Gå till innehåll

Vensan

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    STOCKHOLM
  • Yrke/titel
    Student - Medieinstitutet, TV-produktion
  • Namn
    Vincent Vensan Vukovic

Filmskapande

  • Utrustning
    Canon XL2

Utmärkelser för Vensan

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej! Jag vill passa på att informera er som är intresserade av dokumentärfilmer om Sämre än djur, som kommer att visas på biograferna i Stockholm (Rio 28/9), Göteborg (30/9) och Malmö (30/9). Laika Film & Television, som jag arbetar för, har under fem års tid tillsammans med SVT, jobbat med denna unika film och våra förhoppningar är att den kommer att betyda mycket för debatten i Sverige. Mer information finns på: http://www.laikafilm.com/samre-an-djur/ - Sämre än djur Bögar adopterar, lesbiska gifter sig och Prideparaden är den största demonstrationen - Sverige är världens mest liberala land för de med HBT-läggning. Men det finns en grupp med helt andra förutsättningar - flator och bögar som lever i hederskulturer i Sverige. I Sämre än djur träder de för första gången fram. Vi möter berättelser om hot, våld och flykt men också kärlek, hopp och överlevnad. Manus och Regi: Oscar Hedin Producenter: Oscar Hedin & Erik Sandberg Foto: Annika Busch & Jon Rudberg Klipp: Helena Fredriksson Research: Mahall Castro, Victoria Gaunitz & Lina Rosengren - Har ni några frågor så tveka inte att kontakta mig här på Voodoo Film eller på vincent@laikafilm.se!
  2. Hejsan!

     

    Såg att du funderade på att söka till medieinstitutet förra året, gjorde du det? Hur är utbildningen i såfall? Om inte, varför?

     

    Vore väldigt intressant att få höra dina tankar, funderar på att söka själv nämligen.

     

    /Johannes

  3. Det fixade sig. Jag hade glömt 3D-bocken. Tack så mycket!
  4. Hej, Jag är nybörjare vad gäller AE. Det jag för tillfället försöker att åstadkomma är en dolly-effekt där jag rätt och slätt åker upp mot höger hörn. Kameran är skapad, den är länkad till null objektet (dolly) och key frame är satt. Problemet är dock att när den nu rör sig upp mot högra hörnet så rör den sig egentligen inte, dvs jag har fortfarande samma arbetsyta och material framför mig som tidigare. Jag får ingen ny yta att arbeta med i slutet av åkningen, dvs en tom yta där jag kan infoga nytt material. Någon som ev kan ge en kommentar eller hänvisa mig till en guide? Jag har fått det att fungera en gång förut. Tack på förhand!
  5. Hej! Jag, tillsammans med tre andra, gjorde en musikvideo till artisten "Manric". Detta är min första musikvideo och mitt andra videoverk någonsin. Det skulle vara trevligt med lite konstruktiv feedback! En fråga som jag har, vilken uppkom i och med post-production, var huruvida vi har laglig rätt att vissa korta snuttar (citaträtt) och om ja, isf hur detta skall göras. Har tyvärr inte kunnat hitta någon bra källa om detta på Internet, så jag hoppas att någon här har ett par kloka ord att skriva och ev källor. I övrigt, vad gäller själva utförandet så hade jag önskat fler klipp i musikvideon än vad som blev, men på grund av tidsbrist fanns inte möjligheten. Vi hade en dag med artisten och schemat var tight. Just nu är det trots allt relativt långa klipp. Tack på förhand! http://www.youtube.com/watch?v=BWQwzqTTVic
  6. Nothing made sense to me. Är det där med brödskivorna och osthyveln ett sjukt konstigt pokerskämt jag missat? Det blir svårt att ge någon feedback pga av att materialet är så kort, men, ivf. Skippa internskämten, variera bildutsnitt lägg till musik, bakgrundsljud eller något där det är helt tyst. Om det inte är meningen att det ska vara helt tyst, för att bidra till en känsla, dvs. Ja... Vad mer kan man säga? Vad var er tanke? :-D
  7. Riktigt bra! Lite väl lång för en trailer, men sjukt spännande. Bra klippning som samspelar med musiken, man fattar intresse för deltagarna, det är en "äventyrlig" miljö - sand, strand och vågor - och den ger en kort insyn i en intressant "värld". Vad planerar du/ni med denna?? Enligt min mening håller det jag sett definitivt tv-standard. Ska ni pitcha den till tv?
  8. Väldigt kontroversiellt! Borat would approve. So do I. Den är intressant att se på, skulle definitivt bli bättre med en del bearbetning vad gäller ljud och eventuellt lite mer varierande bildutsnitt. Jag är lite nyfiken på hur ni tänkt att ta vidare konceptet? Man orkar bara med så många självmordsförsök innan det blir tråkigt. Hur många episoder planerar ni?
  9. Vensan

    Landskap och natur - HD

    Jag gillar denna! Intressanta miljöer, bra musik som samspelar och en genuin känsla. Jag håller dock samtidigt med föregående inlägg. Vad jag personligen vill tilläga är i sådana fall att du eventuellt bör pröva mjuka övertoningar mellan klippen och inte uteslutande använda dig av raka klipp. Detta borde bidra till den harominska känslan som infinner sig. Använd gärna också tätare bildutsnitt när du hittar något intressant i miljön, exempelvis fågeln eller i detta fall bladen med vatten på. Fint jobbat!
  10. Vensan

    Paws (1:04)

    Jag håller med gällande ljudet. Däremot tycker jag det var klockrent och hiskeligt kul när fisken skrek.
  11. Jag skulle rekommendera lite tätare bildutsnitt samt lite större växling i dessa. Sedan, så måste jag bara anmärka att det kändes lite konstigt att hon inte hörde då Adam gick över alla grenar trots att de var så nära varandra. Hon borde ha uppmärksammat honom och därmed reagerat tidigare, för just nu känns det lite väl onaturligt och "uppgjort". Ska ta mig en titt manuset, blev lite nyfiken. Kört hårt.
  12. Vad sägs om lite uppmuntran och konstruktiv kritik istället för dropkicks?
  13. Hej, Jag funderar på att ansöka till ky-utbildningen tv-produktion hos medieinstitutet i Stockholm. Finns det någon här som har någon uppfattning om utbildningens kvalité etc? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...