Jump to content

phrick

Members
 • Posts

  38
 • Joined

Personlig information

 • Name
  Martin Frick

phrick's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. [citat=gorse]Vilken plugin till after effect skall man ladda ner då?[/citat] Huvudet på spiken, Gorse! :)
 2. Jag skulle rekommendera att du gör en massa morphs i modeler. Sedan kan du använda en displacement-plugin i layout som heter "morph mixer" för att animera mellan de olika morpharna. Orkar inte förklara steg för steg, men jag tror du kan hitta rätt mycket godis på google om du söker på "lightwave" & "morph mixer".
 3. [citat=jmalmsten]någon som vet vad skillnaderna är mellan wacom intuos och wacom graphire?[/citat] Hmm... Om jag inte minns fel så har har Intuos-plattorna stöd för tilting och rotation, medans Graphire bara har tryckkänslighet...
 4. Mycket riktigt. Lightwave kostar. Ifall någon är intresserad så är det en snubbe på Grafiskt Forum som säljer sin licens (version 8). http://www.grafisktforum.org/showthread.php?t=10828 Snuskigt bra pris för ett mycket kompetent program måste jag säga. Om jag inte själv redan hade ägt en licens hade jag slagit till utan att blinka.
 5. Vanligast är väl att man sätter sig i ett mörkt hörn, pimplar litervis med bärs och snackar 3d ...antar jag... Har aldrig hört uttrycket förut.
 6. [citat=Mannemoviemaker]5. Hur gör jag så det inte blir så kantigt och "hårt" och istället lite mjukare?[/citat] Kan mycket väl vara som walfridson säger. Men om vi pratar om renderingsbiten så kan det också vara lite antialiasing som behövs. Klicka på 'Camera' (längst ned) och sedan på 'Item Properties' (till höger om Camera). Välj antialiasing: 'Enhanced low'. Sen skall du få se på fan... :)
 7. Det som vanligtvis utmärker en tävling är att det finns någon form av pris att vinna. Vad är priset i denna tävling?
 8. [citat=jmalmsten]...Fast nog var det utökat med riktiga händer (skådespelare som stack in armarna som med buktalardockor... jag kanske é lite fel ute :o ...[/citat] Tror att du är alldeles helt rätt ute. :)
 9. [citat=Christian van Caine]Precis vad du vill utan för mycket krav på effekter! Allt begränsas ENBART av din egen fantasi.[/citat] ...och budget ;)
 10. phrick

  PC "Filmare"

  Finns säkert en jädrans massa program för detta. Ett som är väldigt populärt är Camtasia Studio. http://www.techsmith.com/products/studio/default.asp
 11. Jag tror inte att problemet försvinner även om du har världens grymmaste motljusskydd. Du kan möjligtvis minimera problemet, men det kommer fortfarande att kvarstå då en stark ljuskälla hamnar i bild. But don't take my word for it.
 12. Tjenis. Jag tror att vad du har råkat ut för är s.k. linsreflektioner (som av många felaktigt kallas för lens flares). Ett objektiv består ofta (alltid?) av flera linselement som ligger i olika grupper. Om du riktar en stark ljuskälla mot objektivet kommer vissa strålar att studsa fram och tillbaka mellan de olika linselementen innan de slutligen når filmplanet (ccd:n). Detta syns väldigt tydligt om man t.ex. filmar mot en stark lampa eller solen. Jag vet inte om det går att råda bot på fenomenet. Kanske finns specialobjektiv som är behandlade med någon superduperantireflexhinna. Well.. Detta är bara min teori. Ta det med en nypa salt.
 13. phrick

  Minutfilm

  Aaaa... Sweet. Tack! Riktigt proffsigt. Snyggt foto (även om det var lite noisigt på sina ställen). Trevlig åkning i sjukhuset i slutet. Blir en sån där skön Kubrick-känsla. Hoppas du kammar hem tävlingen. Lycka till!
 14. phrick

  Minutfilm

  Grattis till kvalet (kvalningen?)! Jag skulle gärna ta mig en titt på filmen, men av någon anledning vill inte Windows Media Player spela upp vissa mpeg-filer längre. Tror att det slutade fungera när jag installerade Win XP Service pack 2. Är det någon som har råkat ut för samma sak och vet hur man får liv i Media Playern igen?
 15. Jag har råkat ut för detta på min XM2. Jag blev skitskraj eftersom jag bara någon vecka innan hade läst i något amerikanskt forum om just detta problem. Hursomhelst, jag öppnade bara luckan och stängde den igen (hade inga andra kassetter med mig vid det tillfället), och den har funkat utmärkt sedan dess. Jäkligt läskigt dock, eftersom man inte vet när det händer nästa gång. Värt att nämna är ju att jag kör Sonyband. Frågan är om det är så himla farligt att byta bandfabrikat så här efteråt? Man vill ju inte riskera en massa dumheter.
×
×
 • Create New...