Gå till innehåll

messervy

Medlemmar
  • Inlägg

    27
  • Blev medlem

Allt postat av messervy

  1. Då får jag endast 30 frames per sekund. Har till och med ett klipp som verkar vara 120 fps orginal!
  2. Tack! Du råkar inte ha en sådan fil liggandes? :)
  3. Behöver inte ha en lösning med PP, ska göra en väldigt enkel och kort grej. Så om ni vet något annat videoredigeringsprogram som klarar detta så skriv gärna :)
  4. Jag ska utföra ett litet skolarbete. Jag vet att om det skulle vara en normal film skulle det inte finnas något att praktiskt att vinna med att ha 120 istället för 25-50. Finns det någon lösning skulle jag bli väldigt glad! :)
  5. Hej! Sitter här med premiere pro och försöker få den att ha 120 frames/sekund som timebase men 60 verkar vara max. Hur löser jag detta i PP? Eller måste jag använda ett annat program? Vilket?
  6. Tycker musiken överröstar rösten många gånger. Tycker du kunnat kombinera monologen med inklippsbilderna (du gör detta iofs någon gång) men då hade det inte behövt känts mindre långdraget.
  7. Går och går, men att ändra känsligheten/ha koll på den blir ju svårt!
  8. Ok då var det lite som jag misstänkte. Hur vet man när en mikrofon är *för dålig*? Det är nämligen så att vi är ett litet team som såklart vill hålla kostnaderna nere men samtidigt göra så bra som möjligt. Att låna mikrofon från skolan har vi möjlighet till, en Technica ATR-6550 (väldigt säker på att det är en sån) och jämfört med vår ganska nyinköpta zoom H1 (som inte blivit tappad vad jag vet) så låter skolans alternativ mer burkigt. Å andra sidan är jag rätt färsk på ljud. Så frågan är väl helt enkelt, är Technica ATR-6550 inte bättre än zoom H1? Om den nu ska vara bättre, men skolans är misshandlad så borde vi kanske själva köpa en egen mic och vårda. För nackdelen med zoomen är ju att den inte går att använda med en boom.
  9. Hej jag undrar enligt topic om mikrofoner blir sämre med tiden? Är det känsliga för att man tappar dem (sett till ljudkvalitén)??
  10. Varför man istället ska klaga hos hyresvärden! :) Kul film, bra utförd, bra bra! Klurade också lite på sista klippet men beslöt mig för att, ptja det fungerar nog.
  11. Trevlig musik ändå, vill jag höra mer av! kanske lite offtopic iofs!
  12. messervy

    Lågpris extern monitor

    Den är ju numer väldigt dyr, eller hittar du den billigt någonstans? Ser bara prise rpå ~140 dollar, då känns en lilliput mycket mer värd
  13. Tyvärr lyckas jag och sökfunktionen inte så bra :( Jag söker en film som handlar om en man och en kvinna, mannen är nog lite besvärad i början och kvinnan försöker få honom glad. De sitter på en äng, under ett träd. Mot slutet sker en åkning bakåt och man ser att ovanför dem är det en människa som har hängt sig. Tror den gjorde för en 24/48 timmar tävling. Var för 2-3 år sedan. Någon?
  14. Kul! Nu ska vi se om vi kan effektisera arbetsflödet i nästa film! Tack för all er hjälp!
  15. Det är VÄLDIGT viktigt att inte välja AMD, intel är mycket bättre för videoredigering. Sorgligt men sant, fick lära mig den hårda vägen.
  16. Kan man slå ihop två projekt i premiere pro?
  17. Tack för ditt svar. Jo vi har ju försökt detta, men tänk detta exempel: Dator 1, PC med premiere pro CS5 och dator 2, Mac med premiere pro CS5. Om Dator 1 redigerar första delen av filmen och sedan ska vi lägga ihop från det som är från dator 2. Den enda lösningen är att rendera dator tvås material, men det är ju inte så effektivt, säg att man ska göra en sista ändring i sista seknden som är dator tvås material? Om du förstår? När vi överföra projektet är det bara en liten liten liten fil, och när man öppnar den frågar den var orginalfilerna är :(
  18. Jag skulle aldrig köpa något som kräver intelligens/serriösitet att sätta ihop från dealextrem. För engångsprodukter/produkter man inte kan misslyckas att tillverka är DX väldigt bra! Gissa vilken grupp denna tillhör ;)
  19. Håller med här, rösten var verkligen tråkig. Nåå nu skulle vi ju inte vara politisk men tycker detta är "samma vanliga", som motsvarigheten till några som precis upptäckt after effects och gör en pistolfightscen utan handlning. Detta är vad man kunde förvänta sig att se.
  20. Hej! Det är så att vi är 4-5 stycken som håller på och göra filmer. När vi filmar kan ju enkelt en ha ansvar för ljud, en annan film, en tredje håller ordning på ljus och den fjärde övervakar allt samman. Det är ju rätt lätt, smidigt, och allmänt sjukt bra! Men hur försöker man tillämpa detta vid videoredigering? Då blir det istället fem personer som sitter runt en dator och timmarna flyger iväg, väldigt oeffektivt. Visst vi har ett fåtal specialeffekter som en kan göra på en annan dator, men våra productionen kräver väldigt simpla effekter och ingenting vi satsar på. Några bra tips? Datorer är inget vi har brist på, så teoretiskt skulle ju alla kunna sitta och redigera? Men hur gör man det?! Ex vi misslyckas att föra över ett premiere pro dokument från en dator för att fortsätta på en annan. Helst ska alla förslag fungera så att man kan använda premiere, after effect och final cut i samma "workflow" :q Men om det inte går, så är det premiere som gäller!
  21. Sorry för offtopic, men vad är 180-gradersslutarregeln?! Hittade inget när jag googlade på det, förutom denna tråd Jag vet vad 180 gradersregeln är.
  22. Hej! Råkade spela in relativt viktiga filmer på en d3100 och filerna finns inte kvar! Tror det var att jag råkade trycka på power off istället för att stänga av inspelningen, har som vana att göra så när jag fotar stillbild nämligen :( Går filmen att rädda?
  23. messervy

    Uppdatera datorn

    Som jag skrev, jag ska uppdatera från 4 GB men till vad 8 eller 16 GB? Hur stor skillnad gör det...
×
×
  • Skapa nytt...