Jump to content

Oculus

Members
 • Posts

  47
 • Joined

Everything posted by Oculus

 1. Experimentiell kortfilm. I grunden skapad för att testa Sony FS7.
 2. Inte med minsta spår av offence, men varför skulle man vilja att just ni skulle göra film av ens manus?
 3. Grymt jobbat. Kul att se. Sånt behövs! Har själv en Merlin Steadicam men skulle nog kunna tänka mig att försöka bygga en avlastningsarm på egen hand.
 4. Tror att du behöver Canons mjukvara som kommer med kameran. Så var det för min 7D iaf.
 5. Hej, Jag håller på och pillar med en showreel till en kompis. Jag har fått ett par klipp som är rippade från diverse källor (gissar att originalen är 24/25 fps). Problemet är att det är rippat med 60 fps. Så om jag tar in det i en NLE eller AE så blir varannan frame "stilla" och ibland två frames "stilla" på raken. Har andra klipp som redan är 25p, så dem är det inga problem med. Men jag behöver få rätt på de här rippade klippen.. Jag har Twixtor, men har ingen aning om hur jag ska lösa problemet. Om nån har nån idé så är jag mycket tacksam!
 6. Den du har verkar vara passande för 7D-klassen på kameror. Om man sedan filmar med plattare färgprofil (typ CineStyle) eller i raw så betyder ju färgen mindre ute på fältet. Viktigast är framing och fokus!
 7. Som de flesta säkert vet kan man numer mha Magic Lantern även skjuta raw med Canon 7D. Ett första test: Mina CF kort var dock på gränsen när det gäller skrivhastighet. Detta resulterade i ett par pajade (magenta) frames och att inspelningen avbröts efter ca 20 sek kontinuerlig inspelning. Har nu beställt ett 160MB/s-SanDisk-kort.
 8. Jag tycker inte att det hackar nåt nämvärt.. Ibland blir det lite laggigt när man tankar upp grejer, kan bero på hur uppladdningsfilen ser ut (codec etc).
 9. Oculus

  "Glimma"

  Ny trailer uppe: https://vimeo.com/81423195
 10. Jepp, har också ett variabelt. Mycket trevligt.
 11. Tänkte bara slänga iväg ett allmänt tips. När man tittar på de flesta DSLR-amatörfilmer som finns (bl.a. länkar här på forumet) så ser man väldigt ofta extrem shutterspeed. Detta ger (i min mening) en övergripande stirrig och amatörmässig look över filmen. (Visst, i vissa sekvenser kan det vara en positiv effekt, men i en stilla scen så ser det väldigt jobbigt ut.) Anledningen: Folk drar iväg med shutterspeed för att kunna filma med stor bländare. Tipset: Köp ett vettigt ND-filter. Då kan man med lätthet filma i dagsljus med full bländare och ändå dra ner shutterspeeden till vad den bör vara (dvs FPS x 2) och ändå undvika överexponering. Normal Shutterspeed --> Lagom motionblur --> Finare filmkänsla! Ja. Det var väl det hela. /O
 12. Håller med tidigare skribenter. Tycker det över lag ser bra ut med din hantering av kameran, bortsett från de små tekniska avvikelserna.
 13. Mest de första klippen. Trädgården och i sängen. Annars är det bättre punch i resten tycker jag.
 14. Oculus

  "Glimma"

  Huvudinspelningen över. Bilder finns på: The making of "Glimma"
 15. Vore kul om de kunde göra det samma till 7D.. :) Eller möjlighet att köra ut i åtminstone ProRes 422. Nånting annat än nuvarande!
 16. Skarpt och brusfritt. Vissa klipp känns liite matta, men du kanske inte gradat fullt ut.
 17. Oculus

  "Glimma"

  Nu börjar det verkligen dra ihop sig till inspelning.. Om vädergudarna inte blir heltokiga blir det filmning till helgen.
 18. "Glimma" är min kommande kortfilm. Följ gärna processen på The making of "Glimma" . I nuläget är vi i pre-production.
×
×
 • Create New...