Jump to content

Experimentet 20 sidor


J_Hammond

Recommended Posts

Har jobbat på det här manuset till och från för länge och behöver lite fräscha ögon. Det är redan saker jag vet att jag vill ändra men kolla in i alla fall.

 

"Julia är trött på sitt jobb, hon har nattpasset som skötare på ett ålderdomshem. Men när hennes pojkvän kastar ut henne och hon tvingas flytta in hos sin mamma bestämmer hon sig för att göra något drastiskt"

experimentet draft2.pdf

Link to comment
Share on other sites

Tycker du lyckas förmedla en tydlig nerv i manuset, mycket bra! Jag vill i alla fall ha någon liten vink om vad experimentet

egentligen handlade om, jag ser inte riktigt anledningen till att utelämna det även om det såklart inte behövs göras övertydligt.

 

Slutet tycker jag kommer för abrupt, det känns som filmen slutar när den verkligen börjar komma igång. Hade du tänkt att göra

det längre eller vad är det för ändringar du har i åtanke?

Link to comment
Share on other sites

När det kommer till insikt så vill jag väl säga att hon stöter bort människor och isolerar sig för att hon inte vill leva ett tråkigt svenssonliv och söker sig då till sin fantasivärld bland serietidningar, film och barnprogram där livet är enkelt och spännande. På vägen märker hon att hon måste bryta sig ut från sitt "mental fängelse" och göra en förändring själv för ingen kommer göra det åt henne. Jag vet, det låter pretto som fan och insikten går inte riktigt fram men det är min tanke i alla fall.

 

Med slutet tänkte jag helt enkelt att när hon äntligen gör en riktig förändring och tar saken i egna händer så är det redan för sent, hon väntade för länge helt enkelt.

 

Jag har funderat på att bryta upp historien och berätta den okronologiskt. Låta den börja i experimentet och berätta det som hände innan mellan experimentscenerna och på så vis låta scenerna utanför experimentet relatera mer till det som händer när hon är inne i rummet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...