Jump to content

dew

Members
 • Posts

  37
 • Joined

dew's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tack för din feedback Désirée. Första scenen är lite för lång och otydlig. Till nästa version ska jag jobba med att göra den scenen tydligare och dela upp den i tre olika scener. Visst är handlingen för tunn, det har stått stiltje i det här manuset ganska länge för att jag inte har kunnat valt en riktning. Manuset fick lite nytt liv nu med feedback, så jag ska ägna närmsta veckan åt en ny version som breddar handlingen. Hur tycker du dialogen fungerar annars? Just "Hon har slutat lånat ut. Vilket kanske inte är så konstigt när hon aldrig får tillbaka." vet jag är alldeles för övertydligt. Tidigare hade jag bara "Hon har slutat lånat ut." Ändrar tillbaka till det, eftersom det framgår tillräckligt tydligt ändå.
 2. Tack för dina åsikter daac! Det ger verkligen mycket då man lätt blir förblindad när man sitter och skriver. Det är en liten etta, vilket jag får ändra så det framgår i manus. Hela samtalet sker utanför bild. Det kanske inte framgår tillräckligt tydligt? Ja, jag behöver helt klart förtydliga min bild av den scenen, i nuläget framgår det inte alls tillräckligt tydligt. Handlingen är något jag måste jobba med, det blir tydligt när jag får lite vettig feedback. Jag vet ungefär vilka ändringar som behövs göras för att det ska bli så som jag vill ha det. Jag vill inte att man ska känna sympati för någon av karaktärerna. Dock måste jag göra dem lite mer mångbottnade så de blir intressantare karaktärer. Klantigt av mig.
 3. Hejsan! Skadat gods är ett 12 sidor långt manus som handlar om två unga män som har fastnat i dekadenta hjulspår. Pengarna är slut och sista varningen har kommit från hyresgästföreningen. Hur ska man klara av att betala hyran? Männen försöker hitta en lösning under ännu en blöt utekväll. All konstruktiv kritik är välkommen. /David SKADAT GODS.pdf
 4. Det är hans genomtrevliga sätt och blombuketten som får han att framstå som äldre än vad han är. Jag ser pappan i alla Josef Fares filmer framför mig.
 5. Jag får lite Funny Games vibbar av manuset, fast det här är inte lika obehagligt. Lyckas du få in än mer obehag kan det bli riktigt bra. Ibrahim känns äldre än 40 i sitt agerande, bilden jag får framför mig när jag läser är en man i 50-55 års åldern. Kanske skulle tjejerna kunna hota Ibrahim med att skicka videon till hans nära och kära, övertyga honom att faktist göra något sexuellt? Så det blir lite mer som står på spel för honom. Är det rätt tänkt av mig om jag tolkar Khans roll som muskler? Att han är ett fysiskt hot och på så sätt göra det mer obehagligt för Ibrahim?
 6. Snälla människa, lugna ner dig. Låt det ta sin tid. Om någon har feedback att ge dig så kommer den när den kommer. Ingen idé att tjata, det gör inte folk mer intresserade av att läsa det du skrivit.
 7. Tycker du lyckas förmedla en tydlig nerv i manuset, mycket bra! Jag vill i alla fall ha någon liten vink om vad experimentet egentligen handlade om, jag ser inte riktigt anledningen till att utelämna det även om det såklart inte behövs göras övertydligt. Slutet tycker jag kommer för abrupt, det känns som filmen slutar när den verkligen börjar komma igång. Hade du tänkt att göra det längre eller vad är det för ändringar du har i åtanke?
 8. Dina karaktärsbeskrivningar är väldigt fattiga. Bara åldern säger mig ingenting. Försök måla upp en bild av karaktärerna, så läsaren inte fantiserar ihop en bild som du anser är felaktig. Vad är syftet med att skriva på engelska? Jag ser ingen anledning till det när jag läser manuset. Jag tycker det skulle vara bra mycket intressantare om du skrev på svenska och förankrade handlingen i någon svensk stad. Då skulle du också kunna välja någon mer givande destination för handlingen än Hawaii. Jag menar, om Frank köper en tur- och retur resa till Helsingör eller Travemünde, säger det mer om den Frank jag föreställer mig när jag läser scenen. Det är svårt annars att uttala sig om scenen när man inte vet dess sammanhang.
 9. Tyckte de såg ganska bra ut, men gör något eget istället. Kanske något med lite mindre intensitet än Taxi Driver och Denzel-klippen.
 10. Det som är bra med manuset är att det är tydligt skrivet och lätt att visualisera framför sig. Däremot är det en film jag inte skulle vilja se. Slutet tilltalar inte mig alls och jag har oerhört svårt för barnskådespelare.
 11. Nu har jag bara läst en 10-15 sidor eller liknande, men kan ge ett litet utlåtande i alla fall. Tycker början, de första scenerna med forskarna är bra skrivna. När sen ungdomarna kommer in i bilden tappar jag snabbt intresset, dialogen känns väldigt mycket ungdomsbok över det. Många "vi ser" och en del kameraanvisningar som stör flytet och gör manuset jobbigare att läsa, eftersom du annars har ett bra flyt. Kan inte säga så mycket mer, men om jag läser igenom hela så återkommer jag med mera åsikter.
 12. Jag är också från Gävle. Ingen erfarenhet över huvud taget dock, förutom några kortare manus.
 13. Letar du fortfarande efter manus? Jag har en färdig version av manuset jag skrev om här över.
 14. Jag kan återkomma när jag kommit lite längre med manuset. En hel del kvar att skriva, så att säga. Kom på att det är en försäkringskassan-lokal och inte ett systembolag som behövs. Fel av mig :)
 15. Jag håller på att knåpa ihop ett manus som kräver typ fyra skådespelare, ett vardagsrum och ett systembolag. Drama också, mörkt så det förslår.
×
×
 • Create New...