Jump to content

hanssonnr1

Members
 • Posts

  48
 • Joined

Personlig information

 • City
  Älta
 • Name
  Patrik Hansson

Filmskapande

 • Interests
  DVD Film TV Data

hanssonnr1's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Gjorde en Lego stop-motion av tidningsserien Deadpool Kills the Marvel Universe, fast en egen version av den då jag inte alls tyckte att tidningarna där var så mycket att hurra över utan hade velat se det hela lite annorlunda. Hoppas det kan roa någon av er =)
 2. Här är del 2 som nu handlar om Säkerhet. Den här gången filmad med en Sony PDW-530, fast utan ljussättning.
 3. Jag och ett par vänner gillar att göra utbildningsfilmer med en roligare touch. Nu har vi provat oss på körskolegrejen. Så ta en titt och se vad ni tycker. Filmen är 4.30 min lång. Den är filmad med en Sony DSR-500WSP och en Sennheiser G2-mygga som ljud. Som ljussättning har vi hjälpt till en LED-panel av lite billigare sorten.
 4. Köpte en LED-panel från Voosestore (Voosestore - Led Panel CN-600hs Videobelysning) och var sugen på att prova den i nåt projekt. Så jag skrev ihop ett avsnitt i vad som skulle kunna bli en TV-serie i humorgengren och filmade med ett par vänner som skådespelare. Efterbearbetning är verkligen inte min starka sida så färgkorr och ljudmix är lite sisådär. Men men, det är kul att göra iallafall och det är det som är det viktigaste =) Hoppas detta kan glädja någon. Övrig utrustning: Kamera - Sony DSR-500 WSP (DVCAM) med en Canon J14-lins. Ljus - Sennheiser G2-mygga. Redigering - Adobe Premiere + After FX Längd: 8min
 5. Få tränings- och kosttips med muppen Tony. Det jag kan erbjuda med denna film är glädjen i den bara. Jag är ingen skådis så inga sånna talanger att skryta med här då jag tyckte det var riktigt svårt med hela röstgrejen. Sedan äger jag inget stativ till min kamera så där fick jag verkligen improvisera så inga bildmässiga mästerverk med vacker frame,ning eller liknande kan heller inte uppvisas. Bara att det är kul att göra film =) Lite nöjd är jag med min egenbyggda mupp dock då jag är en riktigt ohändig kille med tummen mitt i handen. Längd: 2.33 min. Teknik: Kameran är en Sony DSR 500-WSP. Ljudet är ett vanligt trådlöst Sennheiser G2-system. I övrigt så är det tillgängliga ljuset som finns som använts, ingen extra beslysning satt till denna. Detta är en enmansproduktion från början till slut där den estetiska kvaliten har fått stå lite i bakgrunden för innehållet.
 6. Är det någon som vet om eller använder en bra app till Andriod för att göra tankekartor? Skulle vara väldigt skönt att ha en sådan med sig hela tiden när man reser till och från jobbet osv. Behöver inte vara gratisappar, lägger gärna några kronor på ett program som är lite bättre. Även andriodappar för andra manusändamål får ni gärna tipsa om om ni vet men i första hand för tankekartor då. (Jag upprepar mig väldigt, jag vet =) )
 7. Skulle ni kunna länka till reklamfilmen eller nåt annat som ni gjort? Som alla andra skriver så bör ni gärna redan ha manus för ett gäng sketcher osv. Kanske kan hjälpa er lite mer efter att ha sett vad ni gjort.
 8. Kolla även så att firewireporten funkar. Den kan vara förstörd på vissa begagnade kameror. Om du nu inte har en separat bandare du kör med.
 9. Papper, penna och linjerat skrivblock i A5-format. Det är för mig det överlägset bästa sättet att skriva mina manus på. Sen när manusen är klara så renskriver och korrigerar jag allt i Word. Specialprogram och teknik får inte komma i vägen för kreativiteten.
 10. Jag har använt en sådan kamera väldigt väldigt mycket och kan säga att jag är grymt nöjd med den. Den har en väldigt fin bild för att vara en kamera i den prisklassen. Jag tycker att den bildmässigt kan prestera finare bilder än PD150 som är en mycket dyrare kamera. Så jag skulle inte säga att du har betalat för mycket för den. Inte alls.
 11. Jag skriver nästan dagligen. Det är allt från TV-serier och TV-manus till sketcher. Gillar att ha anteckningsblock liggandes runt i lägenheten och skriver gärna ner mina idéer när jag får dom. Hellre att jag har massa manus som aldrig blir av än att jag tappar bort bra idéer. Tycker det är kul att skriva men då enbart manus som man vet att man skall göra nånting kul av. Har aldrig gillat att läsa böcker och skulle aldrig skriva nåt sådant heller.
 12. Hej Carl. Ja avståndet är ju kanske lite långt för att göra ett direkt samarbete då vi filmar tillsammans och sådant men om du har intresseant material från Malung som du vill att vi ska sända i Orsa så finns det alltid möjlighet till det om vi finner att det är passande. Gör du och dina vänner mer än bara sketcher?
 13. Hej David. Kul om du skulle vara intresserad av att vara med och göra saker som rör siljansregionen. Vi är intresserade av att göra reportage om det mesta, bara det gärna involverar Orsa och Siljansregionen då. Jag, precis som du bor också i Stockholm numera och känner att det finns inget värde för TV Orsa att sända program skapade i Stockholm som tar upp saker som inte alls berör Dalarna. Vi tycker det är intressant att följa kulturhändelser i Orsa. Vi håller även på just nu med en lite större dokumentär om Orsamål.
 14. Vet att jag gjort detta inlägg tidigare i Annonseringsdelen men den stängdes ju så jag försöker igen här. Jag och några vänner driver lokal-TV-stationen TV Orsa i Orsa (vi är en ideell förening). Vi har gjort detta i några år nu och känner att intresset för just film och TV känns väldigt svalt i Ovansiljan. Därför tänkte jag kolla här om det finns några medlemmar som bor i Orsa eller Mora. Vi tycker nämligen att det skulle roligt med lite fler personer som delar vårat intresse. Vi har tillgång till kameror och redigeringar så vill man vara med så finns det massa utrustning och möjligheter att göra roliga projekt tillsammans med andra. Plus att vi kan sända det över kanalen. Så vi letar inte efter folk som kan jobba ideellt åt oss utan fler intresserade för att göra roliga film och tv-projekt med. Kolla även forumet http://www.atfreeforum.com/jmasser/
×
×
 • Create New...