Jump to content

tattarn

Members
 • Posts

  61
 • Joined

Everything posted by tattarn

 1. Jag har en JVC HD110 och vill få in råmaterialet i 10bit då jag vill ha så mycket färginformation som möjligt. Är jag ute och cyklar nu? Går det över huvud taget?
 2. 16kolon9; Tack för det ingående svaret, men jag har inte en liten kamera, det är det som är grejen. Såhär ser den ut http://i219.photobucket.com/albums/cc222/davidsandberg/jvcgyhd100_rigg.jpg Det är omöjligt att springa omkring och hålla denna framför sig som en liten dvkamera, det är därför jag behöver en steadicam med en extern monitor.
 3. Munthe; Vi pratar Steadicam, jag har en JVC HD110 med m2 adapter. Hela riggen väger c.a 7 kilo så jag behöver en rigg som stöder så pass tung kamera. Jag kan knappt ha den på axeln nu utan att bli helt slut ganska snabbt. Anledningen till att jag vill hyra in en steadicam är att jag har en idé om en väldigt lång tagning som troligtvis skulle vara jobbig att kolla på om den var skakig, skådespelarna kommer röra sig över en lång sträcka. Men du har helt rätt, det bästa är nog att hyra in en steadicam-operatör. Känner du till någon duktig i Stockholm - samt vad brukar det kosta ungefär? Sen vad tillkommer, måste jag hyra in någon som kan dra skärpa också?
 4. Tack för svaren, 16kolon9; Hur lärde du dig använda steadicam (eller annan stabilisator-rigg) - och hur lång tid tog det innan du kände dig säker?
 5. Hur pass svårt är Steadicam att hantera? Jag funderar på att hyra in en till ett projekt där jag står för foto, men jag har aldrig använt Steadicam över huvud taget. Hur lång är inlärningskurvan för att kunna hantera riggen någorlunda iaf? Jag frågar eftersom att jag inte vill slösa pengar på någonting som jag ändå inte kommer kunna hantera.
 6. Känner ni till någon greenscreenstudio i Stockholm som uthyres?
 7. lilla_farbrorn: Den är snarare grymt snygg! Den klassiska exploitation stilen tycker jag funkar kanon med innehållet. Det är väl en fråga om smak egentligen men jag fattar bara inte hur folk kan tycka det här är dåligt. Överdriven action, coola skådisar, snyggt foto, brudar, explosioner, Danny Trejo, vad mer kan man önska sig?!
 8. Anna_Dea: Nej det kan man inte.
 9. http://media.themoviebox.net/db/0079.php Tarantino och Rodriguez, kan det bli bättre?
 10. Det går inte att spela upp hd på en vanlig 4:3 tv.
 11. japp 3ds max är det. ash: har jobbat utifrån kort för att skapa modellerna sen även mappat med samma kort som texturer.
 12. Bullettime är ju en schysst effekt. Ville prova på detta men var lite osäker på hur man skulle kunna lösa det på ett snyggt sätt. Drog en google och hittade lite intressant läsning om hur de hade gjort "Burly Brawl" fighten i Matrix reloaded (x antal agent smiths som hoppar omkring) där de använt sig av "image-based rendering". Kan inte säga att jag gjorde på exakt samma sätt men nåt åt det hållet. Man ser väl att det är datagjort men jag tycker det blev rätt coolt ändå! http://hem.bredband.net/b297997/bullettime.jpg Ladda hem klippet HÄR! Vad tycker ni?
 13. Kan man kolla på oscarsgalan live nånstans på internet? Jag har inte femman.. :/
 14. Någon som vet varför dom inte sänder? Finns ju så sanslöst mkt skit som sänds och när det väl kommer ett program som är värt så skippar dom det, vad fan tänker dom med?
 15. Annars kan du köpa en filmklappa för 229 spänn här: http://www.filmaffischer.com/popup.php?popid=1945
 16. Oj, visste inte att den här tråden fortfarande var igång den är ju över ett år gammal, hur som helst kul! Tack alla för komplimanger o kritik, uppskattas mycket o jag instämmer i det mesta ni säger. Alla effekter gjordes med After Effects och photoshop.
 17. Språkpolisen: explosion stavas det.
 18. tattarn

  Storm

  http://www.stormfilmen.se/ Ny svensk film. Den sticker verkligen ut. Har inte sett den men tycker det är schysst att de vågar satsa på en lite annorlunda film. Kan inte uttala mig om hur bra den är men snyggt foto i trailern iaf :) Nån som sett den?
 19. Jepp, på DVD. Antar att man kan kalla det för officiell utgåva. Det är en DVD med runt 10 amatörfilmer. Fick den för längesen av en snubbe på Filmcentrum. Tror det är Paradiso som släppt den.
 20. tattarn

  Fyra frågor..

  1. Det kan funka, annars kan du höra dig för hos divere teaterföreningar i din stad. Vissa ställer upp gratis. Det är dock svårare med de äldre skådisarna då det oftast vill ha betalt. 2. Kommer du med ett manus, projektbeskriving och verkar seriös så kan du nog få en del resurser, tillgång till utrusting, kanske till o med finansiellt stöd. 3. Ja. 4. Skriv ett manus, om du ska söka resurser till en film så kan det bli svårt utan manus, om ditt manus är relativt långt så se till att du har ett Synopsis att visa upp. Dvs en kort sammanfattning av filmen.
 21. Java ex Machina; helst seriöst, vart kan man köpa den där affischen??
 22. Har ni sett Ganstaz n' Cash? Haha.. en av hans väldigt tidiga filmer, jag har den på dvd till och med! Filmen handlar om några killar på högstadiet som får tag i en väska full med pengar.. Efter ett tag får dom maffian efter sig, o alla är väl runt 15 år ;) Inte det bästa jag sett kanske men ändå underhållande, främst för att man vet att Josef ligger bakom.
 23. _nemo_; Snälla förklara vad som är så bra med Oldboy. Ärligt, jag vill veta vad folk ser i den. Jag fattar inte varför den e så prisad. Årets film: Sin City. Banbrytande, brutal o bara helt underbar. :) Tajt inpå ligger Crash. Ruskigt bra film.
 24. Tror mest på gorses förslag, maskar man fram fotstegen ganska snabbt o kombinerar det med bra ljud så tror jag det kommer se helt ok ut. Om nu inte kameran ska röra sig.. Då blir det svårare.
×
×
 • Create New...