Jump to content

roswall

Members
 • Posts

  79
 • Joined

Everything posted by roswall

 1. Tack för svaren! De har hjälpt mycket för att veta ungefär vart man ska lägga sig, skönt att ha några kunniga i ryggen! Som sagt, TACK för att ni tog utav eran tid!
 2. Jag och min kompanjon har fått ett frilansuppdrag åt en av de största tv-kanalerna i Sverige, vi ska filma ett evenemang, göra intervjuer, "fånga dagen" osv allt under en dag. Materialet ska bli strax under 30 min och sändas på kommersiell TV. Hur ska vi resonera inför en offert? Ta betalt för all utrustning vi använder som om vi skulle hyra den? Timlön? (vi är utan utbildning, men har semi-proffs-erfarenhet) Om vi vill hyra in en reporter timlön? tack för svar!
 3. Hejsan!

   

  Såg att du funderade på att söka till medieinstitutet förra året, gjorde du det? Hur är utbildningen i såfall? Om inte, varför?

   

  Vore väldigt intressant att få höra dina tankar, funderar på att söka själv nämligen.

   

  /Johannes

 4. hahh, Taxidermia var verkligen speciell! Kul att de lyckades hållaihop den storymässigt. Snygg var den också vad jag minns, men mest bisarr. :D
 5. Tack för svar! Men varför? Hur långt räcker Motion 2 för specialeffekter? Visst, man kan göra schyssta textgrejor, men om man vill kunna styra effekterna, typ som lasersvärd? Är inte premeiere-paketet bredare?
 6. Jag bumpar denna tråd då jag är mycket intresserad av samma fråga. Vad ska man lägga pengarna på? Finla Cut Studio 2 eller Adobe CS3 Production Premium? Själv sitter jag vid en iMac G5 och med en studentrabbat som snart är försent att använda...
 7. Du kan använda dem i Word som Pace sade, men för att de ska visas på någon annan dator måste den ha det "fontet" också.
 8. Såg den också här om dagen, kollade vid datorn (hyrdvd) med hörlurar vilket jag tror gjorde den ännu intensivare, hällde i mig över en liter vatten på grund av spänningen :). Har dock inte sett några andra 9/11 skildringar än, men denna var definitivt bra. Riktigt bra!
 9. Du verkar vara inne mycket på storyn själv...när jag funderar på den tänker jag "vad får jag ut av att se den?" och "vad vill filmen säga?". Av storyn får jag ut en jobbig känsla, vilket förmodligen var mening, om man ser till filmen som helhet så sänks storyn av det bristfälliga skådespeleriet och av filmtekniken. Jag är inte särskilt bra på att gissa budskap, men "var ärlig" kanske.. Ska bli spännade att se någon film av dig om något år, när du hunnit lära dig mer tekniskt. Kör hårt!
 10. Här har ni ett till lynch fan, rådiggar Twin Peaks, MDrive, Eraserhead..... han är väldigt spännade, grymt begåvad kille. Jobbigt att vänta på Inland Empire, man blir tokig! Har läst att han sköter distributionen själv med sitt egna bolag och det är därför det tar sådan tid, men läste att Triangel Film ska ha köpt upp den här i Sverige och att den ska visas nu till våren. Hoppas, hoppas!
 11. Tycker definitivt att du har talang! Den ända som inte riktigt föll mig i smaken var den där "radioslyning"... Har du gjort något till någon film någon gång? (bilden från myspace, var den ifrån Öh-festen i Nora?) Bra grejor - kör hårt!
 12. Kör Safari och Firefox. Firefox är egentligen den bättre av dem, men jag har en del bokmärken som jag inte har orkat flytta över.
 13. 26 Januari till den 5 februari är det dags. Några "Voodoo filmer" som finns med? Är det många som ska dit? Jag tänkte själv ta mig dit, om allt praktiskt löser sig...
 14. De passar jag på att kommentera årets lista. Tycker den var ojämnd med några riktigt bra filmer och några andra mer ointressanta. Men det ser jämt ut på toppen, blir riktigt spännande fram till februari...
 15. Skön film, älskar blicken på killen som öppnar dörren! :)
 16. Jag tycker skate är ointressant i vanliga fall men här har du verkligen lyckats göra det snyggt! Bra flyt, snygga effekter, snyggt foto, schysst inslag med barnet. Om du vill ha något konstruktivt; För en annan som som sagt inte är intresserad av skate kan det bli lite segt, korta ner lite eller lägg in mer sekvenser som den med barnet. Det bryter mot det flytande vackra musikvideostuket. Ah, det var lite åsikter. Främst ska du ha cred för en riktigt snygg film!
 17. Twin Peaks, utan tvekan. Men jag kollar nog egentligen för lite på tv-serier för att få säga något...
 18. Ni har fått till schysst mimik med dockorna. Riktigt fint! Kul med Mulholland Drive musiken!
 19. Min fru och någon flickvän. Heh Lät ganska kul! Ljus kan kosta också, och är i vissa fall väldigt viktigt.
 20. [citat=jbergman]Nu är det förstås inte SFI som satsar alla de där pengarna, så din rubrik är minst sagt missvisande. Nu vet jag inte hur stor del SFI står för, men huvuddelen av pengarna kommer ju inte ens från Sverige... /Jakob[/citat] Då ska jag genast ändra på den, SFI storsatsar kanske bättre? EDIT: det gick visst inte. får be Pace.
 21. Fick inte fram info på sfi:s hemsida så jag det här får duga så länge: " Jan Guillous framgångsrika serie om Arn ska nu filmatiseras till två långfilmer som täcker hela den episka sagan. Den första boken i trilogin som utkom 1998 blev precis som de två efterföljande delarna i trilogin en enorm succe och de två filmerna förutspås en liknande framgång. Detta är nämnligen den mest påkostade svenska filmproduktionen någonsin med sin budget på drygt 210 miljoner kronor." http://www.filmtipset.se/artikel/arn-b%F6ckerna-sveriges-mest-p%E5kostade-filmprojekt-n%E5gonsin/1562.html Vad tycks?
 22. roswall

  Twin Peaks

  [citat=TomStac]Såg 'Lost Highway' för första gången för någon knapp vecka sedan. Jisses! Det var länge sedan jag blev skrämd av en film. Lynch måste vara mörkrädd för jag har aldrig sett någon gestala mörkret så skrämmande som han... Filmen måste vara inspirerad av en mardröm. Den följer samma irrationella logik som mardrömmar. TWIN PEAKS är ju en störtskön serie! Visst känner man igen en del symbolik från Eraserhead, men vad gör det...? Mannen måste väl få kunna ha sitt signum? Jag älskar regissörer som lämnar sitt signum efter sig i filmerna. Jag vill kunna säga om en film utan att veta vem som har gjort den: "Det där måste vare en Kubrick....eller en Cronenberg....en David Lynch..[/citat] Jag har inte sett Lost Highway än, men jag måste säga att jag håller med. Man måste kunna ha sitt signum, men ibland tycker jag Lynch kan vara lite väl lik sig själv i filmerna. Men det stör inte än, men det är inte långt kvar.
 23. roswall

  Twin Peaks

  [citat=Mikael_hs]Nyss sett färdigt serien, och visst var den bra... Men jag är något besviken över det faktum att David Lynch inte tycks kunna bli inspirerad av något annat än "Stäppvargen". Känns som han gör samma sak om och om igen, samma typ av symbolik som återfinns i Eraserhead återkommer igen och igen, och igen, och igen... Någon här som sett serien? Vad tycker ni?[/citat] Twin Peaks är utan tvekan den bästa serien jag har sett. Klockrena karaktärer, hög spänningsnivå, inteligent, bisarr, läskig, överaskande osv. Men jag kan nog hålla med dig, Lynch återvänder till samma känsla och samma sorts mystik. Än så länge har det inte varit mer än vad jag klarar av, Mulholland Drive är spännande, men svårförståd, han kanske tog ett steg med den, eller kanske två på en gång. Vi får se vad "Inland Empire" har att komma med...
×
×
 • Create New...