Gå till innehåll

Mask


Recommended Posts

I en film ska en persons huvud explodera, vilket vi helst inte vill genomföra med hans riktiga huvud. Därför ska vi använda oss av ett fuskhuvud, men för att göra så att det verkligen ser ut som honom (utseendet osv) måste vi göra en sorts mask av honom som vi kan fästa på fuskhuvudet.

Har ni några tips på nån smörja man kan köpa för att sedan doppa huvudet i så att det bildas en form av ens ansikte?

Länk till kommentar
Share on other sites

Det finns ett slags "gips" som heter algonat (stavn?) som man använder för att göra avgjutningar av kroppsdelar för protestillverkning och även inom tandvården. Det kan man använda för att gjuta av. Glöm inte att använda rikligt med släppmedel, typ vaselin. Det är inte kul att gripas av panik när man upptäcker att ögonbryn och ögonfransar sitter fast i den stelnade massan.

Länk till kommentar
Share on other sites

Tack för tipsen!

Men ansiktet blir väl hårt och oböjlig då? Det finns inget sett man kan göra masken "mjuk" så den t.ex. kan röra på munnen?

 

Jag satt och tittade på extramaterialet till filmen Bad Taste (som är en "hemmagjord film") och Peter Jackson berättade att till en scen (som han själv deltog i) var han tvungna att göra ett ansikte (en mask) av sig själv. Resultatet var att masken blev böjlig.

Jag minns dock inte vad han använde sig utav, och jag kan tyvärr inte få tag på filmen igen. Men eftersom filmen var "hemmagjord" borde det inte vara så svårt att inskaffa.

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 5 veckor senare...

Gör först en avgjutning i Alginate. Stoppa sugrör eller liknande i näsan och lägg sedan på det på ansiktet.

Täck håret med plastfolie så att de inte fastnar. Ögonbryn och sådant e ingen fara efter som Alginate är mjukt och böjligt. tänk på att de härdar väldigt snabbt.

Skär loss masken i 2 delar från huvudet och sätt ihop halvorna igen.

Sedan är det bara att pänsla insidan med latex och när de har torkat är det bara att dra loss "Skinnet" ur formen Sedan kan man fylla det med ex en blandning av gelatin och fejkblod.

Glöm inte att måla masken för att den skall se värklig ut....

 

Ha de så roligt.

Länk till kommentar
Share on other sites

Använd inte gips för fan!!!! Det bränner fast när det härdar och då är det kört... Ni får inte bort det utan läkarhjälp och då följer säkerligen lite av huden med. Kolla upp innan ni ger tips!

 

Vill ni använda gips använd gipsbindor så kan ni göra en sån där mask man fick göra i småskolan.. Ser inte bra ut dock.

 

 

Alginat är det ni ska använda men man måste förstärka med gipsbindor utanför alginatet, först fram och sedan liksom överlappa bakom när det torkat... När ni tar bort gipshalvan bakom huvudet så skär upp alginatet i bakhuvudet med ett snitt. (behövs ingen vass kniv.)

 

Sedan är det bara att dra av alginat-gipsprylen från ansiktet. Sedan gör man en form med alginat - gipsnegativet och fyller med nåt roligt..

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...