Gå till innehåll

Jorgen

Medlemmar
  • Inlägg

    18
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Ursviken
  • Yrke/titel
    Pers. Ass.
  • Namn
    Jörgen

Filmskapande

  • Influenser
    "A river runs through it" av Norman Maclean, och en hel massa fiskefilmer.
  • Intressen
    Fiske och historia

Utmärkelser för Jorgen

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tack för filmtipsen, Filmer jag hämtat en del inspiration av är just "korpen filmerna" och Ivanhoe - tv serien. Tanken är att göra en Dokumentäraktig spelfilm som presenterar Medeltidsföreningen Skellitta, som dom kan visa upp för intresserade. Det blir en del intervjuer, lite fiktion och bilder på deras verksamhet typ fotstrider & bågskytte. Tänker skapa en del effekter med brinnande pilar som flyger över natthimlen, fightingscener osv.
  2. Jag skall filma en Introduktionsfilm till en Medeltidsförening. På hobbybasis så dom förväntar sig inte så mycket, men jag vill som alla andra göra ett bra jobb. Jag har fått löfte att filma Medeltida fotstrider. Bågskytte med brinnande pilar, Bankett och medeltidsdans o.s.v. Vad mer kan man begära förutom ljus, ljud och bra fight. Har någon med känsla för medeltid tips på vad som bör filmas och hur man bört lägga upp det hela? Redigeringstips, film tips o.s.v!!!
  3. Lagom till att laxen stiger i Byske- Åby- och Kågeälven drar Byske Laxdal igång Sveriges största fiskfilmsfestival 27-29 maj. Från fredag till söndag eftermiddag berättar några av de främsta inom svensk fiske-film om sina äventyr bakom och framför kameran i och ovan vattnet. Jussi Sjölund från Mountain Media tar oss under festivalen med på ett svettigt äventyr i Belize för att möta en flugfiskares ultimata utmaning-saltvattenstorpederna, Tarpon och Bonefish. Mikael Frödin är en av Sveriges mest internationellt kände flugbindare och laxfiskare. Har fiskat över hela världen, figurerat i flera TV- och video produktioner, skrivit flera böcker samt är fast medarbetare i Skandinaviens största fisketidningar. På festivalen berättar han om "Helvetet framför kameran"! Martin Falklind är fiskaren, författaren och filmaren som har ägnat hela sitt liv åt fiskefrågor och fiskar. Martin Falklind, redaktör för Fiskejournalen, kommer till Byske Laxdal för att föreläsa och visa film från sina världsomspännande expeditioner. - Det blir mycket action och dråpliga bakom-kulisserna-historier, lovar Martin Falklind. http://www.byskelaxdal.com
  4. [citat=gorse] På tal om datorer föresten, Commodore64 kom väl runt 1982 eller nått sånt och kostade i runda slängar 6000 kronor med dåtidens pengavärde. Hur mycket pengar kan det vara nuförtiden? 25000 kronor? [/citat] Jag minns inte att comodore 64:an hade kommit ut 82. Är du säker på det? Jag vet med mig att jag skaffade min "vic 20" med kassettstation 82 el. 83. Året efter kom 64:an. ett par år efter kom så äntligen 128:an tätt följd av Amigan. DET VAR TIDER DET!!!
  5. Jag är mycket tacksam över din nitiskhet, utan den hade knappast mitt manus kunnat bli någonting. Jag försöker lära mig (Även formateringsregler) att skriva manus på rätt sätt. Då detta som ni antagligen ser (på främst just formateringen) är mitt första manus, så det tar litet stund innan jag får det rätt... Enda sättet att få det rätt är att ni påpekar mina brister. SÅ TACK SÅ MYCKET!!!
  6. Jag har själv lagt ut en Del av ett manus och uppdaterar det nära nog varje kväll.Jag kommer också att lägga in manuset i delar. detta för att kunna koncentrera mig på en del i taget, samtidigt som jag till slut kommer att ha ett komplett manus med ett par hundra sidor. Jag misstänker att det är få som läser ett manus på 250-300 sidor från en som skriver sitt första manus. Om jag däremot delar upp manuset på flera delar kommer fler att orka läsa det och jag får fler kritiska röster att hjälpa mig. Givetvis ligger en ULTRAKORT synopsis dirrekt på presentationen så att de som inte gillar gengren/eller är sugen på att läsa något annat helt sonika slipper läsa det. Jag tycker fler borde göra så, både lägga upp delar av manuset och skriva kort synopsis
  7. Jorgen

    Mest överskattade skådisen

    Charles Bronson måste väll ändå toppa ligan på mest överskattade skådis, mest UNDERSKATTADE måste ändå vara gamla Richard Widmark bara för att han är min släkting :-)
  8. [citat=Ayame]Ser bra, kan bara påpeka en sak som redan nämnts, att det går för fort. Du skulle ha dragit ut det här manuset från 5 till 10-15 kanske till och med 20 om du har bra fantasi.[/citat] Från 5 vad? Sidor, minuter, eller någon annan enhet...?
  9. [citat=nian]Skummade snabbt första sidan på ditt manus och den verkar väldigt lovande. Du har lyckats få det att verkligen se ut som ett manus dessutom, få som lyckas...[/citat] TACK! Du anar inte vad de orden värmde !!!
  10. Jag är otroligt tacksamm för den snabba Responsen. Jag har så smått börja ändra det jag fått kritik på, är jättetacksam till er som är så duktiga och ger en så bra, konstruktiv kritik.
  11. Jorgen

    En Bit av ett manus!

    Tack för svaret! Det har det, betydelse för historiens framskridande alltså.
  12. Jag jobbar på ett manus, men tänkte få konstruktiv kritik medan jag fortsätter att arbeta på det. Eftersom att jag inte hunnit skriva manuset klart tänkte jag skicka med en jätte kort förklaring till vad som komma skall. Jag har ändrat manuset litet efter den bra kritik jag fått och hoppas att Manuset nu ska passa er bättre. JAG KOMMER ATT ÄNDRA MANUSVERSIONERNA HELA TIDEN PÅ DENNA TRÅD Den ni nu läser är version 4. Ändringar som är gjorda är främst: Karaktärsbeskrivingnar Språkliga förändringar Har börjat förlänga filmen innan första kontakten m. Skepnaden, är dock inte klar med det ännu! FORMATERINGAR SYNOPSIS (superbantad version): Anders och Anna hyr ett sommarställe, dom får hyra det mot att dom åtar sig att måla om den och fixa litet i den + 800 Kr/mån. Allt är frid och fröjd till en början, Anders fiskar och anna målar sina sommarbilder, solar och mår gott. Dom upptäcker efter en stund att allt inte står rätt till i huset och känner att dom inte är ensamma. Spöket visar dem att ett mord ägt rum just i den stugan. Med bilder i deras drömmar och ledtrådar ger spöket dem en beviskedja. När dom tillslut vet vem mördaren är blir svårt för dem att tro på det som visat sig vara sanningen, och att bevisa det blir ännu tuffare. För vem tror väll på spöken? VIDSKEPELSE.rtf
  13. Är det okej att lägga in förklaringar som stämningsmusik i manuset? På Er filmskola sägs otroligt lite om Ljud/Oljud.
  14. Jag skulle hemskt gärna läsa ditt manus men det kräver att du lägger ut den i rtf format (har en gammal mac). Låter kul med en skräckfilm i medeltidsmiljö. Jag har själv en idé om att göra ett manus kring 1400-talet´s Skellefteå. En tid då vi hade rövare och ett klostergille, krig och svält på samma gång. Kul att göra film på....
  15. Den känns lite ryckig, du kan kanske försöka få mer rullians på filmen genom att kanske förlänga scenerna en aning. Eller också jobbar du med fram en variant som bygger på ryckigheten, det kräver dock mer av dig att skapa ett "ryckigt flyt" som gör att man förstår att det finns en mening med de tvära rycken. Men det kan också bli effektfullt. LYCKA TILL
×
×
  • Skapa nytt...