Jump to content

Schmikey

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

Everything posted by Schmikey

 1. Va hos polarens stuga o filmade lite, inget komplicerat men hör gärna vad ni tycker :)
 2. Jag håller med Gh2 e grym.. men att säga att den håller samma standard som red kameran är skitsnack... 5k RAW, jämfört med 1080 komprimerad... snälla... Det finns inte mycket som slår red kameran i detalj. Förövrigt tycker jag du e grym David.. såg din video från filmriot och gillar dina videos skarpt!
 3. jag köpte mig nyligen en 60D jag också.. tänkte länge vad jag skulle köpa för objektiv. Köpte tillsut ett tamron 17-50mm f2.8 vilket jag tycker är riktigt grymt, skarp bild och funkar relativt bra i lågljus.
 4. Hur filmade du hon i skogen? hade du någon rig? steadicam etc? och vad använde du för picture style? :D
 5. aha, så det man ändrar själv i kameran är bara lite enklare? bör man ladda ner något?
 6. Kan någon förklara detta med "picture styles" Vad är det man laddar ner? jag trodde man ba ställde in Bildstilen i kameran. Technicolor CineStyle vs Marvels Cine Style Test with S-curve LUT on Vimeo
 7. har fan inget negativt att säga om denna, Sjukt fet.. Riktigt snyggt foto!
 8. Jag hade sagt go pro på en hjälm.. med det ger ju inte den bästa bilden. FreddieW visade hur man kunde fästa en DSLR på en hjälm. Det blev ganska fett tyckte jag, och att han lyckades få plats med en 60D så fick bra bild me :)
 9. Ja jag håller med, vi har lite olika idéer nu men jag har ingen aning om hur vi ska lägga upp det.. känns som det kommer bli mer repotage än dokumentär.. och ja detta är vår första dokumentär.
 10. känns inte som så jätte mycket har förändrats men samtidigt är jag ganska ny här. Ser bra ut annars! :)
 11. Veitnamesiska stridspiloter kanske kan vara en bra topic?
 12. Något lokalt musikband kanske?
 13. Ska göra en dokumentär i skolan som ska vara mellan 5-15 min? Idéer?!?!?! Tack!
 14. Bästa tråden hittills! jag sitter också på ett velbon c-600 med en canon 60D.. jag ska nog köpa mig en IGUS slider.. Amazon.com: Drylin® W1080-B Linear Motion System for Camera Sliders - smaller pre-drilled version, ready to go: Camera & Photo Dom går på ungefär 1500-2000 o sen får man köpa ett huvud till det. jag har sökt sjukt länge och försökt flera olika "Do it yourself" men blev inte riktigt så himla bra. Det finns även "Indieslider" som kostar 100-160 Dollar + frakt som verkar vara helt ok.
 15. Jag kanske är en canon fanboy, men att Canon står på ruta ett tycker jag e skitsnack. Att använda Auto- inställningar är aldrig bra, du kan åstadkomma så mycket mer ifall du själv ställer in det. Sony vet jag har släppt en hel del grymma kameror men personligen tycker jag att det är bättre att köpa en Canon för då får du en grym kamera att fota med också. Sen den är ju inte jätte svår att använda, jag tycker det är roligt att lära mig och kunna pilla lite när man ska filma och inte ba klicka auto o börja filma men det e ju min åsikt. :)
 16. Vi ska göra en dokumentär nu efter vintern. Den ska vara mellan 5-15 minuter men vi har inga idéer alls. Någon som kan hjälpa?` Det är redan en annan grupp som har gjort om ett band så det går inte. hoppas att jag postade på rätt ställe :)
 17. Okej, DSLR kameror är mer komplicerade att använda.. men ger grym bild.. Och det som är bra med system kameror är att man kan få "SDOF" Shallow depth of field vilket betyder att du kan få ett väldigt litet skärpedjup och kör bakgrunden ur fokus. Det är detta som gör Dslr´s så bra eftersom du kan enkelt byta objektiv och skaffa det lilla skärpedjupet som alla "storfilmer" har. men sen är ljudet ett problem.. man måste köpa en mic till eller en extern ljudinspelning. Så vill du ha proffisionell look så är systemkameror ett bra alternativ men kan bli dyrt med allt man köper till. jag köpte mig ny
 18. Jag hade sagt en Canon eos 60D o köpt till en extern ljudinspelare.. eller Möjligen köpa Canon 550D-600D vilket e lite billigare.
×
×
 • Create New...