Gå till innehåll

RagdollPictures

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Allt postat av RagdollPictures

  1. Som vanligt när det handlar om CrazyPictures så är det riktigt välgjort. Det syns att ni vet vad ni gör! Effekterna sitter, det är bara småsaker som går att anmärka på. Jag gillar hur ni gjort med tarmarna. Det ökar komiken och ger en skön stämning i filmen. Jag tycker att det är era dialoger och samspelet mellan Christoffer och Magnus som är en av sakerna som utmärker er. Därför skulle jag gärna sett att det fick större fokus genom en längre dialog. Ni är så pass bra att det inte riskerar att bli tråkigt! I vilket fall, Grymt jobbat! Ser verkligen fram emot nästa film.
  2. Ja det stämmer att jag skrivit i Word. Jag har inte använt mig av manusprogram då jag trott att de varit alltför krångliga att sätta sig in i och därmed onödiga. Men tänk vad fel man kan ha! Jag har laddat ner Celtx och det var väldigt smidigt. Det blir både snyggare och underlättar skrivandet. Så det tackar jag för! Du har helt rätt i att Kenny inte bör vara tyst och det är åtgärdat nu. Angående Vincents uttal om arbetslösa: Ja anser nog att det är irrelevant. P.g.a. att det blir själva vändpunkten och att dem därefter börjar bråka så dras tempot upp och då spelar det ingen roll. Det tycker jag i vilket fall. Tack så mycket för hjälpen, och för att du tog dig tiden!
  3. Hej! :) Detta kortfilmsmanus har jag arbetat på den senaste tiden. Det kommer att filmatiseras av RagdollPictures. Vad tycker ni, vad behövs förbättras? Handling: Varje dag står Kenny på gatutorget och demonstrerar. Han står alltid på samma plats eftersom den enligt honom är den ideala platsen för hans budskap. Idag är dock platsen upptagen, vilket Kenny inte kan tolerera. Tack på förhand! Protestera Mera- Manus Version 2..pdf
  4. Härligt o höra! Då delar vi syn vad gäller dialogen. Min erfarenhet av filosofiska personer (i alla fall de jag träffat) är att de går in i sig själva när det talar/argumenterar och därmed blir deras svar utdragna. Detta kan säkert tyckas vara segt för vissa och då blir det kanske inte heller kul o titta på på film. Jag delar inte den synen, men vi är ju alla olika. Vi är 4 personer. Jag, Emanuel som ansvarar för regi och manus samt delar ansvaret för ljud/ljus med Alexander som sköter foto, klippning, redigering etc. De resterande två är de båda skådelspelarna i filmen ovan. flumdum: Då förstår jag vad ni menar med att det var förutsägbart. Att själva påkörningen är filmat med stativ har med redigeringen att göra. Men vi kunde definitivt gjort fler tagningar på det klippet och då utan stativ. Det tar vi med oss till framtida filmer. Tack för att ni tog er tiden :)
  5. Kul med kritik, det uppskattas! Vad menar du med att dialogen är för lång. Är det något speciellt ställe du tänker på eller menar du överlag?
  6. elinjosefin: Kul att du gillade den Om det är fler som har åsikter, positivt som negativt så för gärna fram dem!
  7. Jag anser att hela första scenen, alltså festen kunde gjorts på några sekunder och ändå hade samma information gått fram. Det jag då tänker på främst är dialogerna då dem egentligen inte säger någonting om personerna eller handlingen. Korta hälsningsfraser och meningar som "ska vi ta en cigg" känns meningslösa, de leder inte historien framåt och därmed tappar jag intresset. Eftersom dem tydligen festar ofta så anser jag att det hade räckt o se dem på festen (bl.a. rökandes) under några sekunder och jag hade fattat detta. Självklart blir det inte heller en intressant film om man skalar ner det så pass. Istället hade jag velat att man fått veta mer om karaktärerna, deras historia, värderingar eller nåt annat som gett historien mer djup och underhållningsvärde. Förresten, tog mig tiden att kolla igenom hela filmen, och den tar sig!
  8. "Sen går det att göra bra film på extremt små budgetar idag också." Håller med ovanstående talare. Ta kontakt med närmaste resurscentrum eller studieförbund och sök bidrag där. Tänk på att sälja er idé så att den blir intressant för åhöraren Lycka till!
  9. Gillade introt men sen tappade du mig direkt..orkade inte kolla färdigt utan skummade mig bara igenom. Kändes onödigt lång. Försök att skala bort allt som inte leder historien framåt. Alltså fråga dig själv varför just detta klippet ska vara med? Gillade dock att du experimenterade med fokus. Ett annat tips är att skriva en längre beskrivning till filmen så man vet vad den handlar om. Är extra viktigt då filmen är lite längre;)
  10. Snyggt! Visst var den lite innehållslös. Dock gillade jag fotot starkt och det faktum att musiken var i centrum. Det saknas i många musikvideor, så bra jobbat! :)
  11. StenR/Tolin: Vad gäller"Unga män med vapen i skogen" så kan väl det förklaras av att det blev problem med att hitta skådespelare. Det var få som ville ställa upp och därmed fick vi även ha med betydligt yngre personer än vad vi från början tänkt samt att de till antalet blev färre. Så jag kan hålla med er. Tollin: Det är sant! Faktum är att anledningen till att color correction använts så pass mycket har sin förklaring i kamerautrustningen. Vi blev lovade ett produktionstöd på en JVC proffskamera av äldre modell, dock skrev vi inget skriftligt vid den tidpunkten. När vi väl skulle hämta ut kameran var den inte längre till utlåning och vi fick låna en Canon XL1, och som ni kanske vet är den inte så mycket att "hänga i granen", den har helt enkelt för dålig upplösning. Detta blev vår lösning. Kolla gärna in "Vem tror du att du är?" i "kolla min film". Då den är filmad med helt ny utrustning. Kul att Storyn gick hem! :)
  12. Anledningen till att filmen utspelar sig i framtiden är att i dagsläget skulle inte detta krig vara sannolikt då Tyskland och USA är allierade (båda är NATO-medlemmar). Det faktum att det är just Tyskland och USA är för enkelhetens skull. Dels för att det är dem språken vi talar förutom Svenskan, samt att det enligt vår mening blir lättare att hänga med i storyn. Filmen bygger alltså på teorin att nästa världskrig kommer bryta ut när oljan börjar tryta. Men jag förstår din tanke. Temalåten är inspelad just i syfte för filmen, men i övrigt är musiken plockad. Filmen var även en del i mitt skolprojekt och därmed lades mycket tid på budskapet. Tack för responsen och att du tog dig tiden!
  13. Tänkte bjuda på lite bilder från inspelning av tortyrscenen. Foto: Simon Johannesson Kommentera mer än gärna! Over and out! //RagdollPictures
  14. Tävlingsfilm i Novemberfestivalen 2011, arenan för ung svensk film. I en möjlig framtid utspelar sig ännu ett världskrig. Tyskland och USA har en än gång drabbats samman, nu i en strid om jordens trytande resurser. Den tyska armén håller amerikanska soldater fängslade under extrema förhållanden. USA:s elitförband Navy SEAL har i sin tur tagit Klaus Becker, en Kapten ur den tyska armén tillfånga, i hopp om att pressa honom på upplysningar om vart de amerikanska fångarna sitter fängslade. Teamet bakom "Means of Clarity" heter numera RagdollPictures. Vi välkomnar all Feedback! Means of Clarity - Voddler.com Movies
  15. Nystartade RagdollPictures debutfilm! Vi är under ständig utveckling och därmed välkomnar vi varmt feedback. Handling: Ett filosofiskt möte. Genre: Shorts, drama Utrustning: Canon XA10, mic från Röde.
×
×
  • Skapa nytt...