Gå till innehåll

WingDing

Medlemmar
  • Inlägg

    72
  • Blev medlem

Allt postat av WingDing

  1. WingDing

    Voodoo Film Productions

    Hade varit intressant att gora en antologi (for those of you who don't know what that is - Antologi - Wikipedia), tar shaarken pa sig att bestamma tema och genre sa ar jag villig att bidra med en del, eventuellt kan alla som vill skapa en del och sen rostar man fram de basta. Shaarken eller nagon som valjer att "bestamma"/producera bor aven ta pa sig att skriva sjalva huvudstoryn som de kortare delarna sen kretsar kring. Hade varit speciellt intressant om man hade haft diverse workshops - internetbaserade eller fysiska traffar - manusforfattande, produktion, regi, kamera, post-production - for alla som ar villiga att lara sig - lite som en filmskola, fast anda inte - bara en community som delar med sig av det dom kan bast. Jag tror bade talangen och kunskapen finns har. Daremot maste nagon ta tag i och styra upp hur det ska funka, for annars blir det att alla drar i 100 olika riktningar och sen blir det pannkaka av det. EDIT: NU sag jag att detta postades for 5 manader sen. Jag har producerat 10-talet kortfilmer och haller just nu pa med ytterligare en, jobbar aven som frilans med egen firma med allt mojligt. Sa om seriost intresse finns sa kan jag hjalpa till att styra upp det. PM i sa fall.
  2. WingDing

    Kineraw: S35 MINI

    Ser intressant ut! Om ett par ar sa antar jag att priserna pa Digital Cinema kommer vara sa pass pressade att det blir nasta generations DSLR, bara att jamfora vad LCD tv kostade nar dom kom ut jamfor med vad du kan kopa en LED for idag. Jag kan inte hitta nagon info, men vet du vad S8an kommer kosta? EDIT: Worth checking out, http://www.digitalbolex.com/news/
  3. Och vem som helst kan spela hockey i NHL och om du vill komma och papeka att folk i rullstol inte kan gora det sa varsagod. Sa ditt troll. Ga och gom dig i grottan du kom fran, resten kan vi ta i PM om du har lust. Andreas, tack for backstoryn, jag hade garna sett det i sjalva filmen eftersom det inte sa spelar sa stor roll for publiken att du vet om att dar finns en backstory, fram for allt, sa tror jag att filmen hade tjanat pa att vara nagon minut langre och med backstoryn involverad, det hade gett mer kraft at karaktarerna och mer djup at storyn.
  4. Haha och "vem som helst kan regissera" eller hur var det nu?
  5. Alright. Lite feedback fran min sida da. Jag haller inte riktigt med Tolin i hans asikter om att har behovs nagon form av ett "establishing shot" som visar vilken ljuskalla som anvands, helt arligt tycker jag att det hade varit helt befangt om det har hade funnits ett shot bara for att visa en lampa. Jag kan borja med det jag gillar. Till skillnad fran Tolin gillar jag mestadels fotot, det ar klart att vita vaggar ar vita vaggar och det ar ganska trakigt att filma mot, men det ar ett produktions val och inte ett fotoval. Ljudet och musiken ar fenomala, jag vet inte vem er ljudlaggare och kompositor ar men jag tar garna numret till dom bada...tack! Jag gillar att fokus ligger pa story och inte specialeffekter. Det ar tvartom alldeles for ofta inom kortfilmer, sa cred till er! Bada forhorsledaren och den indiske snubben ar ratt bra, indiern ar val helt klart den mest naturlige av skadespelarna, och medan den engelska snubben overspelar nagra ganger sa tycker jag Tobias du underspelar ganska kraftigt. Jag vet inte om det ar ett val att du ska halla tillbaka sa mycket som du gor men jag tror helt klart att filmen hade tjanat pa att du hade tagit ut svangarna ganska mycket mer. Du ar absolut inte dalig, men man kan se att du haller igen, vilket kan tyda pa att du ar lite for sjalvmedveten, men det forsvinner ju mer bekvam man blir framfor kameran. Sen tanker jag egentligen kritisera dom grejerna som storde mig mest - vilket ar i huvudsak tva saker. Ett ar vad jag anser vara ett continuity misstag, vilket ar att "Logan" ar tackt i blod, men ser ut att ha ett oppet sar over nasan i princip hela tiden, sen att det formodligen ar meningen att det bara ska vara blod ar en sak. Men det ser oppet ut, vilket ar lite jobbigt. Nasta grej och har ligger ert storsta fel (i min mening), vad gor Logan dar? Jag menar han har uppenbarligen krafterna for att pa egen hand ta sig darifran utan att bli torterad, vilket leder mig till att tro att han behover nagot fran de tva mannen och har latit sig bli tillfangatagen. Detta alternativet utforskas dock inte alls utan i slutet far vi bara hora en ljudlig slakt vilket leder mig till att tro att filmen skrivits med den slutscenen i tankarna. Lite besviken blir jag. "visst berättas här en historia" - Tolin, allting ar historier..sa det ar klart att det berattas en historia, sen om berattandet ar bra eller inte, det ar en helt annan fraga. All in all. Tummen upp. Det kunde varit battre men dar finns alltid utrymme att forbattra.
  6. Inspelningsplats: Malmo/Skane (Location TBD) Nar: Mars (Datum TBD) Vad: En kortfilm med arbetstitel "En Andra Chans" - En sci-fi kortfilm som utspelar sig i bada nutid och framtid. Vem: Mattias Johansson och Christian Dahlqvist som driver TMA Promotion, vi har jobbat med flertalet kortfilmsproduktioner bada i Sverige och utlandet (bada ar Alumnis fran Sydney Film School i Australien), vi har aven jobbat professionellt med reklamfilm och informationsfilm. Vi soker: A-Foto - (med erfarenhet av Digital Cinema) da vi kommer spela in pa en Red Epic-X, en ypperlig chans att lagga pa nagot grymt pa CV: et. B-Foto - samma som ovan Produktions designer - Till att skota, rekvisita, garderob m.m Inspelningsledare - Som har en fast hand och som vet hur man driver en produktion framat. Ljuddesign - som kan arbeta pa egen hand och komma med egna kreativa losningar. VFX/SFX Later nagot av ovanstaende intressant. Skicka ivag ett PM eller ett mail till mattias@tmapromotion.com OBS! Pengar finns inte, forutom till att gora filmen sa bra som mojligt. Mat kommer att finnas under inspelning!
  7. Tjena alla schyssta skaningar! Vi (jag och min kollega, manus/producent/regi) ar just nu i forproduktionsstadiet pa en kortfilm som ska spelas in i borjan av mars! Manuset ar pa 6 sidor och vi ska spela in pa RED Epic-X, bada jag och min kollega har flertalet kortfilmsproduktioner under baltet, bland annat som producent/inspelningsledare/skripta/regissorer m.m. Vi soker dock efter fler intresserade skaningar, framst inom production design, rekvisita, A-foto/B-foto och ljud. All inspelning kommer ta plats under en-tva intensiva dagar i mars. Nagon intresserad inom VFX far ocksa garna hora av sig for diskussion. PMa garna for mer info. / Mattias Johansson
  8. Tack för detaljerat svar! Skönt att veta att någon tar sig tid att titta i alla fall. Ska bemöta kritiken mer ingående senare, men tänkte bara säga ang. slarvfelen att Ivan pratar ryska i den scenen och det är inskrivet på ryska och det har blivit något fel vid formateringen.
  9. Magnus är på jakt efter snabba pengar och Jens är en enstöring som spenderar all sin tid i sitt gamla dammiga lekrum, när dom slumpmässigt möts medan Magnus bryter sig in i Jens hus, så blir dom vänner för alltid. Eller? Första draften av manuset har legat färdigt nu ett tag så jag tänkte slänga upp det här så vi kan se om vi får någon rimlig feedback, vi planerar att ta det till produktion i slutet av sommaren så all feedback och åsikter är välkomna. Vänskap draft 1.pdf
  10. Samhällskritiken ligger på en bra nivå, att göra saker för "the lulz" och inte bara förnedra andra utan även sig själv i processen är ju något som har exploderat de senaste åren i och med alla bloggare som mer än gärna hänger ut både sig själv och andra. Så + för det. Men nu till själva manuset, jag vet inte om jag tycker att historian saknar syfte, jag tycker att det verkar rätt klart att skiten ska upp på internet sen för att göra åtlöje av stackars Ibrahim, men du kanske kan göra det lite tydligare. Yasmine och den andra, saknar dock lite mänsklighet och även om det finns gott om såna människor så blir karaktärerna lite endimensionella. Khan är en pimp, när han kommer in i bilden ändras historian och jag börjar tro att han är där för att se till så att hans horor får betalt, det tar bort lite av udden och tar "hotet" eller obehagligheten från Simona och Yasmine till Khan och han blir trots sin ganska platta karaktär en alldeles för stor del av historien. Ibrahim, är fruktansvärt platt och tråkig och oerhört passiv, visst kan det också funka men åter där tycker jag du kan arbeta in lite push and pull, för just nu så är det mycket gör så gör så gör så och så gör han det men sen händer inget. För mycket dialog.
  11. WingDing

    Manus till Animation

    Lär dig skriva och stava så ska jag ta dig på allvar.
  12. WingDing

    Manus till Animation

    Först och främst om du vill generera intresse som regissör eller animatör och letar efter duktiga mansskribenter att "ge" dig ett manus, så förväntar man sig att se en showreel, eller något liknande. Dessutom vill man kanske veta hur långt du vill att manuset ska vara, jag har ett manus som hade passat bra för en animation men det är 30 sidor långt. Du får inget gratis här i livet, regel 1. Vill du ha något, visa att du är värd det.
  13. När man skriver en Voice over eller en berättarröst så skriver jag bara till det efter namnet: Tomas VO Eller Tomas (Berättarröst) eller liknande. Det där med montage kan säkerligen göras på ett antal sätt, jag är lat och skriver mest för mig själv ändå, så när jag gör montage, så skriver jag helt enkelt. Montage: Per springer Per klättrar Per målar Per går Kanske lite mer detaljerat än så, men du förstår poängen.
  14. Lite krasslig engelska ibland som redan påpekats, hittade även ett par stavfel och syftningsfel i texten vilket kanske inte är det bästa om du redan skickat in det till DI. Annars: Någon sa att det inte prickade in temat speciellt bra i någon annan tråd och jag måste bara säga att jag tycker det prickar in temat väldigt väl. Sköna karaktärer även om man inte hinner lära känna dom speciellt mycket. Jag tycker Frank borde balla ur mer när kvinnan säger åt honom att hon hittat en ny, ta ut svängarna kör på..bre på. Kan funka, kanske inte funkar. Ja, det var det jag kommer på för tillfället. Lycka till med din DI ansökan :)
  15. Hej Désirée! :) Feedback kom ju när jag pushade lite för det ;)..men jag ska försöka ha lite mer tålamod nästa gång. Punkt 1: Okej, jag tyckte det var ganska uppenbart, men jag kanske kan använda lite mer etablering. Punkt 2: Haha, jo synliga är de ju. För mig är deras namn lite mer reprensativt, lite mytiskt sådär. De kommer från ingenstans och försvinner igen inom loppet av en natt. Nu är dem ju inte osynliga, men deras tillvägagångssätt är lite av det slaget, men du har rätt det behövs lite mer definering. Det finns ingen logik i att dom inte kan ta dom, för att dom har möjligheten att göra det hela tiden. Dom väljer att inte göra det för att det tillhör lite deras experiment för att se vilka dom kan ta till sin "sida"..men åter igen, hade jag förklarat det väl nog hade ju inte du ställt frågan, så jag ska försöka klargöra det på slutet, kanske blir en del av en resolution. Jag ska försöka definera "De Osynliga" lite bättre som karaktär. Rickard dör på slutet. Könsroller: Jag ska ta mig en titt på det. Det kan vara intressant och kanske leka runt lite med vem som dör/reagerar på vad, för att ändra motiv etc Tack så mycket :)
  16. "Den här storyn har vi sett alldeles för många gånger" Jepp, det är supersant. Men vi kan inte alltid bestämma vilka ideér vi faller för. "När jag läste manuskriptet så förstod jag inte riktig vem huvudpersonen var och det blir därför svårt att tycka synd om någon om alla bara har olika biroller. Man måste kunna visualisera sig en karaktär i huvudet när man läser och just nu såg jag typ ingen. Det kan räcka med att sätta en cigarett i mungipan på någon, klä någon i utmärkande kläder, ge någon ett ticks osv osv, för att man ska kunna se en karaktär framför sig. Jag länkar dig första bästa Google-sökningar här: How to Create a Fictional Character from Scratch: 10 steps" Det här är skitbra. Det är så mycket roligare att diskutera manus när man får lite konstruktiv kritik, du verkar ju uppenbarligen kunna din sak. Att ge karaktärerna djup och lite mer personlighet till nästa draft, check. När jag ändå har dig här, en av de största utmaningar jag hade är att av produktionsskäl så kan inte manuset överstiga 15 sidor, så det kändes desperat svårt att utveckla en relation mellan Rickard och Mikaela på den korta tiden. Tycker du jag ska skippa den sub-plotten helt? Eller har du förslag på hur man annars kan fördjupa sig i deras förhållande utan att nödvändigtvis tappa fokus från huvudstoryn? Funkar det i nuläget, med separationen internt mellan Per/Louise och Rickard/Mikaela, eller behöver jag utveckla, låta det växa lite mer och långsammare? Sista frågan: Funkar tempot för dig? Tack :)
  17. Dialog - Jag är inte världens bästa dialogförfattare, speciellt inte på svenska där jag tycker det ofta blir så extremt stelt och styltigt, men jag ska försöka bättra på dialogen till nästa draft, får sätta mig ner och verkligen försöka få till det. Story: Budskapet handlar väl mycket om hur snabbt en grupp kan bryta ner och vända sig mot varandra när man sätts i en isolerad miljö, med denna gången ett hot som dom inte kan påverka. Jag var själv med om det för ett tag sen och tyckte det var intressant. "När jag hade läst klart kände jag ingenting." - Tack, några förslag på hur jag kan bättra på djupet så karaktärerna kanske blir lite mer identifierbara med publiken? Du behöver egentligen bara bry dig om Rickard och tycka lite synd om tjejerna. Helhet: Jag kan väl bara tala för mig själv, och säga att man lätt blir blind när man fäster sig vid något, men jag tycker där finns en intressant story, med än så länge hyfsade karaktärer så jag fortsätter skriva, men att storyn känns platt är ju lite tråkigt. Men tack för din kommentar :)
  18. Jag förstår din situation, det kan vara svårt att hitta passande skådisar på kort tid, och jag är som sagt imponerad över att detta är ett gymnasieprojekt. Men en sak att tänka på tills nästa gång är att film är en helhets upplevelse, det räcker inte med snygg bild och bra ljud om det finns andra störningsmoment. I detta fallet blir just deras ålder någonting som tar mig ur det dramatiska i filmen och påverkar helheten. Men skicka gärna ett PM till mig när filmen är klar, jag kanske ändrar åsikt, eller spär på med kritik, så du blir bättre tills nästa gång ;)
  19. Ingen som känner sig manad att skriva något?
  20. Att jag tycker att skådespelarna inte funkar åldersmässigt innebär inte att jag tyckte det var dåligt skådespel, det var ju inte perfekt skådespel heller, men det såg, som du redan sagt helt okej ut. Men, för mig kan jag ju redan gissa mig till en del av storyn och även om jag skulle ha fel om det, så funkar det inte (för mig) med karaktärer som ser ut som 17åringar, jag anser inte att man har blivit härdad, eller att man är speciellt hård i den åldern. Att ha grovt kriminella 17åringar som springer runt med massa vapen och grejer känns lite små-tramsigt (åter igen, detta är väldigt subjektivt, detta är MIN åsikt.) Och även om det givetvis finns massvis med kriminella ungdomar, så begår dom oftast impulsiva oplanerade brott, i stundens hetta.
  21. Lite tankar om produktionen. Plus för: Snygg bild och trevligt ljud, snyggt klippt för både teasern och trailern. Minus för: Skådespelarna ser ut att vara 17 år, det blir nästan lite tramsigt. Miljöerna. Men annars så får du fan tummen upp, bra jobbat!
  22. Första gången jag skriver på svenska. Logline: 5 vänner åker ut i den svenska skogen för att fira sin semester. Väl där upptäcker de ett hot bortom någonting de hade kunnat tänka sig. Nu ställs dem inför sig egen mänsklighet och dödlighet. Jag skrev klart det igår och har inte riktigt haft tid att fixa smådetaljerna. All feedback uppskattas :) De Osynliga.pdf
  23. Nej vad du än gör formatera inte manuset korrekt! För du vill ju inte att folk ska kunna LÄSA ditt manus... (Embla ge inte råd om du inte har en aning om vad som krävs för att göra en produkt BÄTTRE) /Wing
  24. WingDing

    Ta chansen åk till Sydney

    Jag bor i det hus du då antagligen kommer till nu på tisdag. Du kanske inte har tillgång till internet under flygtiden, jag pallade inte ta fram min dator och greja i alla fall så då ses vi väl på tisdag om inget ändrar sig. Jag snackade lite med Ivve i fredags. Grymt trevligt faktiskt, jag menar vi skåningar måste hålla ihop ;). Än så länge har jag bara fått ett grymt trevligt intyck av Sydney. Underbart vacker stad är det bara. Måste bara komma ut och socialisera så jag kan få se mer av den trevliga staden. EDIT: Du kommer säkert vara jetleggad när du kommer fram men jag visar dig gärna runt lite när du kommer fram. Inte för att jag hittar jättebra, men jag vet ungefär var man ska åka med tågen och bussarna. Så du kan hålla dig vaken till kvällen och sen sova 18 timmar som jag gjorde:)
  25. WingDing

    Ta chansen åk till Sydney

    Ja, jag ska också bo i ett cozzystay hus. I alla fall första månaden. Sen planerar jag att försöka hitta eget. Alternativt ett hus/lägenhet att dela med någon. Men det jag undrar mest över, är all dessa reglerna som verkar vara väldigt hårda. Allra mest - ingen musik efter kl 21 :/ - what in the world. Men det kanske skiljer sig från hus till hus? Hur bor de flesta av er där nere? Själva eller delar ni? Avresa från Köpenhamn/Kastrup imorgon 19.10 anländer till Sydney 06.00 på torsdag morgonen lokal tid. Det börjar bli nervöst.
×
×
  • Skapa nytt...