Jump to content

JesperP

Members
 • Posts

  27
 • Joined

Personlig information

 • City
  Göteborg

JesperP's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Collaborator
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Läste det första. Har också skrivit några manus som använder flashbacks rakt igenom. Det har aldrig funkat för mig och jag tycker inte det funkar här heller. Manuset saknar någon egentlig konflikt. Det enda som håller honom från att vinna är att springa snabbare. Tycker alla interaktioner mellan människor i manuset är styltade också. Exempel: Den blonda är sterotypiskt bad guy för att sedan bli glad!? när han förlorar mot huvudkaraktären. Hans farsa gömmer sig bakom ett träd och ska själv försöka slåss mot skurkarna när hans egna son tittar på (varför inte skydda sin son istället?). Han delar ett ögonblick med ett litet barn för att i nästa ögonblick skiljas plötsligt. Vad betyder det att dela ett ögonblick? Och varför skulle två karaktärer dela ett ögonblick när det inte nämnts något om deras interaktion tidigare, speciellt när det gäller ett barn. Det borde väl under omständigheterna vara i något katakoniskt chocktillstånd eller bara gråta. Slutligen: han plockar fram ett foto och blir glad. Skriv inte sån skit. Jag har sett liknande animerade filmer på youtube och tycker alltid att de är skit och förstår inte riktigt varför de ens görs. Vad tycker du är kärnan i din berättelse? Trots allt detta så är det här bättre än 90% av manus som läggs upp här. Du har ok grammatik och du skriver bra loglines. Får lite vibbar av Slumdog Millionaire när jag läser din logline och det är såklart positivt.
 2. Har faktiskt inte sett de tre första men de tre andra är ju sjukt bra. Tror jag vet hur du menar med komedin. Det mesta av det jag har skrivit innan har varit drama så jag gillar väl det också en del. ;) Skickar ett PM till dig.
 3. Det låter som en intressant tanke att skriva tillsammans med någon eller, om inte annat, kunna bolla lite idéer. Vad för något är du intresserad av att skriva om och vilken genre gillar du?
 4. Det här skulle kunna bli något väldigt bra! Är det taget från egen erfarenhet? Tänker bara att det kan bli lite svårt att hålla en distans till filmen i så fall, speciellt om den ska fungera som personlig terapi på samma gång. Om detta är fallet så skulle filmen kunna fungera jättebra som en dokumentär och därmed visa för allmänheten hur det står till. Det tilltänkta slutet känns påklistrat och väldigt Hollywoodaktigt. Som jag vet det så är det ytterst ovanligt att folk som har kommit ner sig i samhället faktiskt kan ta sig upp igen. Jag antar också att du mer vill visa på att samhället förgör individen än att individen kan resa sig oavsett vad som hen utsätts för, eller? Tror att såna här filmer behövs för att upplysa allmänheten om problem i samhället. Fast man behöver såklart vara lite försiktig också över att det inte bara handlar om problemet så att endast ett budskap predikas, utan finna en balans mellan tema, karaktärer och handling. Skulle vara kul att bolla hjälpa till och bolla lite idéer när ska utveckla detta vidare!
 5. Kul och intressant film. Har sett en del skräckfilmer som ska utspela sig i en skolbyggnad. Den här lyckas bättre än alla dem, även fast det inte säger så mycket. Filmen är förutom det väldigt ojämn. Känns dels seriös, dels som en b-film. Tycker att den misslyckas lite med båda. Karaktärerna känns lite udda och man vet inte riktigt om det är menat så eller bara dåligt skådespeleri. Dialogen känns larvig och osammanhängande. Fyra specifika saker som jag finner lustigt i handlingen också: Karaktärerna (i alla fall den första) har uppenbarligen en telefon, men gör inga försök till att ringa på hjälp. Efter att den manliga huvudkaraktären får reda på att tjejen är död vet han redan om att det finns en mördare på rymmen. Den flummiga manliga karaktären stänger inte dörren efter sig när han går in i scenrummet. Karaktärerna står i ett fyllt upplyst rum och tittar ut genom ett fönster. Varför släcker de inte och gömmer sig? Sen hade jag en fundering på den övergripande handlingen: Den mörkhåriga tjejen säger sig vara rädd för mörkret, något som är en perfekt "foreshadowing" för ett avslut där hon tvingas klara sig i mörkret. Istället visar det sig att hon dödar sig själv? Hon var ju helt klart med de andra karaktärerna tidigare så i så fall måste det vara en tvilling eller hennes onda skepnad som står för dåden. Det är ett häftigt slut om man bara ser till ytan men det hänger ju inte ihop med handlingen i stort. Tänkte också på det tekniska, speciellt i början. Känns så lustigt när ljudet går från ett samtal till ett annat, utan att ha med några atmosfärljud. I början var bilden också väldigt underexponerad och saknade kontrast. Jag vill dock avsluta med lite positivt. :) Som sagt, för att vara gjort på en skola i lokaler man själv inte kan råda över var det väldigt sammanhållet. Ni fick också till vinklarna snyggt och kunde använda er av det "fula ljuset" som redan fanns på plats i lokalerna.
 6. Skulle säga att det helt beror på hur regissören vill jobba. Finns många exempel på de som verkligen vet vad de vill innan inspelningen och de som hittar sin film under inspelningen. Det största hindret mot improvisering är tiden. Om man inte har så mycket är det nog värt att planera i förväg. Såvida du inte har tillgång att öva på plats med skådespelare, kamera etc innan inspelningen måste du anpassa dig på plats helt enkelt. Men det är bra att ha ramar att utgå ifrån som t ex bildmanus och repetition med skådespelarna. Om sen dina ben ryker från under dig under inspelningen har du i alla fall kryckor att hålla dig uppe på.
 7. Härligt! Jag bor mitt i ingenstans men om några månader planerar jag att flytta till Göteborg. Vi kanske kan planera något tills dess? :)
 8. Sitter i ungefär samma sits. Vore kul med ett samarbete ifall du är intresserad. Var bor du?
 9. Väldigt b men kul att se att du har en så stor inlevelse och inte går ur karaktären. Har tittat på flera andra av dina filmer också och jag tror mig se lite talang. :p Skulle vilja se dig spela en normal karaktär för att veta säkert.
 10. Några tankar: försök etablera konflikt nästan direkt. Nu kommer den först på slutet. Visa istället för att berätta. Om V.O. ska funka så krävs det att den är väldigt välskriven och berättar något som bilderna eller dialogerna inte kan göra. Slå ihop karaktärerna som sitter och pratar. Ingen idé att ha för många karaktärer som inte bidrar något till berättelsen. De viktigaste situationerna som när han smäller till tjejen och sen tänker ta livet av sig är inte uppbyggda direkt. De bara händer och det verkar väldigt framtvingat och melodramatiskt. Kanske känns som hårda ord och det är upp till dig om du vill använda förslagen. Lycka till!
 11. Väldigt intressant film. Var dikten inspirerad någon annanstans ifrån eller kom ni på den helt själva? Den bär upp hela filmen perfekt!
 12. Haha, det har du rätt i. Jag tänkte nämligen att eftersom jag inte bor i närheten av någon större stad så kommer jag nog behöva ta mig till mina samarbetspartners istället för tvärtom. Men jag bor i Småland.
 13. Hej, jag söker någon/några att samarbeta med för att göra kortfilmer. Lite om mig: Jag har varit intresserad av filmskapande i över 3 år. Har gjort ett 20-tal kortfilmer och några uppdrags-jobb. Mitt stora fokus har blivit på manusskrivande. Jag blev nyligen klar med en första version av ett manus till långfilm och är nu istället intresserad av att skriva kortfilmsmanus som kan bli producerade. Det är här jag behöver någon att kollaborera med. Jag har tidigare inte lyckats få ihop några större inspelningar eftersom mitt kontaktnät är nästintill obefintligt. Jag söker dig som kan komplettera mina kunskaper och framförallt ta ett projekt ur startgroparna. Jag förstår att det här är en väldigt generell beskrivning. Det kan vara allt ifrån producenter, cinematografer, regissörer till skådespelare. Men jag tror det kan vara början på något större. Jag vill också tillägga att även fast samarbetet ligger på fritiden så brinner jag stenhårt för att göra film och därför är aspirationer om att uppnå hög kvalitet väldigt viktigt. Om någon finner det av intresse så skicka gärna ett PM och förklara vad för slags samarbete som önskas. (Glöm inte att skriva med var i landet du befinner dig också.) Tack Jesper
 14. Låter intressant. jeppe_92__@hotmail.com Tack!
×
×
 • Create New...