Jump to content

ibbe_san

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

Everything posted by ibbe_san

 1. Tack så jätte mycket för dem snabba svaren. Det var exakt vad jag var ute efter, sjukt bra. Mer önskas, alla ideér är välkommna! Om ni har något animerat klipp liggande på hårddisken som ni själva har gjort och som ni tror jag skulle få användning av så är det också varmt välkommet.
 2. Hejsan. Jag ska redovisa i skolan, jag hade tänkt göra en film. Ämnet är siffran noll. Jag undrar om ni kan bidra med ideér om vad jag kunde hitta på för att göra det intressant. Eller om ni har någon länk till en liknande video. Det ända jag har tillgång till är ett redigeringsprogram + Photoshop. Skölj över mig med frågar, inget är för dåligt!
 3. Du har nog rätt. Det är ett sätt att börja på. Men säg om man ska skjuta ett skott. Då ska den gå ganska snabbt och den behöver inte snurra så värsta mycket, så om man tänker så, så tror jag inte att man behöver vara realistisk. P.s jag kom att tänka på en sak. KAn man inte ta en blender tutorial och sedan så ändrar man bara texture. Själva animation asså hur bollen ska snurra o sånt, kan man sen göra i efterhand.
 4. Jaha nee men jag har bara hållit på med redigering, har aldrig prövat animation. Men det är så att jag gör en fotbolls film och allt kan inte bli rätt så man får försöka fuska lite genom datorn. Men viket program är bra till detta ämne? Var kan jag hitta tutorialen kan du skicka en länk.
 5. Jag vill kunna animera en boll. Det behöver inte se verkligt ut. Man kan ju lägga blur så då behöver inte bilden vara så detaljerad. Jag vill veta hur man på lättaste sätt kan göra en boll. Jag vill ju också kunna lägga egen textur så att den animerade bollen motsvarar den boll som man använder i filmen. Liknande nike reklamerna.
 6. Jag har kollat på de här filmerna och så har jag tyckt att det deras inställningar för bild och foto ser likadana ut. De har en slags blå nyans för att göra stämningen kuslig. Jag undrar om ni vet vad inställningarna är? Jag hade svårt med att försöka beskriva frågan men jag hoppas ni förstår.
 7. Jo jo visst går de med AE såg häromdan en step-by-step tutorial. http://www.toolfarm.com/tutorials/sincity.html
 8. Asså ja har inte ens börjat om jag säger så. Jag förstår inte hur man ska göra panorama bilden. Och sen hur man motiontrackar
 9. Tjena ja tycker den här effekten är skit GRYM. Och ja vill göra samma sak i min film. Så jag undrar hur man kan göra den asså jag förstår inte riktigt när de förklarar. SOFTWARE: Adobe Premiere / Photoshop / Morphing Application http://www.nccinema.ch/efx15.html
 10. [citat=lilla_farbrorn]till er som påstod att google earth enbart bestod av satelitbilder, tillåt mig vara lite informell: SÅ JÄVLA ÄGDA! http://bbs.keyhole.com/ubb/showthreaded.php/Cat/0/Number/161992/page/vc Gå hem och gräv ner er![/citat] Asså snälla tänk efter lite. Google earth är ett kommersiellt program som kan ta sånna där bilder. Tänk er då amerikanska militären vika metoder de har. De kan säkert zooma in en bils nummerskylt LIVE.
 11. Killar jag behöver hjälp. Jag har nyligen kommit över programmet google earth. Och fick jag en ide om att man zooma in från rymden in till min stad där jag bor och sedan ner till huvudscenen. Men jag har inte tillgång att filma uppifrån, så hur kan jag annars göra. Hoppas ni förstår. EDIT: Asså kort sagt så vill ja att kameran ska zooma in tills man ser skådespelarna.
 12. neolit hehe du kan redigeria dina inlägg efteråt också:D:D Men men asså jag har sett att i vissa program eller filmer så använder de en stor kamera som sitter fast i en lång "vinsh" sen kan man styra kameran från datorn. Jag har hört att den kallas för jab, jib nånting....men vad kostar såna där anordningar??
 13. aa har också tänkt på det. Och en sådan sak är ju ganska enkelt att göra.
 14. Vet ni vad jag tycker musiken låter som. Som taget ur Narnia eller Harry Potter.
 15. Som rubriken förtäljer så undrar jag vilka kameror proffsen använder. Med proffsen så menar jag Hollywood. Peter jackson vad använde han till sagan om ringen. Viken sorts kamera vad heter den o.s.v.
 16. Tack, det va typ va jag ville ha svar på. Det snackas mycket om maskning så jag ska börja sätta mig in i det. Får se hur det går.
 17. Jag har sett i vissa filmer att, låt oss säga att de filmar en trädgård sen så går kameran åt vänster och ett träd kommer in i bilden och efter trädet så kommer en helt ny bild som inte har något med själva trädgården att göra. Det är en bild på en helt annan scen. Det är en mycket skön övergång som jag skulle vilja veta hur man gör. Trädet kan vara en person eller ett blad eller värför inte en vägg. Men hur gör man övergången?
 18. Till Crapboot: Jaha trodde inte att man kunde lägga på skaknigar efteråt, du får nog förklara senare hur man gör det. Men du säger att explosionen i MI3 är TUFF!! Det är väl nog det ja vill få fram me själva explosionen att folk ska förundras över hur grym och tuff den är. De ska inte behöva tänka på vilka fel jag har gjort. Till 69: Jag ska försöka hitta någon som är vilig att hjälpa mig. För jag är inte så värst van med 3d program. Tack i alla fall.
 19. Jaha men du jag vill ha mycket effekt. Jag tror inte folk reagerar på att något är fel med själva explosionen. Men jag vill ha rå kraft och styrka så att själva publiken ska bli imponerade. Så jag tror nog att jag satsar på att bilen slungas upp i luften. För bomben kommer vara placerad under bilen. Men jag ska tänka på det. Det skulle vara kul att höra mer ideer om hur ni skulle gå tillväga för att göra detta koncept. P.s en ide jag tänkte på är att jag har sett i vissa filmer så skakar man kameran så att man ska få ilusionen om att en bomb verkligen har exploderat. Det kan ju ocks
 20. Ladda ner magix 10 demo från deras sida eller på google där får du till gång till chroma key.
 21. Tack lasse för namnbytet. Och tack nerve för hjälpen men i viket program ska jag göra det.
 22. [citat=Djungelsmurfen]Kasta en växelspak mot kameran och maska bort dig själv ;) Nämen, jag har ingen aning om hur bra du är på AE men det låter som ett lite väl stort projekt med tanke på att du inte verkar ha en aning om hur du ska bete dig. Men för att kunna göra det ordentligt så behöver du antingen en bil som du kan plocka delar av, eller bli duktig på 3d-animation (om du inte redan är det)[/citat] Heheh aa men om ja kunde maska bort mig själv så skulle jag inte ens behöva kasta en växelspak. Men du jag är en sån där nybörjare som vill lära sig allt. En ide är ju att man kan gö
 23. O FY FAN jävligt smart. Hehhe båda svaren, där blev man mycket klokare. Jo du jag tänker nog filma scenen med en bil och sen utan. Sen ska jag maska, men när det gäller bilexplotioner tycker ni att bilen borde "hoppa" upp liksom eller ska den bara vara kvar??
 24. Jag vill filma en bil som när den exploderar så ska vissa delar av bilen flyga iväg och när man klipper i bilden så kommer det ju att vara vit bakom men det har jag tänkt på. Jag ska lägga rök och eld så att jag kan som de säger på engelska "fill in the gaps" så att man inte ser det vita. Men hur kan man göra detta i After effects?? Kan ni försöka berätta kort?? Jag vill att bitarna ska flyga iväg det behöver inte ens se snyggt ut men jag vill att O_o någon leder mig iaf en vägriktning!
×
×
 • Create New...