Gå till innehåll

Rjlm

Medlemmar
  • Inlägg

    11
  • Blev medlem

Allt postat av Rjlm

  1. Rjlm

    Hur skriver man ett manus?

    Du bör se till att helt koncentrera dig på berättelsen. Allt annat runt omkring kan du i det närmaste bortse från helt. Skriv en bra berättelse. Sätt berättandet i fokus. I övrigt kan du lära dig mycket genom att läsa andra manus och ta till dig av hur dessa skrivits. På The Internet Movie Script Database (IMSDb) t.ex.
  2. Rjlm

    Mina nötter

    Inte ofta jag svarar men tyckte att lite uppmuntran kan vara på sin plats! Som nämnt kanske inte något mästerverk men jag antar också att resurserna inte var de mest optimala. Bortsett från det så är det underbart att se folk som verkligen försöker göra någonting lite udda! Så fortsätt med det ni gör och lite bättre för varje gång. Får lite Noel Fielding-vibbar.
  3. Exempel på det "found-footage-manuset" 10 första sidorna eller nåt sånt?
  4. Halvvägs då kanske. Nog kan man mycket väl lyckas skriva en första draft på en vecka om man är på det humöret och har tid. Kan vara bra att få ur sig snabbt ibland så man får koll på struktur etc. Det mer tidskrävande arbetet kommer ju med redigeringen sen då, lite olika med hur man jobbar förstås. Hade du något exempel?
  5. När detta händer kan du alltid testa att göra någonting väldigt oväntat, manuset nu är ju ändå på 63 sidor så du har en hel del spelrum att göra stora förändringar i storyn om du ska upp till runt 120 eller vad du har för mål. T.ex. gå tillbaks ett par sidor och vält en byggnad, skjut en huvudkaraktär, ha Vasilij kasta granater vilt omkring sig för att tvinga fram protagonisten på nåt vis, krascha en bil in i en barnfamilj som sen måste räddas, bränn upp en park, ha protagonisten bli av med ena armen i något olycka, ta in en helt ny men färgstark karaktär, vad som helst som får hela berättelsen att ta en ny vändning, tvinga dig själv att få berättelsen att ta en ny vändning, skapa kaos och försök sen komma tillbaks mot det slut du hade tänkt dig.
  6. Hej! Jag har skickat pm!
  7. Ok. För mycket prosa kanske, ska tänka på det. Snabbmatsrestaurangen har hamnat väldigt konstigt till, så som den är beskriven var inte så som jag tänkte den, det ska fixas! Tack så mycket för era kommentarer, det uppskattas! Går lite blind på texten efter en stund.
  8. Tack! och tack! Jo jag misstänkte att det kunde bli lite svårt att förstå, det var lite därför jag lade upp just denna också för att kolla hur berättelsen uppfattas, jag vill inte att det ska vara övertydligt förståss men det får ju inte vara för förirrande heller. Grundidéen är ganska enkel: En deprimerad och ensam man som försöker desperat att få ordning på sitt liv, han väntar på att något stort och bra ska hända, men det kommer ju inte av sig självt. Han funderar på att ta självmord och gör det symboliskt redan i början på berättelsen då han sparkar kråkan, och resten av berättelsen därifrån handlar om att han försöker övertyga sig själv om att det är rätt beslut att ta, en intern konflikt, och till slut blir han slagen av sin "mörka sida" och fullföljer uppgivet självmordet. Grotesk kan nog vara rätt ord, grotesk och väldigt mörk, en tragisk berättelse. Film är konst! Det svåra är ju att övertyga någon att ta sig an projektet....
  9. Det var ju det där med att presentera sig.... men det är jag väldigt dålig på så jag tänkte att jag kunde lägga upp ett litet manus istället. Berättelsen handlar kortfattat om en man som har lite problem med självförtroendet.
  10. Spännande! Jag saknar dock någon form av insikt eller förklaring på slutet, vad handlade experimentet om egentligen, vad ville de ha reda på? Var kriget eller vad det nu var en ren slump eller fanns det någonting ytterligare i det?
  11. Hej, skickade privat meddelande till dig ang. kortfilmsmanus på 11 sidor. Mörk humor/drama.
×
×
  • Skapa nytt...