Gå till innehåll

GL2ans bugg "REMOVE CASSETTE"


blund

Recommended Posts

Jag läste precis en massa om en vanlig bugg i Canons videokameror som innebär att felmeddelandet "REMOVE CASSETTE" kommer upp varpå kameran tuggar band. Det kan hända bara efter några månaders användande. Verkar bara bara debateras i staterna, så jag hoppas att ex. svenska XM2 inte lider av buggen. Någon som vet?

Länk till kommentar
Share on other sites

Jag har haft min i över ett år utan några problem, ta i trä.

Exakt vad det problemet beror på vet jag inte, men jag kan anta att i många fall är det kameror som körs väldigt, väldigt mycket.

Givetvis finns det felaktiga enheter som sälja också men det tror jag man märker rätt snabbt och kan få åtgärdat inom garantin.

Länk till kommentar
Share on other sites

Här är några referenser:

 

http://www.camcorderinfo.com/bbs/showthread.php?p=93106#post93106

http://www.epinions.com/content_138054569604

http://www.macintouch.com/camcorders.html

 

Det går att läsa om under Support>Troubleshooting>FAQ på Canons hemsida också. Det har t.o.m. startats en namninsamling på camcorderinfo.com för att på något sätt kräva att Canon tar tillbaka och ersätter felaktiga kameror.

 

Lyckligtvis (för mig iaf) verkar problemet främst vara relaterat till 'Elura'-modellerna.

 

Panasonic-band ska tydligen vara att föredra. Bra eller anus?

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 2 veckor senare...

Jag har precis reparerat min XL1 för 3000 för att åtgärda detta problemet. Det uppstod för att jag använt Sony-band i den menar Canon och Cyberphoto. Dessa två aktörer samt Sony Sverige (enligt Cyberphoto) känner till problemen med Sony-banden. En mild chock för mig då jag alltid varit säker på att alla banden spottades ut av samma maskin. Snopet.

Länk till kommentar
Share on other sites

Så har det varit på min JVC kamera också. Den blev konstig för något år sedan och gick knappt att använda alls, så fick fick laga den. Då fick vi också veta att problemet uppsttått när vi använt ett Sonyband (DV) i kameran och vi blev då avråda från att använda sådana mera.

 

Så det gör vi inte heller längre...

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 3 veckor senare...

Jag har råkat ut för detta på min XM2. Jag blev skitskraj eftersom jag bara någon vecka innan hade läst i något amerikanskt forum om just detta problem.

Hursomhelst, jag öppnade bara luckan och stängde den igen (hade inga andra kassetter med mig vid det tillfället), och den har funkat utmärkt sedan dess. Jäkligt läskigt dock, eftersom man inte vet när det händer nästa gång.

 

Värt att nämna är ju att jag kör Sonyband. Frågan är om det är så himla farligt att byta bandfabrikat så här efteråt? Man vill ju inte riskera en massa dumheter.

Länk till kommentar
Share on other sites

Om man kan låta bli att byta band så ska man det.

 

Men sonyband är ett stort problem. I vart fall det billiga av dom (omslag i en orange färg) som är en stor anledning till varför folk köper dom. Billigt är ju trevligt. http://www.expert.se/prodinfo.asp?mainId=2&secId=9&subId=67&prodId=3624&sok=1&bhcp=1

 

Jag har haft precis det problem du berättade om... + att jag får skitmycket dropouts. Kasta bandet... inte lönt att använda mer... (om du råkar ut för det alltså)

 

Anledningen till problemet är för att man under tillverkningen rullar upp banden för hårt. Dom blir alltså för spända, vilket gör att en del kameror inte klarar att spela upp banden utan problem.

 

Följ cyberphotos råd... kör med andra band, för er som vill köpa band hos din lokala handlare till billig penning så har jag hittils inte haft något problem med TDK. Billig är dom också... http://www.expert.se/prodinfo.asp?mainId=2&secId=9&subId=67&prodId=3518&sok=1&bhcp=1

 

Har kört banden på Canon 500i, Canon XM-2, Panasonic GS-33 och Panasonic GS- 55.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...