Jump to content

Vad gör du nu?


Joe Hill
 Share

Recommended Posts

En svartvitt kort film, kommer vara filmad på 16mm film med en Beaulieu R16 kamera, nästa månad. Filmen's projekt namn är Coffee Revolution, men det kommer säker ändras. Tog jävligt lång tid att skriva manuset men nu har jag äntligen skrivit klart den. Jag kommer experimentera med film noir ljussättning och förhopningsvist kommer filmen att se bra ut...Hoppas det iallafall. Filmen kommer bli klar den 1 november.

Link to comment
Share on other sites

Håller på med förberedelserna för min första kortfilm jag kommer att spela in i juni och juli. Manuset är klart och jag har gjort färdigt det mesta av rekandet av inspelningsplats. Filmen skall spelas in på en Krasnogorsk 3, två rullar med 30 meter vardera färgfilm (reversal). Första rullen spelar jag in i juni och tar alla tagningar som ej kräver skådespelare (samt testar kameran). Andra rullen spelar jag in i juli med min skådespelare och hans stand in. Har dock ej hittat stand in ännu och kommer troligtivs behöva hitta lite rekvisita (ett par svarta ögonlinser). Hösten kommer jag att ägna åt efterarbetet (klippning och ljudmix). Slutresultatet kommer förhoppningsvis bli en slags psykodrama/slasher, helt utan dialog. Jag räknar med att filmen kommer att bli runt 3 minuter lång.

 

Parallelt med detta har jag ett långfilmsprojekt på gång. Första versionen på manuskripetet är klart sedan ett par månader tillbaka, kallat 'Force Majeure'. Grundstoryn är ett virus som har gjort större delen av världens manliga population till vilda rovdjur (kalla dem zombies om ni vill), som tar död på resten av mänskligheten (mestadels kvinnor då). En kvinna och en man blir i början av filmen jagade av en hord med smittade och de räddas av en främling som leder ner dem till en gammal militärbunker. Där finns ytterligare tre män. Filmen kommer mestadels att utspela sig i denna bunker. Intriger kommer att splittra gruppen och driva dem mot en våldsam urladdning. Det mörkaste hos individerna kommer att lockas fram, samtidigt som de är låsta i bunkern på grund av de smittade utanför. Efter ett tag blir faran lika stor innuti bunkern som utanför. En slags dystopisk kritisk studie i manligt våld. En blandning av zombie-film och thriller-drama. Influenserna är mestadels från Romeros 'Night of the Living Dead' och ett levande rollspel med samma namn. Jag har fått tillåtelse av upphovsmakarna till lajvet Force Majeure att använda namnet och vissa grundidéer. Filmen kommer att spelas in på både 16 mm och Super 8. Exteriörtagningarna kommer vara i 16 mm och färg, medan interiörtagningarna (bunkern) kommer att vara i Super 8 och svart vitt. Frugan håller som första korrekturläsare att ta sig igenom det 115 sidor långa manuset. Blir nog 90-100 minuter film.

 

Jag har ännu en långfilmidé, men endast i mitt huvud. Det baserar sig (tyvärr) på egna erfarenheter. En ruggig historia som jag måste få ur mig (som terapi). Det kommer att handla om en kvinna från Polen som genom en agentur kommer till Sverige för att arbeta som husa hos en rik svensk man. Tack vare mannens sliskiga och klumpiga närmanden kommer hon att hamna hos en annan man av en ren slump (efter att ha rivit av ett telefonnummer på en anslagstavla). Denne man kommer att under två dygn att hålla henne innelåst i sin lägenhet där hon upprepade gånger kommer att våldtagas. Resten av filmmen kommer att uppehålla sig på hennes gruvliga och mycket blodiga hämnd. Återigen med temat om manligt våld mot kvinnor (vet inte riktigt varför jag hamnar dit hela tiden?). Denna filmidé är som sagt bara i mitt huvud och kommer förhoppningsvis bli min andra långfilm. Har inte tänkt så myckt på format förutom att den blir inspelad på svart vitt (älskar svart vitt helt enkelt) med undantag för den mycket blodiga hämndscenen med hög gore-faktor, som skall visa allt ocensurerat i färg.... Ninjafeministens hämnd ;) Om inte min första långfilm får någon uppmärksamhet lär denna få det...

 

Lite om vad som upptar min uppmärksamhet just nu.

 

 

Dr. Strange Love! Ser fram emot din skapelse!

Link to comment
Share on other sites

[citat=TomStac] Dr. Strange Love! Ser fram emot din skapelse![/citat]

 

Vad ska man säga Tomstac, man måste bara älska 16mm film, det är helt enkelt en annan process man går igenom än om man skulle spela in en film på dv. Och när det gäller svart vitt film, så är jag galet försjust i den kanske lika mycket som du är ;-). Världen ser helt enkelt annorlunda i svart vitt än i färg.

 

Dina projekt verkar vara väldigt intresanta, specielt din Zombie-virus långfilm, jag gillar din ide att film på super 8 i bunkern... Historien verkar också vara väldigt intresant, den påminner mig om en blanding melan en Zombie film och Apornas planet (av nån konstig anledning) så jag ser fram emot den.

 

Vi får nog hålla oss uppdaterat!

 

MvH

 

//Dr Strangelove

Link to comment
Share on other sites

du tomstac,den där zombie-virus iden är ju strålande! bilderna bara flyger i huvet på en skräckentusiast som jag!Hade gärna skjutit denna utmärkta ide ögonblickligen!!(dock på dvcam som är mitt medium) .men gör nu verklighet av iden för man längtar verkligen att få se den färdig,å lycka till!!

Link to comment
Share on other sites

Dr. Strange Love och Kingen!

 

Tackar för den goda responsen. Glöm nu bara inte att det är min ide ;)

 

Kingen...din vampyr/varulvsrulle verkar ju intressant. Är det "Frostbiten möter Underworld"? När får man beskåda ditt alster? Kan du inte ge lite info om produktionen? Finns det någon hemsida eller blogg?

 

Dr. Strange...ah dessa vackra Beaulieu-kameror! R16 är en läckerbit. Force Majeure kommer att spelas in på en 4008 ZMII eller IV. Det är en hel del dialog i bunkerscenerna och Beaulieun kommer att tjäna betydligt bättre som synk/ljudkamera än min K-3. Jag har dock ingen Beaulieu ännu, men planerar inhandla en under året.

Link to comment
Share on other sites

Måste börja med att först klargöra följande:Att stjäla en annan entusiasts verk/manus/synopsis/utkast är så oerhör lågtså det gör mig sjuk på riktigt, så du kan vara helt säker på att en så ynklig handling hade drivit en tre barns far som mig till själmord om jag i ett vansinnestillstånd hade utfört en äcklig handling!!Däremot blir jag jävligt lyrisk när andra filmare kläcker så bra ideer det ger bara hopp till den svenska genrefilmen.

 

Jag vet inte om jag var först med en ide om nån slags norrlänsk vampyrrulle men min ide började formas redan 99 tror jag,faktiskt. Ska man sen vara ärlig måste man säga att frostbiten nog måste anses som en riktig a-produktion med riktiga skådisar.second unit(tror det var munte ledde crewet förövrikt) och så vidare. Det däremot är nog nåt man inte kan säga min rulle,vilken tex har min älsta dotter(17) som nån slags chefsvampyr och hennes polare som resten av vampyrbrudarna.Deras främsta antagonister är zombies vilka spelas av mina polare!Alla medverkande kan nog gå som"duktiga" men skådisar är dom inte. Kort handlingsbeskrivning:dom fyra teenbrudarna återvänder efter ett par veckors partande på medelhavs ö,i väntan på bagaget blir påminda om att dom hade ansvar för en trästaty som en av brudarnas farsa hade bett dom ta med sig från medelhavs ön (VOODOOTRÄGUBBE) naturligtvis! gubben försvinner under mycket magiska former snart har vi ett rent helvete i vår lilla stad,ha ha!

Den kan nog anses vara ganska våldsam under vissa stunder,vilket naturligtvis är ambitionen! men den rullen kommer bara att förklippas nu i juni

för att hamna i träda under sommaren då jag måste skjuta klart förra sommarens psykokillerrulle som kommer att behöva 2 veckor ungefär ev mer med omtagningar.

En hemsida för båda rullarna med tralers å mer info,bilder från inspelningarna

är under konstruktion,tar dock tid då jag inte behärskar sånt och måste vara

vänlig med vänner istället!

 

Inspelningsteknik:

Kameror:sony pd 150 och sony dsr 300

 

stedytagningar:glidecam v16 med dsr 300an fastmonterad

 

ljud:marenius engmixer samt sennheiser mkh416 och neuman km84 mickar

 

ljus:ett redhedkitt,två blondies,tre arri 650watt

 

redigering:Avid express dv pro och after effects version 7 pro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...