Jump to content

bcaroll

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Days Won

  1

bcaroll last won the day on February 4 2014

bcaroll had the most liked content!

Community Reputation

15 Good
 1. Blender, som andra föreslår, kan göra allt detta. Modellering, animering, motion tracking och compositing. Allt i ett och samma program och dessutom till "rätt pris".
 2. Någon i detta forum som är skyldig? §e JUST NU: Drnaren infngad - IDG.se
 3. För det första så skall du naturligtvis ställa in kameran i progressive i framtiden. Interlaced fungerar bara om man skickar ut det i stort sätt obehandlat (ingen skalning eller annat där pixlarna förskjuts). När det gäller att testa för flimmer så bör du fråga dig vilka som är din målgrupp. Om det bara är personer som har en CRT skärm (native interlace) så blir din målgrupp ganska begränsad. Är det Youtube eller annan kanal så tittar de flesta på sin dator och då ser de samma saker som du. En LCD TV fungerar i stort på samma sätt som en datormonitor. Jag tror inte att flimmer kommer var
 4. Det finns flera som stödjer Blender. De har också olika karaktär. Från rent kommersiella till gratis där man distribuerar arbetet på medlemmarnas datorer. Render Farm - Cloud Render Farm with 2,000 Render Nodes | Fox Render Farm renderflow-bigfarm https://www.sheepit-renderfarm.com/ RayPump Online Cycles Accelerator - Start Renderfarm.fi Själv har jag bara använt renderfarm.fi Den är av typen att arbetet distribueras på deltagarnas datorer. Nackdelen är att dina bilder är tillgängliga för alla.
 5. Jag tycker att det ser övertygande ut och de flesta (inklusive jag själv) skulle förmodligen inte tänka på att det var manipulerat om man såg det i en film. Eftersom du visade vad du gjort så satt jag och granskade vad som kunde avslöja och jag hittade en sak, Vattnet. Det interagerar inte med stranden och verkar växa ut ifrån vägbanken.
 6. Hur din film ser ut gör visst en stor skillnad på filens storlek. Tittar man på klippet så ser man att det är verkligen en mardröm för en videokomprimerare. Originalklippet är lagrat i Quicktime PNG, främst för att bevara alpha kanalen men den kodningen innehåller inte heller någon komprimering över tiden. Självklart kan man styra filens storlek till nästan hur lite som helst men då tummarna man istället på kvalitén. Att påstå att valet av klipp inte har någon påverkan på storlek/kvalitet är helt fel.
 7. Det måste finnas en anledning tilll att 5 sekunders klippet är 331 MB stort. Kan det vara så att dammet i klippet rör på sig så mycket att det i praktiken slår ut komprimeringen av filmen? Jag vet inte om du använder variabel bitrate men om du gör det så kanske du kan prova med fast bitrate, risken är dock att det inte syns så mycket av dammet.
 8. Jag tror på att fundera igenom ljudet och musiken. Roade mig med att spela upp CMYK trailer musiken till Kill Bill trailern. Ja bilderna är lite mer dramatiska i Kill Bill men utan ljudet och musiken blir känslan mer av olika scener staplade på varandra på samma sätt som jag kände när jag tittade på CMYK trailern.
 9. Du bör bara beskriva det som är viktigt för handlingen. Om det inte är viktigt för handlingen så skapar du bara problem för dem som skall filma om det är alltför detaljerat. Det som däremot kan vara bra är att beskriva vilken typ av kläder för att på ett visuellt sätt beskriva vad det är för karaktärer. Du skriver i dina inlägg att familjen är oskyldig. Hur vet vi det? Jag tycker din scenindelning är lite förvirrande. I scen ett så går familjen ut och och Rune kommer in. Jag på sätt och vis förstå det visuella men om tittaren skall stirra på en dörr i ett par minuter för att familjen ska
 10. Jag provade för några år sedan att köra Linux men det jag verkligen saknade var ett bra videoredigerings program. Länge väntade jag på att Lightworks skulle släppas för Linux som de annonsera. Tillslut gav jag upp och bytte till Windows och Adobe Premiere. Nu när Adobe bara har "cloud" versioner så tänkte jag ta en titt på Lightworks igen. Provade en beta version för en tid sedan men då var den väldigt instabil. Ingen av gratisprogrammen jag provat för Linux duger för något seriöst arbete. Det finns andra filsystem än de som Microsoft uppfunnit. Det vanligaste i Linux världen är etx3 och d
 11. Har du prövat med att stänga av stabiliseringen. Jag har upplevt att den spökar på det sättet ibland.
 12. Jag vet inte exakt vad du är ute efter för effect men låter det mer som du vill ha det om du skruvar upp "Feedback"? Annars kanske det är Reverb som du skall använda?
 13. Jag som har rolling shutter allergi är väldigt glad att se att den mörka eran som vi haft de senaste åren är på väg mot sitt slut.
 14. Färgen spelar visst roll. Det är t.o.m så att det är det viktigaste. För att lättast kunna keya bort det skall det vara en ren grön färg. Resultatet blir oftast bäst om resultatet i kameran är en ganska klart lysande färg. Tänk på redan från början hur det framför skall vara ljussatt. Tänk också på att grönskärmen också sprider grönt ljus som kan påverka färgen på det som är framför skärmen. Ett trick brukar vara att ha ett visst avstånd till skärmen men det beror naturligtvis på hur stor din studio är.
 15. Går du under 1/25 så blir eftersläpningen alltför uppenbar så det bör du bara ta till efter att du ökat gain till max (18dB). Brus går dessutom att minska med efterbearbetning men motion blur får du aldrig bort. Det bästa är naturligtvis att du testar dig fram om kommer fram till vilken bild som är bäst för dig.
×
×
 • Create New...