Jump to content

spikey

Members
 • Posts

  29
 • Joined

Everything posted by spikey

 1. Tja vigge. Hur går det? :p Styr du upp något`?
 2. Filmgruppen splittrades upp en aning innan den ens han börja, så vilka är sugna på att köra igång ett projekt i slutet på aprill/början av maj? :)
 3. Taaour inget har börjat än vad jag vet. Det var nån som snackade lite om något men inte hört från dem nu. Vad har du gjort för grejjer tidigare?
 4. sista ansökningsdag 18 februari :/
 5. Jag är på! Är ni fortfarande på eller har ni redan börjat? :) Jag bor i Lund.
 6. Abraham, antar du inte är bosatt i Malmöregionen?
 7. Crap det såg pro ut. Intressant o se mer!
 8. har precis börjat så har bara gjort en riktig pissproduktion änsålänge :P tog bara någon timme. men kan uppa sen. blir ett mer seriöst projekt nu under jul dock. men ska uppa i veckan.
 9. Typiskt. vi är alltså 3 st som hade kunnat göra några mindre produktioner men vi bor alla på olika ställen :P Typiskt.
 10. Någorlunda nybörjare på film men sysslat en del med ljud och bild tidigare tänkte.. Har en polare som precis börjat och tänkte höra om det är fler som är på på att köra sammarbete/teama nån dag då och då med att göra kortfilmer och liknande? just for fun. Såväl skådespelare/filmare/ljussättare/redigerar osv. Tänkte slänga ut en fråga och kolla intresset iallafall :)
 11. Mitt mål är att kunna filma med sådan skärpa/exponering och kvalite som dig. Hur bör mitt histogram se ut? (har ochså en sådan funktion i min kamera även om jag inte förstår hur man använder den). Om man kan få se en bild eller typ få lite nybörjartipps? :)
 12. Satan i gatan vilken kvalite. skärpa / färger / exponering. är det inte svårt att få rätt exponering i Gh2 eller har den ochså något hack så man får se levels och % ljusförhållanden och saker?
 13. Jo men om du tar och kör upp tex lord of the rings på datorskärmen, tar en skärmdump och kollar åp det som skall vara "svart" är det ljusare än de letterbox ramarna (totalts svart) ovan och underifrån.. Detta gör dock inget då det käns lite "pro" när det inte är totaltsvart" ? Ungefär som att det känns lite mer analogt när det inte är 100% svart. då det lätt kan kännas lite digitalt. eller är jag ute o cyklar?
 14. menade iofs bara "fot-scenen" framifrån :) nevermind. riktigt grymmt och stämmningsfullt.
 15. hahah. fan grymmt gjort :D .. svårt o bygga upp riktig superläskig stämmning på så kort tid bara. men helt klart grymmt. Bra klippning. Lite kliche klippning med fötterna ner från sängen framifrån dock :)
 16. Detdär är något som riktigt förbryllar. ibland svart ibland inte. sjukt svårt att greppa för en beginner :/
 17. heheh jag sa itne att julgransbelysningen inte var snygg, för det var den :D men den e så overdone :p nevermind. skitsnyggt i allafall. då hade jag rätt när jag misstänkte en flat style och en liiten gnutta underexponerat throughout filmen då. blir sjukt cinematiskt på det sättet. hmm. Fy fan va respekt att göra det men en T2i :) er ljussättning där är det jag strävar efter :) kör du Magic lantern? i så fall vilken % använder du på hudtonerna? . - - - -
 18. hmm. får lära mig maska skuggor då. det är något jag verkligen funderat på länge hur man gör. (typ att detta vill jag visa i skuggor och annat vill jag skall bli crushat) men inte helt svart för det ser så ocinematiskt ut. svart skall väl vara typ 4-5% ljust ändå. och inte helt "svart"
 19. Fast tanken med en platt picture style är väl att kunna komma undan med en viss liten underexponering (då skuggorna inte krossas lika mkt av en platt picturestyle)
 20. Ang ovan film (alla ni cinematiker) Btw, är det så (tycker mig se det) att man gärna underexponerar lite för att få till det lite cinematiskt? tex i trailern är det väldigt mörkt, även mitt på ljusa dan när en korrekt exponering på en åker hade gett blankvit överexponerad himmel. därför underexponerar man lite och använder en flat picture style? har jag det rätt för mig så?
 21. Sjukt bra ljussättning. Kan ni berätta lite vad för typer av ljussättningar ni använde? utveckla gärna. Matta fina färger. flat settings? vilka kameror? 4k? Lite Cliche han som står med trädet med julgransbelysning i bakgrunden dock. men somsagt snyggt :)
 22. Hahahah XD roligaste filmen jag sett på länge :D önskar att man själv kommit på det konceptet. Var fick ni tag på rullstol? :) hur fixar man en rullstol? Sett mkt men detta var helt klart det roligaste jag sett på voodoofilms forum iallafall :D (håller med om lite väl inzoomade effekter när folk blir skjutna i huvudet dock) annars 10/10 :)
 23. Schysst klippt iallafall och ändå okej komponeringar nästan. Håller med om att ljussättningen var lite dassig dock.
 24. Någon som känner till någon avancerad cinematografi / videoredigering / filmnings utbildning på distans? :) Känns som ett ämne skapt för distansstudier ju.. (så man kan jobba vid sidan om osv)
×
×
 • Create New...