpt ett stativ vid namn "star 61" för 500 kronor. Funkar bra för mig. Har vattenpass lite här och där och är väldigt lätt att bära runt på. Kan inte uttala mig på proffesionell nivå dock.
×
×
  • Skapa nytt...