Gå till innehåll

Mikdawg

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Stockholm
  • Namn
    Mikael

Utmärkelser för Mikdawg

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Är det nån som kan skriva ut lite mått? Jag blandar febrilt för att få fram ett bra resultat till inspelning imorgon, men just nu ser det ut som rinnande rödbetssallad.
  2. Testa detta (i after effects): På din karta ritar du med "pen tool" ut en mask som representerar din sträcka från början till slut (du behöver inte koppla ihop ändarna). Sen lägger du på effekten "Stroke" (Render/Stroke). Om du nu går ner och ändrar färgen till t.ex. röd och ökar Brush size lite så ser du att en röd linje kommer fram där du ritat din mask. Nu kommer vi till animations biten. Ställ dig i Timelinen där du vill att den röda linjen skall starta. Sen sätter du "End" värdet till 0% och trycker på stoppuret (skapar en keyframe). Sen hoppar du fram i Timelinen till slutpunkten och ställer "End" värdet till 100% och skapar en keyframe där. Det var allt!
  3. Mikdawg

    Färgeffekt

    Jag testade att skapa ett mönster med Fractal noise i After Effects. Där gick jag sen in och ökade sub scaling (sub settings/sub scaling) tills det blev lagom stort. Sen la jag på Colorama med ett passande färg mönster (Fire and smoke t.ex.). Om man sen bara animerar t.ex. evolution i Fractal noise så ändras färgerna på ett coolt sätt. Ok, det ser inte exakt ut som din länk, men du kanske tycker detta passar bättre.
  4. Vet inte om jag fattat riktigt, men Trapcode har en schysst plugin till AE som heter Shine. Där kan man skapa ljus som lyser bakifrån bilden och mot kameran, det kan man sen styra både i styrka och riktning (även färg förresten). Om man placerar en sådan effekt i lampans centrum skulle man kunna få den att lysa upp starkt för att dölja ett klipp. Hoppas jag förstod rätt och kunde hjälpa
  5. Tjena! Att få fram bokstäverna en i taget i AE är inte så svårt. Använd Text/Path Text (jag har Pro versionen, men tror den finns med i den vanliga oxå). Iaf så går du in under Andvanced och sätter Visible Charachters på 0, samtidigt som du gör en keyframe. Sen hoppar du fram på timelinen till där du vill att sista bokstaven skall skrivas, så skriver du in ett nytt värde under Visible Charachters. (Vill du t.ex. att en bokstav skall komma fram för varje frame så får du skriva exakt det antal bokstäver du har som värdet på den sista keyframen) Hoppas jag har förklarat någorlunda bra, annars får du fråga om det är något. Lycka till!
  6. Hade du något av det ni filmade först kvar? Isf kanske du kan använda lite av det som etablireingsbilder. Typ visa stugan och omgivning på långt håll. Sen är det ju bara att filma skådisarna mot saker som hade kunnat ligga vid den första stugan. Alla inomhusscener borde ju gå bra t.ex. Hoppas det löser sig!
  7. Hej! Jag är på jakt efter en kamera. Dock kan jag väldigt lite om ämnet och har precis börjat läsa mig in på det. Det här med 3CCD verkar vara en bra grej. Men är det alltid bättre än 1CCD? Även ifall 3CCD endast är 1/6" stora. Eller kan man komma upp i liknande kvalitet med 1CCD som är större? Jag har kollat lite på Panasonic NV-GS200. Någon som äger den och vill berätta om hur bra den är? Eller om någon har något annat tips på en bra kamera så blir jag jätte glad. Prisklass runt 10 000kr. Helst någon med bra manuell fokus. En fråga till förresten... varför är det bra med en RCA AV/IN port? Tack på förhand!
  8. Hej! Nyss upptäckt detta suveräna forum och här kommer min första fråga. Hur får man till en CSI inzoomning? Ni vet när det går från filmat material och sen befiner man sig plötsligt inne i en dataanimerad kropp eller nåt liknande. Jag har visserligen inte testat men det känns som ett vanligt klipp inte räcker. Hoppas ni förstår vad jag menar. Red: Vad jag menar är en en övergång från en "vanligt" filmat bild till en datoranimerad bild. Det filmade kanske är en närbild på ett kulhål i en kropp eller nåt, sen så blir det helt plötsligt datoranimerat och man får se inne i kroppen. Så som jag kommer ihåg ser det ut som den första bilden liksom blir som en tunnel eller nåt som helt mjukt leder till datoranimationen. Hoppas detta förklarar lite bättre. Eller så kanske någon som förstår vad jag menar kan hjälpa mig förklara :).
×
×
  • Skapa nytt...