Gå till innehåll

Gren

Medlemmar
  • Inlägg

    77
  • Blev medlem

Utmärkelser för Gren

Entusiast

Entusiast (6/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Utöver din kamera och adapter behöver du något objektiv. Gamla manuella (utan autofokus) Canon och Nikon linser funkar fint. De är rätt billiga begagnat. Se till bara att när du beställer adaptern, att den kommer med rätt fattning till linsen. (T.ex om du har Nikon linser, har Brevis en Nikon fattning.) Sedan får du räkna med att skärmbilden på kameran blir uppochned, så en liten extramonitor till kameran (gärna med batteridrift) är bra att ha. Bra stativ är inte heller helt fel. Sedan är det bara att köra! :-)
  2. Skaffa en pennkamera. Typ sådan här: http://www.sports-camera.com/index.htm Man kopplar den i videoingången till vilken DV kamera som helst och använder kameran som bandspelare (stoppas i ett säkert ställe inne i bilen). Vi hade en pennkamera fasttrejpad i en vinge på ett konstflygplan som körde akrobatflygning upptill 9G, och det var inga problem. Den tog dock störningar från radiotrafiken, men med bättre sladdar hade det kanske kunnat undvikas.
  3. Gren

    En till monitor men vilken?

    Mitt tips är att ha två likadana, så man kan ha dom brevid varandra och få ett riktigt stort arbetsyta. Om skärmarna är olika, blir det hack vid övergången och det är inge kul.
  4. Det finns inga fasta priser på sånt vad jag vet. Det är en förhandlingsfråga mellan dig och bandet/skivbolaget.
  5. Gren

    rendering i vegas

    Jag misstänker att din hårddisk är formaterad till FAT32, och då kan den inte hantera filer som är över ca 14 gb stora. När filen blir bör stor, får du felmeddelandet. Rendera filen istället till en disk som är formaterat till NTFS.
  6. Har oxå använt Word tidigare, och det går hyfsat, men det är bökigt och tidskrävande med att hålla ordning på rätt formatering. Med manusprogram sker all formatering automatiskt, så man kan koncentrera sig på att vara kreativ istället. Final Draft är nog bäst, men Celtx kommer inte långt efter. Dessutom är den på svnska och GRATIS. Finns både till Mac och PC. http://www.celtx.com/
  7. Gren

    Vitbalans med blandat ljus

    Om du har ljusblått filter, kan du sätta den framför redheadsen och vitbalansera som utomljus. Filtret tar bort den rödbruna nyansen inomhus. Om du sedan får en flaktig nyans någonstans, går det ganska lätt att korrigera i redigeringen. Du kan även laborera med olika installningar på plats. T.ex kan du vitbalansera kameran mot vitt papper.
  8. Gren

    DVCPRO i budgetversion

    http://www.red.com
  9. Gren

    Bra oljdämpat stativ

    Den där är väl OK om kameran ska stå still, när du fotar, men om du ska göra mjuka panoreringar utan att det rycker, behöver du den oljedämpade 501:an. Har själv DVX100 + 501 och kan säga att de funkar bra ihop. 501 ger väldigt mycket för pengarna och håller många års slit. Dock dehöver man även något stadigare ben t.ex Manfrotto Video Pro light 351MVB - finns på cyberphoto.se för 2045 kr. Det blir en slant, men om man vill ha en seriös stativ, så kostar de lite mera.
  10. Gren

    Bra oljdämpat stativ

    [citat=barnholdt]Jag köpte denna combon http://www.scandinavianphoto.se/?44734 dock från en annan ÅF. Tycker den funkar bra än så länge, bara provat den i drygt 3timmar. Men tycker ändå jag har använt det så mycket att jag kan rekomendera det som ett allternativ.[/citat] Inget fel på grejerna, men om man har inte så mycket stålar, duger Manfrotto 501 Pro fint som huvud. http://www.scandinavianphoto.se/?44733 503 är större och stabilare än 501, men om man inte har en kamera, som väger över 5 kilo, är 503 lite overkill.
  11. Gren

    Surround-mixning

    dialog = center alltid musik = höger + vänster fram atmosfär = mitten/bak effekter kan man lägga lite varstans beroende på handlingen
  12. Gren

    Dolly på räls

    http://www.cameradolly.se/ http://wilson.pp.fi/mikko/photos/dolly/
  13. Gren

    progresiv slutare eller inte

    En sak till är väldigt viktig: CCDs storlek. Större chip ger alltid bättre bild.
  14. [citat=Hagwall][citat=Gren]Om man vill göra bilden mörkare efteråt, ska man ha ordentligt med ljus från början, annars blir det grynigt (=brus) och ser trist ut.[/citat] Är det inte tvärtom... att när man vill ljusa upp det blir det grynigt. Grynen göms väl om man mörkar ner en ljus bild.[/citat] Precis. Man ska ha en välexponerad bild från början och mörka ned den. Spelar man in i dåligt ljus och ljusar upp en mörk bild ser det fruktansvärt ut. Använd gummikablar och se till att du har jordat uttag. Plastkablar är ingen bra - speciellt om det blir kallt, kan de bli livsfarliga.
  15. Gren

    progresiv slutare eller inte

    [citat=Gabrielwatson]proggresiv slutare är den bästa uppfinningen sedan videokameran, du vill aldrig gå tillbaks till interlaced efter att du använt det. dock finns det bara 2 konsument dv kameror med P, canon xl2 samt panasonic dvx100.. och ingen av dem kostar 10-15 000 kr...[/citat] Många av Panasonics konsumentkameror spelar in progressivt (t.ex NV-GS500 = under 10 papp). Håller med att progressivt är underbart. Köp inte en kamera som är enbart interlaced.
×
×
  • Skapa nytt...