Jump to content

IrishBastard

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Sales Support Hewlett & Packard

Filmskapande

 • Influences
  The Matrix, Amelie, Pulp Fiction, Memento, Vertigo mfl Personer: Jean-Pierre Jeunet, Quentin Tarantino
 1. Tack för svaret, Jag jobbar på HP (dock inte med PC) så jag har frågat ett par kollegor om detta och alla säger att den funkar bra för redigering osv, men jag kännde att det är lika bra att fråga runt här på forumet för att vara säker. Priset för min del kommer ligga på runt 11 000kr för burken.
 2. Vad tror ni om denna stationära? Jag har tänkt att köra AE, Premiere samt lite 3Dsmax. HP PAVILION M9380 Processortyp Intel Core 2 Quad 9300 Processorhastighet 2.5 GHz Front Side Bus 1333 MHz Minnestyp DDR II SDRAM 800 MHz PC2-6400 Minne som ingår 4 GB Maximalt minne 8 GB Minnesplatser (Lediga) 4 Hårddisktyp Serial ATA-300 Hårddiskstorlek 2 x 500 GB 7200 RPM 1 x 500 GB Personal Media Drive CD / DVD Blu-Ray / DVD±RW (±R dubbla lager) Antal USB portar 6 st (2 fram + 4 bak) Antal Firewire portar 2 st (1 fram + 1 bak) Antal VGA portar 2 x DVI-Analo
 3. Hur skulle det funka om man inte såg själva mordet/dödsorsaken utan istället hittade de resterande karraktärerna kropparna på olika skumma ställen? T.ex. Intryckt i ett litet skåp, upphängd i taket, inne i en vägg eller något liknande?
 4. Tack för svaren! Jag skall försöka att testa ett par olika modeller. Frågan är bara vart man kan få tag på dem. Det enda ställe jag hittat det på är Scandinavian foto (kan dock inte påstå att jag letat jättemycket). Någon som vet någon annan affär som har fler modeller? //Alex
 5. Någon som har erfarenhet av Glidecam 4000 Pro + Canon A1 (eller någon annan kamera kring 2kg)? Blir det för tungt att manövrera eller funkar det bra?
 6. Tack för svaren! Just nu är jag tveksam till att köpa en ny kamera för överföringen, men det kanske kan vara en idé längre fram i tiden.
 7. Jag har tänkt att köpa en Canon XH-A1, men för att inte slita ut den kom jag på att jag kanske kan använda min gamla MV750i som "bandare". Jag filmar allt med A1:an och för sedan över till datorn via MV750i. Är det någon som vet om det skulle fungera? Det kanske blir komplikationer om jag filmar i HDV eftersom att MV750 är DV. Någon som vet?
 8. Tack för ett kanonbra svar! Till en början blir det "hobby-produktioner", men tanken är att jag skall utveckla mig som filmare och därefter börja ta jobb som innefattar betalning. Så man kan säga att det blir en investering i avseende kunskap och teknikutveckling.
 9. Med risk för repost (pga att jag är för dum för att fatta sök-funktionen i forumet), så undrar jag vilka de största skillnaderna mellan HV-20 och A1:an är? Båda kamerorna har väl någon form av "cinema..." som ger en mer filmisk känsla, eller? Sen så har väl A1:an mer manuella alternativ, eller? Planerar att köpa en A1:a, men om skillnaden inte är allt för stor så har ju HV-20 en bra mycket skönare prislapp.
 10. "Da HipHop Witch" måste var den sämsta film som gjorts!!
 11. Jo, jag var rädd för det.
 12. Har tänkt att köpa Canon A1 från http://www.tigerdirect.com/ Kostar runt 25000kr istället för 34000kr som i Sverige. Dock så kommer det garanterat bli lite avgifter/kostnader för tull/frakt osv, men den är fortfarande billigare. Är det någon som vet vilka skillnader det är mellan den Amerikanska och Europeiska modellen, eller om det överhuvudtaget är någon skillnad? Kan tänka mig att strömkabeln är annourlunda, vad mer?
 13. För ett par år sedan hade jag en scen med en hängning. Vi tog ett rep som vi knöt under armarna på "skådespelaren", satte på honom en tröja. där efter tog vi ett rep och gjorde en "lös" snara som vi knöt ihop med repet som skådisen hängde i. All kroppsvikt låg på repet under armarna vilket gjorde jä***ligt ont, men det såg riktigt bra ut. Tips är att ha någon form av vaddering under armarna för att minska smärtan. Man får offra sig för konsten =)
×
×
 • Create New...