Jump to content

The Figure - En Kort Slasher


Georgios
 Share

Recommended Posts

Kul och intressant film. Har sett en del skräckfilmer som ska utspela sig i en skolbyggnad. Den här lyckas bättre än alla dem, även fast det inte säger så mycket.

Filmen är förutom det väldigt ojämn. Känns dels seriös, dels som en b-film. Tycker att den misslyckas lite med båda. Karaktärerna känns lite udda och man vet inte riktigt om det är menat så eller bara dåligt skådespeleri. Dialogen känns larvig och osammanhängande.

 

Fyra specifika saker som jag finner lustigt i handlingen också: Karaktärerna (i alla fall den första) har uppenbarligen en telefon, men gör inga försök till att ringa på hjälp. Efter att den manliga huvudkaraktären får reda på att tjejen är död vet han redan om att det finns en mördare på rymmen. Den flummiga manliga karaktären stänger inte dörren efter sig när han går in i scenrummet. Karaktärerna står i ett fyllt upplyst rum och tittar ut genom ett fönster. Varför släcker de inte och gömmer sig?

 

Sen hade jag en fundering på den övergripande handlingen: Den mörkhåriga tjejen säger sig vara rädd för mörkret, något som är en perfekt "foreshadowing" för ett avslut där hon tvingas klara sig i mörkret. Istället visar det sig att hon dödar sig själv? Hon var ju helt klart med de andra karaktärerna tidigare så i så fall måste det vara en tvilling eller hennes onda skepnad som står för dåden. Det är ett häftigt slut om man bara ser till ytan men det hänger ju inte ihop med handlingen i stort.

 

Tänkte också på det tekniska, speciellt i början. Känns så lustigt när ljudet går från ett samtal till ett annat, utan att ha med några atmosfärljud. I början var bilden också väldigt underexponerad och saknade kontrast.

 

Jag vill dock avsluta med lite positivt. :) Som sagt, för att vara gjort på en skola i lokaler man själv inte kan råda över var det väldigt sammanhållet. Ni fick också till vinklarna snyggt och kunde använda er av det "fula ljuset" som redan fanns på plats i lokalerna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...