Jump to content

Three Doors Down


Bam__Margera

Recommended Posts

Om det är svårt att förstå hur det ser ut så kanske jag kan komplettera förklaringen. För det första är det låten "Let me go" från 3 doors down:s senaste platta.

 

Det du försöker förklara är en övergång där man har en del ljus i bakgrunden som sedan förstärks så att det blir ett vitt eller blått sken över nästan hela bilden. När ljuset sedan försvagas så man ser mer av bilden är det ett annat klipp.

 

Jag testade själv den här tekniken alldeles nyligen. Inte lika avancerat som i den videon men ändå. Då tar man och filmar så lampan ser bra ut i kameran och sedan låser man kamerans exponering. Efter detta förstärker man ljusstyrkan i lampan eller alternativt riktar den rakt emot linsen och då blir det vitt eller blått över hela skärmen beroende på vilken färg man har på lampan.

Link to comment
Share on other sites

[citat=gunnar_g]Jag testade själv den här tekniken alldeles nyligen. Inte lika avancerat som i den videon men ändå. Då tar man och filmar så lampan ser bra ut i kameran och sedan låser man kamerans exponering. Efter detta förstärker man ljusstyrkan i lampan eller alternativt riktar den rakt emot linsen och då blir det vitt eller blått över hela skärmen beroende på vilken färg man har på lampan.[/citat]

 

Har sett video nu också. Föregående beskrivning av effekten stämmer väl rätt bra, det är ju som ett blåskimmrande motljus som ibland bara flimmrar till och ibland leder till en övergång.

 

Men som jag förstod det handlade det väl mer om hur man kan åstadkomma detta i redigeringen, så man slipper släpa med sig blåa lampor till inspelning. Det finns ju nån motljuseffekt i Premier "Lens Flare" heter den väl men där kan man dessvärre varken justera färg på motljuset eller riktningen i speciellt stor utsträckning.

Link to comment
Share on other sites

Vet inte om jag fattat riktigt, men Trapcode har en schysst plugin till AE som heter Shine. Där kan man skapa ljus som lyser bakifrån bilden och mot kameran, det kan man sen styra både i styrka och riktning (även färg förresten). Om man placerar en sådan effekt i lampans centrum skulle man kunna få den att lysa upp starkt för att dölja ett klipp.

 

Hoppas jag förstod rätt och kunde hjälpa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...