Jump to content

MovieMoe87

Members
 • Posts

  129
 • Joined

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Väktare
 • Name
  Mohamed Mohamud

Filmskapande

 • Influences
  Christopher Doyle, Agnes Godard, Roger Deakins, Roberto Schafer och Bröderna Cohen
 • Interests
  Göra filmer och titta på filmer, fotboll (Arsenal) och umgås med vänner

MovieMoe87's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Haha menade verkligen inte att vi unga mörkyade män alla ser kriminella ut. Menade att om man tittar på han ska man kunna få en uppfattning av att han är kriminell. Men får vara mer tydlig där. Vad tyckte du om hur jag ville utveckla storyn?
 2. Tack. Joo stavfelen har jag inte riktigt hunnit kolla närmare på faktiskt men det är något jag absolut ska göra =). Haha det där med snön tänkte jag mer på snön runt omkring, rent allmänt liksom. Tänkte inte så specifikt på just där dom stod men helt klart något jag kan va lite tydligare med. Andra delen kommer så småningom, hade tänkt ha lite tvister där vi får veta att Ali suttit inne för våldtäkt på Lisa och att Said inte är motiverad av snabba pengar utan av hämnd. Hussein egentligen är hans farsa. Som sagt är inte allt hundra procenttig klart, kommer förmodligen få ändra slutet hundra ggr innan jag blir riktigt nöjd. Men vad tycker du om något i den stilen? För mig känns den ganska orginell men jag kanske är för blid, vad vet jag =).
 3. Tja, lägger upp ett manus jag håller på att skriva för att få lite feedback på sättet jag skriver och innehållet. Tycker ni något saknas? Något jag bör undvika? Något som kanske inte borde vara med? Ja, allt ni kan komma på. Manuset är inte klart än, planerar på att skriva drygt 20 sidor. Har lite fastnat lite med storyn så om ni har några ideer eller förslag så är det bara att säga till ;). Kan kort berätta lite om storyn. I manuset har vi 3 storys som flätats samman till en. Said och Ali planerar ett rån mot en butik. Syskonen Lisa och Simon är de första kunderna i butiken. Hussein är den självmordsbenägna ägaren till butiken. Alla har ett förlutet med varandra utan att riktigt veta om det och kommer under ett intensivt rån mot butiken få deras öden ändrade för alltid. Är väldigt tacksam för ni som tar er tiden att läsa detta. En annan del av Sverige.pdf
 4. Gillar allt. Även den långa monologen, jag har lätt för att bara sitta och lyssna på såna om skådespelaren är tillräckligt trovärdig. En lite tanke bara, hur skulle du känna ifall Olle egentligen är adopterad? Vart ifrån vet jag inte men någonstans där man tydligt ser att hans mamma inte är hans biologiska mamma. Känns mer ensamt men kanske på ett för uppenbart sätt? Btw var det sjuuuuukt längesen man var aktiv här. Skönt att vara tillbaka =).
 5. Riktigt bra manus, väldigt intressant och man känner lite Blood Diamond vibbar som sagt ;). Måste säga att jag håller med Désirée angående slutet, inte för att det behöver sluta lyckligt för jag gillar lite sorgliga slut men mer för att det sker någon form av förändring hos karaktärerna. Annars är jag en riktig sucker för manus som utspelar sig på en plats/rum sådär. Funderade lite på den tävlingen du var med i, hur hittar man till såna? Har du några sidor osv? Skulle uppskattas. Cheers mate ;D
 6. Det här låter intressant. Jag hoppar också på tåget =).
 7. Kan inte tala för alla men en synopsis skulle nog övertyga mig om att du talar sanning.
 8. Jag gillade den, men kan dock bli väldigt svår att spela in med tanke på hur ofta han åker pendel eller tåg osv. Hur lång tror ni den skulle bli? För en sån här film får inte bli för lång, då den istället blir tråkig och ointressant.
 9. Känner igen mig mycket i det ThornBjorn skriver. Om du bor i Sthlms området kan vi till en början bolla idéer och sen se vart det leder. Cool?
 10. Perfekt, thank you mate, eller mates...
 11. Tja. Jag skriver just nu ett manus och tänkte fråga om lite hjälp med en sak jag funderat på. När man skriver ett manus och man bara då och då mellan scener vill se en stad, dess fina byggnader, kända platser osv (som visas på början av youtube länken) ett slags intro med andra ord, skriver man de på manuset eller är det något som läggs till av regissören i efterhand? Om jag som manusförfattare vill visa tex Frihetsgudinnan, Empire state building osv för att jag tycker att den skulle hjälpa mig som författare att förmedla "stats" känslan i manuset och filmen, som kommer va ganska viktig. Skriver jag då "Vi ser frihetsgudinnan. Nu ser vi Empire state building" eller? Känns lite platt... Hur gör man? Tacksam för hjälp... På länken kan ni se vad jag menar, från 0.16 till 1.00 på klippet. http://www.youtube.com/watch?v=kbPuF7l9ZfM
 12. Att döma en film enbart på trailern kan va fel, ni såg hur det gick för Medellin...
 13. Håller med det som är sagt. Ge aldrig upp med det du älskar och dina drömmar.
×
×
 • Create New...