Gå till innehåll

gunnar_g

Medlemmar
  • Inlägg

    74
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    1

gunnar_g vann dagen senast den 6 oktober 2005

gunnar_g hade det mest gillade innehållet!

Personlig information

  • Ort
    Västerås
  • Namn
    Andreas Lagestrå

Filmskapande

  • Intressen
    Film kanske?

Utmärkelser för gunnar_g

Entusiast

Entusiast (6/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Jag har försökt en mängd gånger att exportera min film till divX avi-filer och allt går bra med renderingen men när jag ska kolla på dem funkar det inte och det är när jag kollar med divX-spelaren. Har analyserat filmerna med ett annat program för att se att allting står rätt till och det säger att allt är helt ok. För att få det att funka nu får jag ta och rendera en okomrimerad variant av mitt klipp och sedan konvertera det i divX-konverteraren men det känns bara som ett fruktansvärt dåligt arbetssätt. Någon annan som stött på problemet? Hur gör jag för att råda bot på problemet
  2. Jag håller på med en uppgift där jag ska beskriva jobbet för en Production manager. Jag ska ge exempel på run sheet, call sheet, releases, agreements, reports och forms, helst skrivet på engelska om det finns. Jag vill helst ha det i form av en hemsideadress där jag kan ge exempel på detta. Har ni inte svaret på alla men åtminståne en av dessa så skulle jag gärna vilja veta det. Om något är oklart så fråga mig. Det vore supernajs om någon skulle kunna hjälpa mig med detta!
  3. Ja jag köpte ew-100-ENG paketet där SKP-100 ingår. Jag har inte använt den massor än men de gånger jag har testat den har den fungerat väldigt bra och man behöver inte dra upp ljudet massor på recievern. Det du ska tänka på bara att den inte har phantommatning till mikrofonen utan kan endast köras med dynamiska mikrofoner och andra som inte kräver hög strömstyrka för att drivas. Kan tyvärr inte säga att jag har prövat så värst många mikrofoner med den. Jag tror jag använde en halvtaskig AKG men det fungerade helt ok.
  4. Hejsan. Jag vet inte om jag postar detta på rätt forum men men... Jag undrar om det är någon som vet vart man kan utbilda sig till steadicam-operatör och vad det i så fall kan tänkas kosta. Bara ni som vet behöver svara.
  5. Jag har en vx2100e och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med den. Jag köpte den för ca ett år sedan och har hunnit med att filma en hel del med den. Det som är de positiva sidorna av kameran är att den ger riktigt bra färger och är mycket bra om inte bäst i dåligt ljus. Den har som de flesta andra DV-kamerorna en nackdel i att det just ser lite hemmavideoaktigt ut om man inte ger den rätt förutsättningar. Den enda kameran som skulle tillmötesgå det behovet, om vi pratar i samma prisklass, är Panasonic DVX 100 som har en funktion för att ta bort lite av DV-känslan. Har dock inte sett något material från denna så jag kan inte uttala mig om hur bra detta funkar. Om du utbildar dig inom området så tror jag att det här kan vara en lämplig kamera eftersom du har alla manuella inställningar (vilket är ett måste) plus att du har bra bildkvalité. Att du sen inte får fram den perfekta "filmlooken" spelar inte så stor roll. Det som är viktigt är väl att du lär dig hantera formatet så bra som det bara går för som det sagts tidigare så spelar ljus och ljud en stor roll för om det ska verka proffsigt. Om du oroar dig för vad folk ska tycka om en film så är det inte själva looken som är det största utan det är att skådespelet och dialogen är intressant. Looken är endast uppseendeväckande de första minuterna av filmen sen vänjer man sig. Fråga gärna om du har fler frågor
  6. Det verkar vara riktad till en mer profissionell publik men läser man prestandan blir man lite fundersam över några saker. Jag skulle rekomendera dig att kolla upp hurvida kameran har dv-in då det inte stod specificerat på länken på blocket. Om den inte har det betyder det att du aldrig kan lägga tillbaka filmen på band igen när du har redigerat den i datorn. Om du ska leverera till någon som vill ha ett profissionellt resultat gäller alltid band då du inte har någon kvalitetsförlust. Annars verkar det vara en bra kamera. Den verkar ha inställningar för manuellt ljud och många knappar med tillägnade funktioner... det är bra. Sen om du vill ha axelkamera eller handkamera är väl mest en smaksak. Sen kör den på DV-band och inte mini-dv vilket kan göra att du får lite svårare att få tag på band men du får en lite stabilare kvalité om man ska tro tillverkarna. Kolla upp hur gammal den är..
  7. Jag fattade inte mycket av länken eftersom det inte framgick speciellt tydligt vad det var för typ av hjälpmedel till kameran och verkligen inte trådlöst... nåja. Det som är den faktiska sanningen är att det är sladdburet som är det allra vanligaste pga att ett trådlöst system med bra bildkvalité kostar mycket... Det funkar inte särskillt bra med ett sådant system som finns för att föra över bild trådlöst hemma... har prövat. Det är fruktansvärt känsligt när man rör sig med kameran då "radioskugga" verkar infinna sig mest överallt och bilden sprakar, blir svartvit eller försvinner helt. Det som man använder sig av när man kör sladdburet är för det mesta analogt eftersom den digitala tekniken är begränsad av firewirekablar på 12m för att inte tappa kvalité om jag inte minns fel. Det kommer dock ny teknik framöver verkar det som men det är långt ifrån här än. De typer av kablar är RG59 kabel med bnc-kopplingar i ändarna. Sladden ska ha en inpedans på 75Ohm.
  8. Jag har inte skaffat det än men funderar på att köpa ett polariseringsfilter eller uv-filter för att skydda linsen, det är ju billigare å paja ett sådant än själva linsen. Jag har nyligen köpt ett trådlöst micksystem från sennheiser också eftersom att micken på kameran fungerar rätt taskigt i de flesta lägen. Eftersom jag tycker att ljudet är viktigt så fanns det ingen annan utväg för mig. Sen måste du ta och skaffa det största batteriet till kameran. Jag köpte mitt på e-bay från england för 600kr, original faktiskt. I sverige får man betala 1900kr på cyberphoto om man ska ha samma batteri. Det räcker upp till 400min vilket gör att man aldrig behöver känna att man inte har tillräckligt med batteritid. Sen är ju ett riktigt videostativ ett måste om du ska få någon som helst profisionell look på det som du filmar. Jag kör på ett gammalt stativ från velbon med oljedämpat huvud. Riktigt stor skillnad mot ett fotostativ.
  9. Det finns inga genvägar fram till en perfekt bild i dåliga ljusförhållanden utan konstgjord belysning. Det som man kan göra är antingen att skaffa en kamera med ett väldigt lågt lux-tal t.ex vx2100 som ligger på 1 lux eller belysa med konstens alla regler.
  10. Tjena! Helt ok att du frågar. Jag köpte kameran på netonnet.se för 24990kr för ganska snart ett år sedan. Det var det billigaste då för man letade ju ganska mycket kan man säga. Jag har ingen försäkring på den än men funderar skarpt på att skaffa, jag trodde det var lugnt för min hemförsäkring täcker upp till 30000 men vet inte riktigt om det bara gäller i hemmet eller något annat dumt som gör att man inte får ut några pengar när det väl händer något.
  11. Här kommer några bilder på min väska... De är inte särskilt snygga men mattan i väskan ville bara äta upp allt ljus så jag var tvungen att överexponera bilderna så man kunde se några nivåer över huvud taget.
  12. gunnar_g

    Aluminiumväska

    Jag köpte en väska på clas ohlson som var av metall i ramen medans det andra såg ut som aluminium men är det inte. Har man bara lite skumgummi mellan kameran och sidorna så är det inga problem. Ska du stå på väskan eller lägga den underst när du packar mycket grejer kan det ju vara idé att skaffa riktigt men annars kostar det bara mer pengar.
  13. När jag skulle skaffa väska till min vx2100e så tyckte jag att alla väskor var så dyra så jag tog och byggde en själv. Jag köpte ett hardcase på clas ohlson som skulle användas till cd-skivor eller nåt, sen tog jag en bit skumgummi och markerade ut var kameran skulle ligga sen skar jag ut de bitarna. Efter detta klädde jag in skumgummit med högtalarmatta från biltema (limmade innan). Jag är supernöjd med min väska och den fyller verkligen funktionen bra. Jag kan lägga upp en bild senare när jag är hemma.
  14. gunnar_g

    Handvriden stativskruv

    Jag vet inte om det finns med en sådan "ratt" som du har på bilden. Skruven går att få tag på billigt i en välsorterad järnhandel. Det du ska fråga efter är kvarttums-gänga eller UNC 1/4.
  15. Skillnaden mellan DV och Film beror nog en hel del på optiken som man använder också. På film använder man väl kameror som har objektivfästen medans de flesta av oss här förmodligen använder kameror med fast optik. Skillnaden känns uppenbar när man har fotat med en vanlig digitalkamera för hemmabruk och sedan fotar med en digitalsystemkamera. Den tekniken som jag nämnde tidigare alltså mini-35 adaptern bygger ju på att man filmar på en mattskiva som är kopplad till ett extern objektiv.
×
×
  • Skapa nytt...